ŽIVOT

STOŽER OBŽ: Od jučer četvero izliječenih, u Tenji i Dalju dva kršenja mjera samoizolacije,

Nitko nije na respiratoru - Dogovorena je demobilizacija dvorane Gradski vrt koja je bila pripremljena za prihvat pacijenata

    Objavljeno 01.05.2020
    Ivona Amidžić

    Redovnu presicu Stožer Osječko-baranjske županije održao je i danas, na Praznik rada, kako bi obavijestio o stanju u protekla 24 sata. Stožer donosi dobre vijesti jer tijekom posljednja 24 sata na području OBŽ nije zabilježena niti jedna novopozitivna osoba od 82 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

    I dalje je broj zaraženim koronavirusom od početka pandemije do danas – 121.

    Sveukupno je, od 121 oboljele osobe od koronavirusa dosad, izliječena 81 osoba s područja naše županije, a tijekom posljednja 24 sata njih četiri. Dosad je osam osoba preminulo, a tijekom posljednja 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva.

    Svi su bolesnici dobrog općeg stanja, a na liječenju ih je i dalje devet. Nitko nije na respiratoru.

    Policijske provjere

    U samoizolaciji se od jučer nalaze 123 osobe, što je za 10 više. Riječ je o osam osoba koje su kontakti oboljelih, a ostale osobe su stavljene u samoizolaciju jer su u Hrvatsku došle iz inozemstva.

    Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je dvije dojave građana o kršenju samoizolacije i obje su se pokazale točnima i to na području Tenje i Dalja, a samoinicijativno su obišli 22 osobe i sve su poštivale mjere samoizolacije.

    Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na sedam stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 6.438 pregleda, a dvije osobe nisu imale valjane propusnice.

    Dogovorena demobilizacija dvorane Gradski vrt

    Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije dogovorena je, prema nalogu Nacionalnog stožera, demobilizacija dvorane Gradski vrt koja je prije nešto više od mjesec dana pripremljena za mogući prihvat lakše oboljelih od koronavirusa.

    Od 4. svibnja u okviru drugog kruga popuštanja mjera zdravstvena usluga u bolnicama ali i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti vraća u redovni rad uz poštivanje mjera koje je propisala epidemiološka služba.

    “Pristigla je suglasnost Nacionalnog stožera kao i propisani epidemiološki uvjeti pa je idući korak na Stožeru Civilne zaštite Grada Osijeka. Jučer smo s osječkim Stožerom održali sastanak te razmatramo otvaranje kvartovskih tržnica te postavljanje adventskih kućica na javne gradske površine kako bi naši OPG-ovi mogli prodavati sezonsko voće”, rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

    Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije braniteljima čestita 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Bljesak” te svim stanovnicima naše županije 1. svibnja, Praznik rada uz poruku #DržiRazmak ili #OstaniDoma.

    foto: screenshot (youtube)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

    ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

    U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 15. do 21. travnja sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske Više…

    U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe

    Važna obavijest za građane

    U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe. Naime, Više…

    Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

    Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela

    Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir u suradnji s djelatnicima Službe čuvara prirode Javne ustanove parka prirode Kopački rit, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

    Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

    Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

    100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

    Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

    [FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja