ŽIVOT

STOŽER OBŽ – Troje novozaraženih: Po jedna osoba iz Osijeka, Briješća i Koške

Ivanović: "Tjedan dana smo bez oboljelih u respiracijskom centru, to je dobar znak. Deset dana smo bez smrtnih ishoda"

    Objavljeno 29.04.2020
    Ivona Amidžić

    Na novinarskoj konferenciji stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Stožera Goran Ivanović je iznio sve novosti u protekla 24 sata.

    “Što se tiče broja testiranja koja su obavljena imamo 108 novih uzoraka, ukupno su tri pozitivna na COVID-19”, rekao je Ivanović. Jedna je osoba iz Osijeka, druga je s područja Briješća i treća osoba je s područja Koške. Trenutno imamo 120 onih koji su pozitivni na COVID-19.

    Imamo sedam novih izliječenih osoba čime se ukupan broj izliječenih u Osječko-baranjskoj županiji popeo na 74.

    Broj preminulih je i dalje sedam, hospitaliziranih imamo ukupno 11 i svi se nalaze u KBC-u Osijek, a ima ih šest manje nego jučer. Jedan je novooboljeli medicinski djelatnik, petero ih je izliječeno, a petero je još uvijek zaraženo, što znači da ih je ukupno deset.

    Redovne policijske provjere

    U samoizolaciji je trenutno 106 osoba, što je 18 više nego jučer. Policija je provjerila 16 građana kojima je dodijeljena mjera samoizolacije i svi su bili na svojim adresama.

    Policija je, kao i uvijek, provjeravala i propusnice na granicama s drugim županijama. Ukupno ih je provjerila 3.017 na sedam stalnih punktova. Dvije su osobe zatečene bez propusnice.

    “Tjedan dana smo bez oboljelih u respiracijskom centru, to je dobar znak. Deset dana smo bez smrtnih ishoda, a sve tri osobe koje su testirane kako pozitivne su kontakti ranije oboljelih osoba pa su i od ranije pod nadzorom”, komentirao je Ivanović.

    Policija neće dopustiti okupljanja više od pet ljudi

    Ivanović je naglasio kako će policija na Praznik rada patrolirati i redovno obilaziti i provjeravati sva izletišta i poznate lokacije na kojima se inače slavi Prvi maj te upozoriti ljude da se ne okupljaju kako se ne bi dogodilo nešto što bi nas moglo kasnije skupo koštati.

    Stožer će zasjedati Prvog svibnja i imati press konferenciju: “Svojim primjerom ćemo pokazati da smo tu. Sutra ćemo obaviti sjednicu zajedno sa Stožerom Grada Osijeka jer smatramo da ima prostora za još neke stvari koje nismo stavili u funkciju, ali o tome ćemo detaljnije sutra.”

    foto: screesnshot (facebook)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

    U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

    U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održana je jučer (10. travnja 2024. godine) Završna konferencija projekta Regionalni znanstveni centar Više…

    Završna konferencija projekta Razminiranje, obnove i zaštita šuma i šumskog zemljišta u zaštićenim i Natura 2000 područjima u dunavsko-dravskoj regiji – NATURAVITA

    Održana je završna konferencija strateškog projekta Hrvatskih šuma – NATURAVITA

    Završna konferencija projekta Razminiranje, obnove i zaštita šuma i šumskog zemljišta u zaštićenim i Natura 2000 područjima u dunavsko-dravskoj regiji Više…

    Ova dvodnevna konferencija okupit će stručnjake, entuzijaste i ljubitelje tehnologije iz raznih industrija, pružajući im priliku da se upuste u duboke diskusije, sudjeluju u interaktivnim radionicama i predavanjima te steknu uvid u najnovije trendove i inovacije

    The Geek Gathering ponovno dovodi velika imena IT industrije u Osijek

    Početkom listopada Osijek će postati epicentar tehnoloških inovacija, kreativnosti i entuzijazma jer ponovno stiže događaj koji će oduševiti sve zaljubljenike Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje