ŽIVOT

STOŽER OBŽ: U županiji 66 novozaraženih, virus i u đakovačkom Domu za starije

Da se virus probio u đakovački dom potvrdio je Tomislav Dijanić, navodeći da je zaraza potvrđena kod 38 korisnika i pet djelatnika doma

Objavljeno 13.01.2021
Ivona Amidžić

Od 361 uzorka testiranog u zadnja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 66 osoba u Osječko-baranjskoj županiji, a zaraza je potvrđena kod 38 korisnika te pet djelatnika Doma za starije i nemoćne u Đakovu.

Da se virus probio u đakovački dom u srijedu je potvrdio voditelj Službe za epidemiologiju u županijskom Zavodu za javno zdravstvo Tomislav Dijanić, navodeći da je zaraza potvrđena kod 38 korisnika i pet djelatnika doma.

“Većina njih je asimptomatska ili s blagom kliničkom slikom. Prvi slučaj pojavio se 4. siječnja nakon čega su rađena testiranja kontakata i tako smo došli do broja od 43 pozitivne osobe”, rekao je Dijanić.

Naglasio je da u zadnja tri dana nema novozaraženih u domu, a testiranja se obavljaju svakodnevno.

Među novozaraženima u županiji u zadnja 24 sata najviše ih je sa šireg područja Osijeka, njih 29, slijedi Đakovo s pet zaraženih, Donji Miholjac s četiri te Našice i Belišće s tri.

I općine Đurđenovac i Čepin bilježe po tri novopozitivne osobe, općine Jagodnjak, Podgorač i Strizivojna po dvije, a po jedna je iz općina Antunovac, Bizovac, Marijanci, Darda, Draž, Kneževi Vinogradi, Viljevo, Bilje, Petlovac i Satnica Đakovačka.

Na bolničkom liječenju je 109 osoba, njih 72 su u KBC-u od kojih su 22 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenata. Na području županije u samoizolaciji je 787 osoba.

Županijski Stožer donio je preporuku ravnateljima osnovnih i srednjih škola na području županije o načinu provođenja nastave.

Po prijedlogu Stožera, nastava za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola i učenike četvrtih razreda srednjih škola održavat će se u školama. Nastava za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih te učenike prva tri razreda srednjih škola odvijat će se po modelu nastave na daljinu.

“Praktična nastava srednjoškolaca odvijat će se po modelu ‘licem u lice’. Konačnu odluku o modelu provođenja nastave donose ravnatelji škola uz prethodnu suglasnost osnivača i Stožera“, izvijestili su iz Stožera.

(Hina)

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Namjera cijepljenja je podjednaka: 36% građana ne namjerava se cijepiti, 34% se planira ili se već cijepilo, a ostalih 30% još ne zna.

Novo istraživanje: Više od trećine Hrvata ne namjerava se cijepiti

Agencija Hendal provela je istraživanje o stavovima i ponašanju građana u vremenu epidemije koronavirusa, piše Index. Strah građana od zaraze Više…

"Uspjet ćemo cijepiti sve koji su dobili prvu dozu ali morat ćemo obustaviti nova cjepiva"

Capak: Nismo zadovoljni s dinamikom isporuke cjepiva

Ravnatelj Hrvatskog zavoda javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je u petak kako nije zadovoljan s dinamikom isporuke cjepiva protiv covida-19 Više…

Noichi: "Ako se u EU-u ništa ne promijeni bit će potrebno 65 godina za postizanje rodne ravnopravnosti: Strategija rodne ravnopravnosti i njene akcije brži su put ka postizanju jednakosti između muškaraca i žena."

Pandemija dodatno pojačala rodnu neravnopravnost, upozorava Europski parlament

Kriza uzrokovana koronavirusom je ugrozila otprije narušeni društveni položaj žena, upozorili su europarlamentarci u četvrtak su u raspravi o strategiji EU-a Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Namjera cijepljenja je podjednaka: 36% građana ne namjerava se cijepiti, 34% se planira ili se već cijepilo, a ostalih 30% još ne zna.

Novo istraživanje: Više od trećine Hrvata ne namjerava se cijepiti

Osim što je donio brojne kreativne prijedloge, online natječaj Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik ostvario je dobitnicima i životne želje!

Učenica Ugostiteljsko-Turističke škole Osijek pobjednica natječaja Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik za predlaganje naziva novog standarda zanimanja

"Uspjet ćemo cijepiti sve koji su dobili prvu dozu ali morat ćemo obustaviti nova cjepiva"

Capak: Nismo zadovoljni s dinamikom isporuke cjepiva