ŽIVOT

Štrajk u školama od srijede svaki dan u cijeloj Hrvatskoj!?

Sindikati hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama su danas kasno poslijepodne završili sa zajedničkom sjednicom na kojoj su sindikati donijeli odluku o štrajku u svim županijama od sutra pa sve do ispunjenja zahtjeva.

Objavljeno 18.11.2019
Lana Matić

Sindikati hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama su danas kasno poslijepodne završili sa zajedničkom sjednicom na kojoj su sindikati donijeli odluku o štrajku u svim županijama od sutra pa sve do ispunjenja zahtjeva.

Portal Index.hr je na uvid dobio mail koji je poslan svim sindikalnim povjerenicima ovih sindikata diljem Hrvatske. U mailu stoje upute za sindikalne povjerenike da sutra ujutro najave štrajk za srijedu te da u nastavku napišu da se štrajk nastavlja do ispunjenja zahtjeva.

U uputi također stoji kako sindikalni povjerenici u svojim školama na plakat moraju dopisati da se štrajk nastavlja do ispunjenja zahtjeva te će se sutra diljem zemlje održati hitni sastanci sindikalnih podružnica.

Štrajk traje više od mjesec dana, učenici dosad izgubili šest do sedam dana nastave

Vladina posljednja ponuda bila je povećanje osnovice za 6,12 posto u sljedećoj godini, izrada analize plaća u javnom sektoru, u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ako vlada do 30. lipnja ne izmijeni Uredbu o koeficijentima.

Štrajk u školama počeo je prije mjesec dana, a kako je riječ o cirkularnom štrajku u kojem svakog dana štrajkaju druge županije, učenici su dosad izgubili šest do sedam dana nastave. Ministarstvo znanosti i obrazovanja Indexu je nedavno potvrdilo kako postoji realna šansa za produljenje školske godine, a samim time će se morati odgoditi i matura piše Index.hr.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša