ŽIVOT

STUC: Najpovoljniji ručak! Ne samo za studente! Za sve!

Istražili smo cijene u Studentskom centru... Mogu doći svi - umirovljenici, zaposleni, nezaposleni, mladi, stari...

Objavljeno 14.02.2019
Antonela Verković

Naš grad – grad studenata. To već zna cijela Hrvatska i ptice na grani. U naš grad dolaze studirati mladi iz svih dijelova Hrvatske, a upitavši jednog mladog Dalmatinca zašto se odlučio za studij baš u Osijeku rekao nam je: Ovaj grad nekako odiše toplinom. Nije prevelik, a sve što nama studentima treba je nadohvat ruke. Puno je mladih koji su ujedinjeni u svojim ciljevima, a i cijene su puno povoljnije nego kod nas ‘doli’. 

Govorivši o cijenama, ne možemo ne spomenuti naš STUC. Kao što smo spomenuli, studenata u našem gradu ima iz cijele Hrvatske, a kad odete sami u nepoznato, samostalan život i prvi susret s kuhanjem i svakodnevnom samostalnom brigom o tome što ručati, neophodno je imati brzo, fino i povoljno riješenje.

U menzi u Istarskoj ulici zabilježen je i jedan simpatični umirovljenik koji redovito dolazi na ručak, a zaposlenice su nam potvrdile kako on nije jedini slučaj vanjskog korisnika ove prehrane. Nerijetko dolaze stariji ljudi, ali i oni koji za kuhanje jednostavno nemaju vremena, a žele pojesti nešto povoljno i zdravo.

Studentska menza

Često je tema brojnih polemika. Je li ukusno? Isplati li se? Je li bolje jesti u menzi ili iskušavati vlastite kulinarske sposobnosti? Mišljenja studenata su zaista podijeljena, a uzevši u obzir nekolicinu koju smo ispitali, omjer je 70 – 30 % za menzu.

Zaintrigirani tom tematikom, istražili smo cijene u našem STUCOS-u.

BRZ, FIN, POVOLJAN RUČAK

Cijene su nevjerojatno povoljne! Možete li vjerovati? Zdrava juha od povrća za samo 2,94 kune? Bečki odrezak za 5,99 kuna, Osječki za 10, Cordon blue za 3,80… Brojni prilozi su također ispod 5,00 kuna, a u ponudi su i slastice koje također ne koštaju više.

Nemojte odmahnuti rukom ukoliko čitate ovo, a niste student i nemate ‘x-icu’. Istražili smo cijene u restoranu Studentskog centra i bez subvencije, a zaključak do kojeg smo došli jest – nema povoljnijeg mjesta!

KLASIČNI RESTORANI:

Prosječne cijene nekih jela u restoranima na području našeg grada u usporedbi sa STUC-om – razlike su zaista velike. Juhe su u nekakvom prosjeku 15,00-20,00 kuna, a mogu se popeti i do 30,00 kuna, dok su u STUC-u najviše 5,00 kn… Cordon blue ili pak bečki odrezak uz prilog se ne može pojesti za manje od 27,00 kuna, desert za 10-15 pa sve do 30,00 …

  • Navedene cijene su prosjek u nekim od ugostiteljskih objekata. Dakako, one variraju od mjesta do mjesta, ali ovo je otprilike tako u Osijeku i okolici, što čini veliku razliku u usporedbi s cijenama navedenih namirnica u Studentskom centru.

CIJENE ZA VANJSKE KORISNIKE

Juhu, glavno jelo s prilogom, salatu, desert i napitak vanjski će korisnik platiti najviše 25-30 kuna, a student najviše 22 kune. Ta je svježa hrana pripremljena i možete je odmah konzumirati na ‘liniji‘ ili u Campusu, ili možete otići u Gaudeamus i tamo tražiti jela po narudžbi, a možete je naručiti i za ponijeti.

 

juhe stuc

Više na linku … 

FOTO: Pixabay

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

Za stanovnike Osijeka ovo su najpopularniji izbori korisnika, top tri restorana u Osijeku.

Osječani obožavaju street food, naručuju ga više od burgera i pizza, ali i dalje najviše vole – pomfrit!

Donosimo vam kulinarske izbore Hrvata u 2023. godini. Izgleda da tradicionalni favoriti polako ustupaju mjesto nekim novim jelima, a apsolutni Više…

Zadnjih godinu dana, u restoranu se radi na velikom ZAOKRETU te im je želja bila preobraziti se u kvalitetan BISTRO koji bi osim toga nudio wine and deli koncept uz ponajbolju vinsku kartu u gradu i šire

Potpuni zaokret u restoranu Lipov hlad – kušali smo nova jela

Kultni donjogradski restoran, dobro poznat osječanima ali i izvan naše županije godinama je služio tradicionalnu hranu na visokoj razini. Klasični Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovu slavonsku deliciju građanima su dijelili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske o ministar obrane Ivan Anušić i obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić

[FOTO] Osječanima na Veliki petak pripremljeno 2000 porcija fiš-paprikaša

Radionicom se želi potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje interneta i medijskog sadržaja. Na radionici će se razgovarati o važnosti informiranja, prepoznavanju dezinformacija i AI sadržaju kao i o primjeni medijske i političke pismenosti u superizbornoj godini

Radionica u Osijeku: Navigiranje morem (dez)informacija

I ove su godine objedinjene pojedinačne uskrsne aktivnosti pod zajedničkim programom „Uskrs u Osijeku” te će svojim sugrađanima i dragim gostima ponuditi zanimljiv sadržaj

[NAJAVA] Uskrs u Osijeku – program događanja