ŽIVOT

STUC: Najpovoljniji ručak! Ne samo za studente! Za sve!

Istražili smo cijene u Studentskom centru... Mogu doći svi - umirovljenici, zaposleni, nezaposleni, mladi, stari...

Objavljeno 14.02.2019
Antonela Verković

Naš grad – grad studenata. To već zna cijela Hrvatska i ptice na grani. U naš grad dolaze studirati mladi iz svih dijelova Hrvatske, a upitavši jednog mladog Dalmatinca zašto se odlučio za studij baš u Osijeku rekao nam je: Ovaj grad nekako odiše toplinom. Nije prevelik, a sve što nama studentima treba je nadohvat ruke. Puno je mladih koji su ujedinjeni u svojim ciljevima, a i cijene su puno povoljnije nego kod nas ‘doli’. 

Govorivši o cijenama, ne možemo ne spomenuti naš STUC. Kao što smo spomenuli, studenata u našem gradu ima iz cijele Hrvatske, a kad odete sami u nepoznato, samostalan život i prvi susret s kuhanjem i svakodnevnom samostalnom brigom o tome što ručati, neophodno je imati brzo, fino i povoljno riješenje.

U menzi u Istarskoj ulici zabilježen je i jedan simpatični umirovljenik koji redovito dolazi na ručak, a zaposlenice su nam potvrdile kako on nije jedini slučaj vanjskog korisnika ove prehrane. Nerijetko dolaze stariji ljudi, ali i oni koji za kuhanje jednostavno nemaju vremena, a žele pojesti nešto povoljno i zdravo.

Studentska menza

Često je tema brojnih polemika. Je li ukusno? Isplati li se? Je li bolje jesti u menzi ili iskušavati vlastite kulinarske sposobnosti? Mišljenja studenata su zaista podijeljena, a uzevši u obzir nekolicinu koju smo ispitali, omjer je 70 – 30 % za menzu.

Zaintrigirani tom tematikom, istražili smo cijene u našem STUCOS-u.

BRZ, FIN, POVOLJAN RUČAK

Cijene su nevjerojatno povoljne! Možete li vjerovati? Zdrava juha od povrća za samo 2,94 kune? Bečki odrezak za 5,99 kuna, Osječki za 10, Cordon blue za 3,80… Brojni prilozi su također ispod 5,00 kuna, a u ponudi su i slastice koje također ne koštaju više.

Nemojte odmahnuti rukom ukoliko čitate ovo, a niste student i nemate ‘x-icu’. Istražili smo cijene u restoranu Studentskog centra i bez subvencije, a zaključak do kojeg smo došli jest – nema povoljnijeg mjesta!

KLASIČNI RESTORANI:

Prosječne cijene nekih jela u restoranima na području našeg grada u usporedbi sa STUC-om – razlike su zaista velike. Juhe su u nekakvom prosjeku 15,00-20,00 kuna, a mogu se popeti i do 30,00 kuna, dok su u STUC-u najviše 5,00 kn… Cordon blue ili pak bečki odrezak uz prilog se ne može pojesti za manje od 27,00 kuna, desert za 10-15 pa sve do 30,00 …

  • Navedene cijene su prosjek u nekim od ugostiteljskih objekata. Dakako, one variraju od mjesta do mjesta, ali ovo je otprilike tako u Osijeku i okolici, što čini veliku razliku u usporedbi s cijenama navedenih namirnica u Studentskom centru.

CIJENE ZA VANJSKE KORISNIKE

Juhu, glavno jelo s prilogom, salatu, desert i napitak vanjski će korisnik platiti najviše 25-30 kuna, a student najviše 22 kune. Ta je svježa hrana pripremljena i možete je odmah konzumirati na ‘liniji‘ ili u Campusu, ili možete otići u Gaudeamus i tamo tražiti jela po narudžbi, a možete je naručiti i za ponijeti.

 

juhe stuc

Više na linku … 

FOTO: Pixabay

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kojih je 10 odličnih sezonskih namirnica za listopad izabrala nutricionistica Angelina Paić?

Intervju sa sveučilišnom specijalisticom nutricionizma u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hrane

Totalni zaljubljenik u hranu i prehranu Angelina Paić, sveučilišni je specijalist nutricionizma s završenim Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu, smjer Prehrambeno Više…

Kulturna baština istarske općine oživjet će kroz digitalne platforme - videoigru i virtualni muzej ... Entuzijastični tim studenata: 'Lokalitet nam je svakim danom pomicao granice kreativnosti'

Osječki studenti stvaraju potpuno nov doživljaj kulturnog turizma općine Bale

Osječki studenti pronašli su zajednički nazivnik između informacijskih tehnologija i kulturne baštine čarobne istarske općine Bale. O čemu je riječ? Više…

Nismo se još ni stigli 'očistiti' od uskrsnih specijaliteta - kad evo novog praznika u kom uživamo u hrani... Ne brinite - evo detox savjeta za vas!

Roštilj, pivo, odmor – na liniju ćemo misliti sutra!

Nismo se još ni stigli ‘očistiti’ od uskrsnih specijaliteta – kad evo novog praznika u kom uživamo u hrani. Ne Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Građanska inicijativa "Zasadi drvo, ne budi panj" prava je prilika za započeti divan sunčani vikend

Akcija sadnja drveća (19.10. u 10.00 sati) EDUKACIJA i DEMOSTRACIJA

Uvijek se nešto događa u našem divnom gradu...

Što Vas danas očekuje u Osijeku?

U prvom dijelu dana umjerena naoblaka, vjetar većinom slab...

Prognoza danas: I dalje sunčano