ŽIVOT

STUC: Najpovoljniji ručak! Ne samo za studente! Za sve!

Istražili smo cijene u Studentskom centru... Mogu doći svi - umirovljenici, zaposleni, nezaposleni, mladi, stari...

Objavljeno 14.02.2019
Antonela Verković

Naš grad – grad studenata. To već zna cijela Hrvatska i ptice na grani. U naš grad dolaze studirati mladi iz svih dijelova Hrvatske, a upitavši jednog mladog Dalmatinca zašto se odlučio za studij baš u Osijeku rekao nam je: Ovaj grad nekako odiše toplinom. Nije prevelik, a sve što nama studentima treba je nadohvat ruke. Puno je mladih koji su ujedinjeni u svojim ciljevima, a i cijene su puno povoljnije nego kod nas ‘doli’. 

Govorivši o cijenama, ne možemo ne spomenuti naš STUC. Kao što smo spomenuli, studenata u našem gradu ima iz cijele Hrvatske, a kad odete sami u nepoznato, samostalan život i prvi susret s kuhanjem i svakodnevnom samostalnom brigom o tome što ručati, neophodno je imati brzo, fino i povoljno riješenje.

U menzi u Istarskoj ulici zabilježen je i jedan simpatični umirovljenik koji redovito dolazi na ručak, a zaposlenice su nam potvrdile kako on nije jedini slučaj vanjskog korisnika ove prehrane. Nerijetko dolaze stariji ljudi, ali i oni koji za kuhanje jednostavno nemaju vremena, a žele pojesti nešto povoljno i zdravo.

Studentska menza

Često je tema brojnih polemika. Je li ukusno? Isplati li se? Je li bolje jesti u menzi ili iskušavati vlastite kulinarske sposobnosti? Mišljenja studenata su zaista podijeljena, a uzevši u obzir nekolicinu koju smo ispitali, omjer je 70 – 30 % za menzu.

Zaintrigirani tom tematikom, istražili smo cijene u našem STUCOS-u.

BRZ, FIN, POVOLJAN RUČAK

Cijene su nevjerojatno povoljne! Možete li vjerovati? Zdrava juha od povrća za samo 2,94 kune? Bečki odrezak za 5,99 kuna, Osječki za 10, Cordon blue za 3,80… Brojni prilozi su također ispod 5,00 kuna, a u ponudi su i slastice koje također ne koštaju više.

Nemojte odmahnuti rukom ukoliko čitate ovo, a niste student i nemate ‘x-icu’. Istražili smo cijene u restoranu Studentskog centra i bez subvencije, a zaključak do kojeg smo došli jest – nema povoljnijeg mjesta!

KLASIČNI RESTORANI:

Prosječne cijene nekih jela u restoranima na području našeg grada u usporedbi sa STUC-om – razlike su zaista velike. Juhe su u nekakvom prosjeku 15,00-20,00 kuna, a mogu se popeti i do 30,00 kuna, dok su u STUC-u najviše 5,00 kn… Cordon blue ili pak bečki odrezak uz prilog se ne može pojesti za manje od 27,00 kuna, desert za 10-15 pa sve do 30,00 …

  • Navedene cijene su prosjek u nekim od ugostiteljskih objekata. Dakako, one variraju od mjesta do mjesta, ali ovo je otprilike tako u Osijeku i okolici, što čini veliku razliku u usporedbi s cijenama navedenih namirnica u Studentskom centru.

CIJENE ZA VANJSKE KORISNIKE

Juhu, glavno jelo s prilogom, salatu, desert i napitak vanjski će korisnik platiti najviše 25-30 kuna, a student najviše 22 kune. Ta je svježa hrana pripremljena i možete je odmah konzumirati na ‘liniji‘ ili u Campusu, ili možete otići u Gaudeamus i tamo tražiti jela po narudžbi, a možete je naručiti i za ponijeti.

 

juhe stuc

Više na linku … 

FOTO: Pixabay

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Odsjek je, također, u pripremi novih i revidiranih programa preddiplomskog studija te su u pripremi dvije inačice studija informatologije...

Odsjek za informacijske znanosti slavi 20 godina svog djelovanja!

Odsjek za informacijske znanosti Filozofskoga fakulteta u Osijeku slavi 20 godina svoga djelovanja. Tom će se prigodom održati svečana sjednica Više…

Prosječno se u 10 dana nakon Božića dobije 0,6 posto tjelesne težine - potvrdila su istraživanja... Koliko ste vi do danas dobili? Hrabro na vagu!

Prošao je božićni ručak i uživanje u delicijama – sad svi na vaganje!

Ne znamo za vas, ali mi smo sinoć odmah nakon polnoćke ‘navalili’ na meso, mlince, a o kolačima da i Više…

Oči i nepca posjetitelja jučer su uživala gledajući i degustirajući delicije s Baranjskog stola na Adventu :)

Baranjski stol dug čak deset metara ‘smazan’ za 17 minuta!

Jučer je na Adventu u Parku u fokusu bio Baranjski stol dug čak deset metara. Oči i nepca posjetitelja jučer Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ponedjeljak je - dan za promjene... Ali ne mora tako biti, novo istraživanje će vas oduševiti! :D

Baš danas ste odlučili u teretanu? Ipak ne morate, sjedite i popijte čašu vina!

Dama je možda u blizini naišla na sniženja koja jednostavno nije mogla propustiti?

Autom, kao kosilicom, ‘počupani’ stupovi na ulasku na Trg

Puljani su očekivano bili težak suparnik...

Vrlo važna pobjeda za Bijelo-plave!