OSJEČANI

Studenti Sveučilišta J. J. Strossmayera donirali 100 vizira KBC-u Osijek

Kažu kako će nastaviti izradu vizira za ostale ustanove u zdravstvu i socijalnoj skrbi dok god je to potrebno

Objavljeno 22.04.2020
Ivona Amidžić

Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku izradio je te Kliničkom bolničkom centru Osijek donirao zaštitne vizire za lice, koji će djelatnicima KBC-a zasigurno pomoći u zaštiti od epidemije koronavirusa.

Donaciju od 100 vizira predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Fran Ivan Škorić predao je ravnatelju osječkog KBC-a doc. dr. sc. Željku Zubčiću.

U provedbi projekta izrade zaštitnih vizira osječkom Studentskom zboru pomogla je Ekonomska i upravna škola Osijek koja je Studentskom zboru ustupila 3D pisač te tvrtka Sirrah projekt d.o.o. koja je izradila dio doniranih vizira.

Studentski zbor nastavit će izradu vizira za ostale ustanove u zdravstvu i socijalnoj skrbi dok god je to potrebno, kako bi se ustanove u potrebi opskrbile zaštitnom opremom te kako bi pripomogli u suzbijanju epidemije na području Osječko-baranjske županije.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Projekti iznose gotovo dva milijuna eura, odnosno 14,5 milijuna kuna

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) sufinancirala čak osam projekata Erasmus+

Na Erasmus+ natječaju 2019. u području visokog obrazovanja Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) sufinancirala je čak osam Više…

Svake godine međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se pod drugim sloganom, a ovogodišnji je ˝Rješenja su u prirodi˝

(FOTO) Učenici Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježili fotografijom

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima Više…

Crveni križ: "Još jednom molimo sve građane krvne grupe 0 da se odazovu na ovu akciju kako bi smo nastavili spašavati živote"

Ponovno hitno potrebne zalihe krvi grupe 0

Zbog smanjenih zaliha krvne grupe 0 (bez obzira na Rh faktor) Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ivanović: "Danas smo htjeli izrvno čuti koji su problemi s kojima se suočavaju i što mi kao županijska uprava možemo učiniti za njih"

Održana sjednica na temu rasprave perspektive turizma na području Županije

Ovog su vikenda Osječani pokazali kako i dalje mogu odvojiti malo vremena i volje (i krvi) kako bi pomogli drugome

Preko vikenda odličan odaziv na akciju darivanja krvi