SPORT

Studentsko prvenstvo Hrvatske u Taekwondo-u

Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske.

    Objavljeno 08.04.2024
    Matija Ivanković

    U nedjelju 07.04.2024. u Zagrebu je održano Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog akademskog sportskog saveza u domaćinstvu Zagrebačkog taekwondo saveza u dvorani IV Doma sportova.

    Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske. Predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u taekwondo-u bili su Laura Zahirović, studentica šeste godine Medicinskog fakulteta u Osijeku u kategoriji -73kg i Patrik Grgić student druge godine Fakulteta primijenjene matematike i informatike u Osijeku u kategoriji +87kg. Na turniru je nastupio i Filip Zahirović u kategoriji -74kg koji je branio boje Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru.

    Laura Zahirović nastupila je i u formama gdje joj je brončana medalja pobjegla za 0.16 bodova.

    Laura je nakon pobjede u polufinalu, zbog obnovljene nedavne povrede ruke morala predati finalnu borbu i tako se morala zadovoljiti srebrnom medaljom.

    Drugi predstavnik osječkog sveučilišta Patrik Grgić pobjeđuje u polufinalu predstavnika zagrebačkog sveučilišta Mislava Pukleka, a potom nažalost gubi u finalnoj borbi od Daniela Baruna (sveučilište u Splitu) te se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

    Jedini predstavnik Vukovarskog veleučilišta Filip Zahirović imao je nepovoljan žrijeb jer je u polufinalu „naletio“ na aktualnog „B“ reprezentativca Hrvatske Matiju Črepa sa zagrebačkog sveučilišta i izgubio te se morao zadovoljiti brončanom medaljom.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Na tom jakom turniru su nastupile su i dvije članice taekwondo kluba „Osijek“, juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-68kg)

    Taekwondo klub Osijek na turniru “Galeb trophy – Serbia open 2024“

    U petak 12.04. (kadeti), subotu 13.04. (juniori) i nedjelju 14.04.2024. (seniori) u „Hala Ranko Žeravica“ u Beogradu održao se turnir Više…

    Taekwondo klub Osijek nastupio je s 2 juniorke i to: Dora Dragovan (-52kg) i Nina Vicković (-68kg). Turnir se odvijao po novim pravilima svjetske taekwondo federacije

    Taekwondo – Knin open 2024

    Proteklog vikenda 23.03.2024. održan je Knin open 2024. u organizaciji taekwondo kluba Div Knin. To je bio ujedno i prvi Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje