SPORT

Studentsko prvenstvo Hrvatske u Taekwondo-u

Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske.

  Objavljeno 08.04.2024
  Matija Ivanković

  U nedjelju 07.04.2024. u Zagrebu je održano Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog akademskog sportskog saveza u domaćinstvu Zagrebačkog taekwondo saveza u dvorani IV Doma sportova.

  Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske. Predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u taekwondo-u bili su Laura Zahirović, studentica šeste godine Medicinskog fakulteta u Osijeku u kategoriji -73kg i Patrik Grgić student druge godine Fakulteta primijenjene matematike i informatike u Osijeku u kategoriji +87kg. Na turniru je nastupio i Filip Zahirović u kategoriji -74kg koji je branio boje Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru.

  Laura Zahirović nastupila je i u formama gdje joj je brončana medalja pobjegla za 0.16 bodova.

  Laura je nakon pobjede u polufinalu, zbog obnovljene nedavne povrede ruke morala predati finalnu borbu i tako se morala zadovoljiti srebrnom medaljom.

  Drugi predstavnik osječkog sveučilišta Patrik Grgić pobjeđuje u polufinalu predstavnika zagrebačkog sveučilišta Mislava Pukleka, a potom nažalost gubi u finalnoj borbi od Daniela Baruna (sveučilište u Splitu) te se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

  Jedini predstavnik Vukovarskog veleučilišta Filip Zahirović imao je nepovoljan žrijeb jer je u polufinalu „naletio“ na aktualnog „B“ reprezentativca Hrvatske Matiju Črepa sa zagrebačkog sveučilišta i izgubio te se morao zadovoljiti brončanom medaljom.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje!

  Atletika – Srebro i bronca na državnom u štafetama

  U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje – jednu Više…

  KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

  Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

  U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

  Na tom jakom turniru su nastupile su i dvije članice taekwondo kluba „Osijek“, juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-68kg)

  Taekwondo klub Osijek na turniru “Galeb trophy – Serbia open 2024“

  U petak 12.04. (kadeti), subotu 13.04. (juniori) i nedjelju 14.04.2024. (seniori) u „Hala Ranko Žeravica“ u Beogradu održao se turnir Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  26 medalja na Prvenstvu Slavonije i Baranje i primat najboljeg kluba u borbama u Slavonskoj regiji

  Karate Alademiji Osijek 26 medalja na Prvenstvu Slavonije i Baranje i primat najboljeg kluba u borbama!

  Kao i stručnom timu, te Upravi kluba, rekla je Maja u povodu proglašenja pobjednika uz napomenu kako joj nagrada puno znači u sezoni u kojoj se vratila na travnjak nakon izbivanja zbog ozlijede

  ŽNK Osijek kapetanica Maja Joščak osvojila HUNS Trofej Nogometaš

  Izbornik nacionalne vrste Mladen Katalinić među one koji će predstavljati našu državu na tom natjecanju uvrstio je i troje članova AK Slavonija-Žito.

  Troje naših natjecatelja na Prvenstvu Balkana u atletici za seniore