OSJEČANI

Studiranje u vrijeme korone – Studenti traže pomoć građana

Studenti Ekonomskog fakulteta su se prilagodili situaciji s pandemijom, a pomoći im možete i bez da se ustanete :D

Objavljeno 24.04.2020
Ivona Amidžić

Globalna ugroza virusom COVID-19 promijenila je uobičajene ritmove u nastavi, susretanjima i istraživanjima. U takvim okolnostima nastavnici i studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku pojačavaju napore u razmjenjivanju stajališta i iskustva te pozivaju na statističko povezivanje.

Riječ je o istraživanju koje je rezultat nastavnog procesa iz kvantitativnih kolegija Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Studenti kolegija Statistička analiza poslovnih podataka i Statističke metode u istraživanju tržišta zajedničkim su snagama i radom organizirali istraživanja o suvremenim temama kako bi doznali stajalištima studenata te o njima informirali javnost.

Predmetne nastavnice Jasna Horvat i Josipa Mijoč ističu kako pri poučavanju na daljinu u kvantitativnoj statističkoj analizi rabe statistički program IBM SPSS Statistics čija je osnovna odlika prilagođenost temeljnim korisnicima.

Posvećenost studenata zahtjevnom praktičnom radu potvrđuje organizirane istraživačke studije i javni poziv ispitanicima na sudjelovanje u istraživanjima.

Riječ je o pet istraživačkih studija uspostavljenih u proteklih pet tjedna online nastave, a oglašenih OVDJE.

Poveznicu na svaku studiju prati naziv studije, opis osoba kojima je namijenjena, procijenjeno vrijeme trajanja ispunjavanja upitnika, poveznica za pristupanje upitniku i napomena kako se 30. travnja započinje s prikupljanjem podataka, odnosno stajališta ispitanika putem odgovaranja na online upitnik.

Studentima je želja prikupiti što veći broj ispunjenih upitnika te pozivaju građane na sudjelovanje u ispunjavanju. Podatci koje će građani dati svojim odgovorima u potpunosti su anonimni te se analiziraju kao dio zbirnih rezultata.

Rezultati istraživanja objavit će se koncem lipnja na mrežnoj stranici istraživanja čime će javnost dobiti uvid u istraživačku osposobljenost studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku kao i u razmišljanja opće populacije o izabranim istraživačkim temama.

foto: pixabay

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Projekti iznose gotovo dva milijuna eura, odnosno 14,5 milijuna kuna

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) sufinancirala čak osam projekata Erasmus+

Na Erasmus+ natječaju 2019. u području visokog obrazovanja Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) sufinancirala je čak osam Više…

Svake godine međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se pod drugim sloganom, a ovogodišnji je ˝Rješenja su u prirodi˝

(FOTO) Učenici Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježili fotografijom

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima Više…

Capak: "Učenici mogu držati distancu. Prosjek veličine razreda je 13,5 učenika, ali ne bih o detaljima. Napravili smo vrlo detaljne preporuke, najdetaljnije ikad"

HZJZ dovršio preporuke za državnu maturu i rad škola – Ne otkrivaju detalje

“HZJZ je dovršio draft preporuka za državnu maturu i rad škola. On je jutros predan Ministarstvu, čekamo da daju komentare Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grad Osijek objavio obavijest o proglašenju prirodne nepogode mraz na voćarskim kulturama

Oštećeni imaju rok od osam dana da prijave oštećenja od mraza

„Doba pandemije koronavirusa i izloženost velikom broju informacija ukazuje na potrebu jačanja medijske pismenosti"

Treći Dani medijske pismenosti ove se godine odvijaju na daljinu

Ako se provedba ispita može organizirati na opisani način, nošenje maski ili drugih pokrivala za usta i nos nije nužno

Pisanje mature u vrijeme koronavirusa: Donosimo upute koje je izdao HZJZ