ŽIVOT

Studirate i želite sudjelovati u ovogodišnjem Pokretaču? Prijaviti se možete još samo ovaj tjedan te osvojiti nagradu od 4.000 kuna!

Pokretač je projekt kojim Centar za razvoj mladih i Studentski.hr sudionike upoznaje s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela uz Business Model Canvas metodologiju

    Objavljeno 16.11.2020
    Darija Kovačić

    Još su ovaj tjedan, odnosno do 22. studenog 2020, otvorene prijave za sudjelovanje u 2. izdanju Studentskog natjecanja Pokretač. Riječ je o projektu kojim Centar za razvoj mladih i Studentski.hr koji djeluje pod njegovim okriljem sa strateškim partnerima – Zagrebačkim inovacijskim centrom, STEP RI-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom – sudionike upoznaje s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela uz Business Model Canvas metodologiju.

    Trima najinovativnijim poslovnim modelima OTP banka dodijelit će ukupno 9000,00 kuna, i to na sljedeći način: 1. mjesto – 4000,00 kuna, 2. mjesto – 3000,00 kuna, 3. mjesto – 2000,00 kuna.

    Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Prijaviti se mogu svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola.

    Zadatak je sudionika Pokretača napraviti svoj prvi korak u poduzetništvu – odabrati jednu od zadanih kategorija i osmisliti inovativan poslovni model koji će rješavati važan društveni problem. Kategorije su: obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo i očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode) – proizvodnja.

    Nakon odabira kategorije sudionici počinju s online dijelom natjecanja – izradom Business Model Canvasa – koji traje do 22. studenog 2020.

    Najboljih 10 modela očekuje pitch pred stručnim žirijem 10. prosinca 2020. u Zagrebačkom inovacijskom centru, nakon čega se 3 prvoplasirana nagrađuju.

    Dodatne informacije o natjecanju kao i o postupku prijave nalaze se na stranici pokretac.cerm.hr.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    BOND je jedinstvena mreža različitih vrsta poduzetničkih potpornih institucija (PPI) čija je zadaća pružanje potpore poduzetnicima

    Mentoriranje poduzetnika kroz BOND mrežu mentora

    Edukacija i mentoriranje klijenata sastavni je dio svakog projekta na kojemu je tvrtka Ofir d.o.o. radila. Posebno se to odnosi Više…

    Odaziv je bio lošiji naspram prošle godine no atmosfera je i dalje bila vruća i vesela. Po prvi put prostor je bio ograđen, čega su se i komarci pridržavali!

    [FOTO] Održala se još jedna nezaboravna studentska roštiljada

    Ovoga četvrtka održala se 9. Studentska roštiljada na livadi ispred FAZOS-a. Po prvi put prostor je bio ograđen, čega su Više…

    Unatoč dvama odgađanjima i nepredvidljivom vremenu i ove godine održat će se studentska roštiljada. Uživanje na otvorenom, u suncu, zabavi, roštilju i odličnoj glazbi.

    [NAJAVA] Studentska roštiljada: događaj za ne propustiti

    9. Studentska roštiljada održat će se 15.6. (ČETVRTAK) na livadi ispred FAZOS-a s početkom u 12:00 sati. Unatoč dvama odgađanjima Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

    Uskršnja kupovina u Portanovi

    Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

    Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

    Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

    Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša