ŽIVOT

Subotnja špica u zubarskim stolcima povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo i MC Mursa otvaraju svoja vrata za sve koji “žele samo nešto pitati” (a dolazi i Zubić vila) znamo lokaciju i vrijeme!

Objavljeno 15.03.2023
Darija Kovačić

Statistika kaže da 11 % građana Hrvatske nema svog zubara, a prosječan dvanaestogodišnjak u Hrvatskoj ima oko pet komada karijesa. No, u Osijeku to ne mora biti tako jer mi imamo svoj Fakultet dentalne medicine i zdravstva. Upravo je ovaj Fakultet prije tri mjeseca (prosinac 2022. ) izbacio prvu generaciju od 48 novih doktora dentalne medicine.

Upravo ti, neki od najboljih stručnjaka dentalne medicine, koji su ujedno i predavači na osječkom Fakultetu dentalne medicine u subotu (18. ožujka) čekaju sve one koji žele “samo nešto pitati” da dođu na Dan otvorenih vrata.

Glavni razlog je Svjetski dan oralnog zdravlja, koji se svake godine obilježava 20. ožujka, pa Fakultet dentalne medicine sa svojim Medicinskim centrom Mursa dva dana ranije otvora svoja vrata za sve male i velike koji imaju neki problem sa zubima. U Hadrijanovoj 10 E u subotu čekaju četiri stomatološka stolca i četiri doktora dentalne medicine.

Ovo je idealna prilika za sve one koje muči neki problem dentalnog zdravlja, a neugodno im je pitati, ne znaju koga bi pitali ili se boje da ne mogu samo pitati i izaći iz ambulante da dođu i obave pregled bez obaveze. Sve je besplatno i bez obaveze.

Zanimljivo je da jedan obični pregled traje otprilike tek pet minuta!

Dan otvorenih vrata povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja održava se u subotu (18. ožujka) od 8 do 13 sati, Hadrijanova 10E, odnosno u ambulantama Fakulteta dentalne medicine i zdravstva Dolazi i zubić vila!

Ovo je idealna prilika i za sve roditelje koji ne znaju kako odvesti svoje dijete prvi put kod zubara, iako već znaju da dijete možda muči karijes da dođu u Medicinski centar Mursa Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo i obave prvi pregled jer samo ove subote osim četiri doktora dentalne medicine i tehničara najmlađe goste dočekuje i prava pravcata Zubić vila.

Zubić vila je tu da ohrabri, drži za ruku, uruči balon i diplomu za hrabrost, a najhrabriji će dobiti i suvenir za sjećanje na prvi posjet. Za sve one koji noću škripe zubima na znanje se daje i da se upravo na ovom mjestu rade
i individualne udlage po mjeri. Ovo je idealna stvar i za sportaše koji se bave kontaktnim sportovima. Stoga se u subotu uoči Svjetskog dana oralnog zdravlja subotnja špica u Osijeku seli u ambulante dentalne medicine Medicinskog centra Mursa i Fakulteta za dentalnu medicinu.

PS. Doktori dentalne medicine u istom vremenu bit će na raspolaganju i zainteresiranima za neki od neinvazivnih estetskih zahvata poput filera, botoksa ili mezoterapije. Svi koji ne znaju što bi za njih bilo najbolje i gdje bi to uopće izveli mogu “samo nešto pitati”.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Statistički gledano, 99% stanovništva u Hrvatskoj ima karijes, od čega je veliki postotak odraslih ljudi. Zubi su im uglavnom oštećeni karijesom i kamencem

Kako se riješiti pokvarenih zuba u samo 7 dana? Potrebno je raditi slijedeće…

Snježno bijeli i zdravi zubi san su svake osobe, a kako bi imali savršene zube potrebno ih je i pravilno Više…

"Ovakav centar je danas europski i svjetski standard, ono što Grad Osijek, naša županija, Sveučilište i Fakultet trebaju imati"

Otvorene nove ordinacije dentalne medicine Doma zdravlja Osječko-baranjske županije

Nove ordinacije specijalističke i polivalentne dentalne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Osječko-baranjske županije jučer je otvorio župan Ivan Anušić u prostor Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša