KULTURA

Subverzivni vikend u Kinu Urania i ovotjedni program

''Zašto je toliko prokleto teško ne buljiti u nudiste?'' - saznat ćete tijekom ovog tjedna u Kinu Urania... Novi filmski tjedan uz program Subverzivnog vikenda pretpremijerno donosi novu epsku avanturu Peter Asterixu

Objavljeno 04.12.2018
Antonela Verković

Događanje „Svibanj 68.” najvažniji je društveni pokret u Francuskoj u 20. stoljeću koji je označio temeljni prekid u političkoj povijesti i mentalitetima ljudi. Pokrenuo je seriju prosvjeda te doprinijeo društvenim promjenama diljem Europe. U suradnji s Francuskom alijansom Osijek, Francuskim institutom Zagreb i Švicarskim veleposlanstvom u Republici Hrvatskoj zajedno ćemo obilježiti njegovu 50. obljetnicu izložbom pod nazivom „U srcu svibnja 68.”, projekcijama dokumentarnih filmova i predavanjem politologa i filmskog kritičara dr.sc. Boška Picule pod nazivom „Studentski prosvjedi 68. – pedeset godina kasnije”, u sklopu Subverzivnog vikenda u Kinu Urania.

Cijena redovne ulaznice je 20 kn, dok članovi Francuske alijanse i studenti ulaznicu plaćaju 16 kn, a za predavanje i izložbu ulaz je slobodan.

Pozivamo vas i na manifestaciju „Na krilima pjesme” u organizaciji Ukrajinskog kulturno-prosvjetnog društva „Lesja Ukrajinka” Osijek, koja će se održati u subotu 8. prosinca s početkom u 15 h u kinu Urania. Program je ove godine posvećen velikoj ukrajinskoj spisateljici Lesji Ukrajinki.

”BOLJA POLOVICA”, SUBERZIVNI VIKEND

Prije božićne pauze s kazališnim predstavama, stiže nam i nezaobilazan Vlatko Štampar sa svojim novim, četvrtim po redu stand up-om BOLJA polovica, u utorak 11. prosinca s početkom u 20 h. Ovo je show o lažnim insta-fasadama, iskrivljenim vrijednostima, tajnama, iskrenosti, sramu i ljubomori.

A usput ćete saznati i zašto je toliko prokleto teško ne buljiti u nudiste. Ulaznice su već rasprodane, stoga svima koji nisu uspjeli doći do mjesta savjetujemo da pričekaju iduću godinu i novi termin nastupa.

Novi filmski tjedan uz program Subverzivnog vikenda pretpremijerno donosi novu epsku avanturu Peter Asterixu: Tajna čarobnog napitka i biografsku dramu Colette. Na programu i dalje ostaju akcijska avantura Robin Hood, glazbeni spektakl Bohemian Rhapsody, sinkronizirani božićni hit Grinch te najsmješniji češki majstori Pat i Mat 2 u sklopu ciklusa FEST is the BEST.

Više i detaljnije pročitajte u programu…

Program Kina Urania 6.12.-12.12.2018 by OsijekNews on Scribd

 

Subverzivni Vikend u Kinu Urania by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Kazalište Planet art se u goste vraća sa tri nova naslova: Ljubavna pisma (četvrtak 4.4. u 19:00 h), Posljednja Freudova Više…

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo, a jedna novost u filmskom djelu programa je i hit koji je uzdrmao susjedstvo, pogledajte!

Kino – Oskarovci, Jorgovani i Rifovi revolucije

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo! Uz pokoja iznenađenja i neke „sigurice“, nastup Ryana Goslinga i Slasha koji su zajedno otpjevali Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!