ŽIVOT

Sunčane večere u Lulu – apsolutni osječki hit!

Ne treba ni spomenuti da su ulaznice za ovu Sunčanu večeru planule u jedno poslijepodne. Kao što su odmah po objavi, i to samo putem emailova odaslanih na adrese zainteresiranih za ovakve događaje

Objavljeno 17.01.2024
Darija Kovačić

Prvog dana veljače Fusion bistro Lulu u osječkoj Sunčanoj ulici ponovo će biti krcat. Gostuju Iločki podrumi sa selekcijom arhivskih vina, od kojih će najstarije biti iz 1961. godine. A i Marko Alilović, vlasnik Lulua i osječki chef s najvrjednijim kuharskim referencama (Shanri-la u Jakarti, Boškinac, Time…), ne sjedi skrštenih ruku, već je kreirao šest potpuno novih jela koja će premijerno pratiti iločke vinske dragulje. Ne treba ni spomenuti da su ulaznice za ovu Sunčanu večeru planule u jedno poslijepodne. Kao što su odmah po objavi, i to samo putem emailova odaslanih na adrese zainteresiranih za ovakve događaje, popunjena sva mjesta 8. veljače za gostovanja kultne pelješko-istarske vinarije Saints Hills (njihov Dingač, koji je prošle godine u časopisu Wine Enthusiast zavrijedio fascinantnih 99 bodova na skali do 100, vino je koje je na nekoj od međunarodnih valorizacija najbolje ikad ocijenjeno hrvatsko vino!), kao i galopirajuće ljubuške vinarije Milas, 22. veljače.

Prije blagdansko-praznične stanke, u Fusion bistrou Lulu već su gostovali Slavko Kalazić, Ivan Kosovec, Ljubo Kunjašić, Korta Katarina, Filip Baraka, Vinarija Antunović, Brid i Divina – garažisti iz Omiša i Splita, David Štampar, Ivan Ipša, Ivica Matošević i Dimitri Brečević iz Piquentuma. I uvijek je priča bila ista, tjednima ranije, odmah po objavi informacije, sva mjesta bi se odmah razgrabila i Sunčane večere su prolazile u euforičnom ozračju.

Uz odabir vrhunskih vinarija, od kojih većina po izboru Željka Garmaza, autora osam vinskih knjiga objedinjenih nazivom Vinske priče, prvi put uopće gostuje u Osijeku, popularnosti Sunčanih večera umnogome doprinosi i nesvakidašnja kreativnost Marka Alilovića koji se trudi uz svako vino upariti novo jelo koje nije dio njegovog menija, a nije ga već ranije koristio na nekoj prethodnoj degustaciji. Zvuči impresivno, u prvih 11 Sunčanih večera, Marko je iznjedrio 70 različitih recepata koji su prvi put uopće u njegovoj kreaciji predstavljeni javnosti.

Osječki enofili i foodiji su, izgleda, došli na svoje. I prepoznali „ono nešto“ zbog čega svoj grad konačno doživljavaju eno-gastro središtem Hrvatske!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje