GOSPODARSTVO

Suradnja FERIT-a i tvrtke Danieli Systec

Jedna od glavnih tema biti će suradnja Danieli Systec i FERIT-a na primjeru unaprjeđenja industrijskog robotskog manipulatora.

  Objavljeno 22.01.2018
  Nikolina Ćosić

  Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek poziva sve zaljubljenike u tehniku i robotiku na predstavljanje  suradnje  firme Danieli Systec i FERIT-a u četvrtak 25. siječnja 2018. godine u 9:00 sati na FERIT- u   (Cara Hadrijana 10 u Osijeku, prostorije K 0-7).

  Jedna od glavnih tema biti će suradnja Danieli Systec i FERIT-a na primjeru unaprjeđenja industrijskog robotskog manipulatora.

  Danieli Systec  tvrtka se može pohvaliti sa  približno 300 zaposlenika koji su u velikoj većini fakultetski obrazovani.  U Hrvatskoj Danieli Systec tvrtka ima urede u Labinu, Rijeci, Osijeku, Zagrebu i Splitu. Bave se inženjeringom i puštanjem u pogon industrijskih postrojenja širom svijeta. U dugoročnom partnerstvu s Danieli Automation S.p.A koja je dio Danieli grupe sudjelovali su u više od 300 projekata te su jedna  od najvećih tvrtki u području industrijske automatike i procesnog upravljanja u Hrvatskoj.

  U posljednje dvije godine na području Osijeka zaposlili su preko 30 mladih inženjera te su u intenzivnoj suradnji sa FERIT-om.  U zadnje dvije godine,  na području nastave i znanstvenog istraživanja članovi Katedre za automatiku i robotiku, Zavoda za računalno inženjerstvo i automatiku usko surađuju s osječkim uredom firme Danieli Systec.

  Studenti osječkog FERIT-a imaju svake godine nekoliko sati predavanja (iz područja automatike) od strane Danieli Systeca gdje se upoznaju sa pravim problemima i njihovim rješenjima unutar industrije. Još jedna prednost koji studenti mogu iskoristiti je ta da im se ponudi desetak tema diplomskih i završnih radoova koji se obavljaju u  suradnji s osječkim uredom Danieli Systec.  Pod mentorstvom zaposlenika firme studenti kroz praktičan rad usavršavaju svoje stečeno teorijsko znanje.

  Na znanstvenom području, FERIT Osijek surađuje više od godinu dana, preko Danieli Systeca, s Danieli Automation S.p.A, a uključeni su u istraživanja s njihovim odjelom za robotiku. Trenutno se bave problemima primjene robotskog vida u industrijskom okruženju. U okviru te suradnje, FERIT Osijek je dobio jedinstvenu priliku koristiti  industrijski robotski manipulator.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Na skupu su govorile žene koje rade i koje su iznimno uspješne u ICT sektoru i svojim su iskustvom podsjećale da to nije posao samo za muškarce.

  Digitalna ekonomija – “Postani i TI, djevojka IT”

  Na okruglom stolu “Postani i TI, djevojka IT” na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija istaknuta je nedovoljna angažiranost Više…

  Grad osnovao Poduzetničku zonu IT park na površini od 26.000 m2

  Osječki IT sektor – neuvjetni radni prostor i nedostatni ljudski potencijali s odgovarajućom razinom obrazovanja

  Osijek je prethodnih desetljeća bio poznat kao industrijski grad, međutim zadnjih nekoliko godina bilježi razvoj industrije novoga doba – industrije Više…

  Riječ je o suradnji FERIT-a, Siemensa, Atosa i Ato Inženjeringa... :)

  Borba protiv internetskog kriminala: Osijek dobiva centar za kibernatičku sigurnost!

  Dana 5. veljače 2019. godine Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Siemens d.d., Atos Convergence Creators d.o.o. i ATO Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Za financiranje zajmova članicama EK će se zadužiti na financijskim tržištima te zatim ta sredstva pozajmljivati državama članicama pod povoljnim uvjetima

  Vlada ovlastila ministra financija za potpisivanje ulaska Hrvatske u program SURE

  Ukupna vrijednost tih projekata iznosi 98 milijuna kuna

  Potpisano osam ugovora izgradnje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje u Slavoniji

  Tražite posao? Onda je ovaj tekst stvoren za vas - Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri!

  Ponuda novih poslova: Traže se farmaceuti, prodavači, voditelji, programeri, kozmetičari…