GOSPODARSTVO

Suradnja FERIT-a i tvrtke Danieli Systec

Jedna od glavnih tema biti će suradnja Danieli Systec i FERIT-a na primjeru unaprjeđenja industrijskog robotskog manipulatora.

  Objavljeno 22.01.2018
  Nikolina Ćosić

  Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek poziva sve zaljubljenike u tehniku i robotiku na predstavljanje  suradnje  firme Danieli Systec i FERIT-a u četvrtak 25. siječnja 2018. godine u 9:00 sati na FERIT- u   (Cara Hadrijana 10 u Osijeku, prostorije K 0-7).

  Jedna od glavnih tema biti će suradnja Danieli Systec i FERIT-a na primjeru unaprjeđenja industrijskog robotskog manipulatora.

  Danieli Systec  tvrtka se može pohvaliti sa  približno 300 zaposlenika koji su u velikoj većini fakultetski obrazovani.  U Hrvatskoj Danieli Systec tvrtka ima urede u Labinu, Rijeci, Osijeku, Zagrebu i Splitu. Bave se inženjeringom i puštanjem u pogon industrijskih postrojenja širom svijeta. U dugoročnom partnerstvu s Danieli Automation S.p.A koja je dio Danieli grupe sudjelovali su u više od 300 projekata te su jedna  od najvećih tvrtki u području industrijske automatike i procesnog upravljanja u Hrvatskoj.

  U posljednje dvije godine na području Osijeka zaposlili su preko 30 mladih inženjera te su u intenzivnoj suradnji sa FERIT-om.  U zadnje dvije godine,  na području nastave i znanstvenog istraživanja članovi Katedre za automatiku i robotiku, Zavoda za računalno inženjerstvo i automatiku usko surađuju s osječkim uredom firme Danieli Systec.

  Studenti osječkog FERIT-a imaju svake godine nekoliko sati predavanja (iz područja automatike) od strane Danieli Systeca gdje se upoznaju sa pravim problemima i njihovim rješenjima unutar industrije. Još jedna prednost koji studenti mogu iskoristiti je ta da im se ponudi desetak tema diplomskih i završnih radoova koji se obavljaju u  suradnji s osječkim uredom Danieli Systec.  Pod mentorstvom zaposlenika firme studenti kroz praktičan rad usavršavaju svoje stečeno teorijsko znanje.

  Na znanstvenom području, FERIT Osijek surađuje više od godinu dana, preko Danieli Systeca, s Danieli Automation S.p.A, a uključeni su u istraživanja s njihovim odjelom za robotiku. Trenutno se bave problemima primjene robotskog vida u industrijskom okruženju. U okviru te suradnje, FERIT Osijek je dobio jedinstvenu priliku koristiti  industrijski robotski manipulator.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  'Čepinski ipsilon' je prošlost. Stigao je kružni tok. Razumije se, vozilo se i za vrijeme izgradnje, samo usporeno, ili uz manje obilaske ...

  Čepinčani se već voze kružnim tokom: Čepin prohodan!

  Kako je razumno pilanu otvoriti u šumi ili tik do nje, tako je i u Osijeku razumno investirati u razvojni program gdje je zaista veliki broj stručnjaka iz IT sektora ...

  I Mate Rimac jučer otvorio ured u Osijeku

  21. Osječki jesenski sajam u prvi plan stavlja pčelarstvo i sve proizvode koji su karakteristični za naše podneblje

  21. Osječki jesenski sajam – ponuda “šarenija” od jesenjeg lišća