GOSPODARSTVO

Suradnja FERIT-a i tvrtke Danieli Systec

Jedna od glavnih tema biti će suradnja Danieli Systec i FERIT-a na primjeru unaprjeđenja industrijskog robotskog manipulatora.

  Objavljeno 22.01.2018
  Nikolina Ćosić

  Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek poziva sve zaljubljenike u tehniku i robotiku na predstavljanje  suradnje  firme Danieli Systec i FERIT-a u četvrtak 25. siječnja 2018. godine u 9:00 sati na FERIT- u   (Cara Hadrijana 10 u Osijeku, prostorije K 0-7).

  Jedna od glavnih tema biti će suradnja Danieli Systec i FERIT-a na primjeru unaprjeđenja industrijskog robotskog manipulatora.

  Danieli Systec  tvrtka se može pohvaliti sa  približno 300 zaposlenika koji su u velikoj većini fakultetski obrazovani.  U Hrvatskoj Danieli Systec tvrtka ima urede u Labinu, Rijeci, Osijeku, Zagrebu i Splitu. Bave se inženjeringom i puštanjem u pogon industrijskih postrojenja širom svijeta. U dugoročnom partnerstvu s Danieli Automation S.p.A koja je dio Danieli grupe sudjelovali su u više od 300 projekata te su jedna  od najvećih tvrtki u području industrijske automatike i procesnog upravljanja u Hrvatskoj.

  U posljednje dvije godine na području Osijeka zaposlili su preko 30 mladih inženjera te su u intenzivnoj suradnji sa FERIT-om.  U zadnje dvije godine,  na području nastave i znanstvenog istraživanja članovi Katedre za automatiku i robotiku, Zavoda za računalno inženjerstvo i automatiku usko surađuju s osječkim uredom firme Danieli Systec.

  Studenti osječkog FERIT-a imaju svake godine nekoliko sati predavanja (iz područja automatike) od strane Danieli Systeca gdje se upoznaju sa pravim problemima i njihovim rješenjima unutar industrije. Još jedna prednost koji studenti mogu iskoristiti je ta da im se ponudi desetak tema diplomskih i završnih radoova koji se obavljaju u  suradnji s osječkim uredom Danieli Systec.  Pod mentorstvom zaposlenika firme studenti kroz praktičan rad usavršavaju svoje stečeno teorijsko znanje.

  Na znanstvenom području, FERIT Osijek surađuje više od godinu dana, preko Danieli Systeca, s Danieli Automation S.p.A, a uključeni su u istraživanja s njihovim odjelom za robotiku. Trenutno se bave problemima primjene robotskog vida u industrijskom okruženju. U okviru te suradnje, FERIT Osijek je dobio jedinstvenu priliku koristiti  industrijski robotski manipulator.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Na skupu su govorile žene koje rade i koje su iznimno uspješne u ICT sektoru i svojim su iskustvom podsjećale da to nije posao samo za muškarce.

  Digitalna ekonomija – “Postani i TI, djevojka IT”

  Na okruglom stolu “Postani i TI, djevojka IT” na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija istaknuta je nedovoljna angažiranost Više…

  Grad osnovao Poduzetničku zonu IT park na površini od 26.000 m2

  Osječki IT sektor – neuvjetni radni prostor i nedostatni ljudski potencijali s odgovarajućom razinom obrazovanja

  Osijek je prethodnih desetljeća bio poznat kao industrijski grad, međutim zadnjih nekoliko godina bilježi razvoj industrije novoga doba – industrije Više…

  Riječ je o suradnji FERIT-a, Siemensa, Atosa i Ato Inženjeringa... :)

  Borba protiv internetskog kriminala: Osijek dobiva centar za kibernatičku sigurnost!

  Dana 5. veljače 2019. godine Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Siemens d.d., Atos Convergence Creators d.o.o. i ATO Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Iz Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore naglašavaju da je IT infrastruktura ključna za funkcioniranje svih ostalih službi koje su važne za borbu s kriznim situacijama kojima smo trenutno izloženi.

  Heroji o kojima se ne govori – IT stručnjaci ključni za funkcioniranje sustava

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se trenutno 13 bolesnika od kojih je 9 u stacionaru, a 4 osobe su na respiratoru no njihovo je stanje stabilno

  Troje novooboljelih u OBŽ, do sada ukupno 44 osobe s područja OBŽ oboljele od koronavirusa

  Izdano je 700 propusnica koje se odnose na skrb za djecu i starije, odnosno za nabavku osnovnih potrepština. Tržnica će raditi prvi puta u povijesti od 8 do 17 sati. Crveni križ svakodnevno dostavlja 220 obroka

  O epidemiološkoj situaciji, propusnicama, otvaranju Tržnice i djelovanju GD Crvenoga križa Osijek