SPORT

Sutra nas u Gradskom vrtu čeka Dinamo – Poms: Dobrim rezultatima uzvratiti na podršci

Aktualni prvak Hrvatske u Osijek dolazi nakon teškog poraza u Ligi prvaka, a Bijelo-plavi se nadaju dobrom rezultatu nakon debakla u Varaždinu

    Objavljeno 28.10.2022
    Petar Tauković

    Nogometaši Osijeka sutra na svom Gradskom vrtu od 17.30 sati dočekuju Dinamo. Aktualni prvak Hrvatske u Osijek dolazi nakon teškog poraza u Ligi prvaka, a Bijelo-plavi se nadaju dobrom rezultatu nakon debakla u Varaždinu, piše HRT Radio Osijek.

    Derbi 15. kola SuperSport HNL-a najavili su trener Osijeka Rene Poms i napadač Ramon Mierez. Osijek je prije 4-1 teškog poraza u gostima kod Varaždina upisao osam utakmica bez poraza uz samo jedan remi.

    Stanje momčadi

    – Sve je dobro, momčad je u dobrom stanju, ovaj tjedan smo imali dobru analizu nakon Varaždina, a László Kleinheisler je imao nekih problema, ali stanje je sada dobro, a odluku ćemo donijeti nakon današnjeg treninga. Znamo i da će biti puno navijača koji će nas doći podržati pa im želimo uzvratiti kvalitetnom partijom i dobrim rezultatom, rekao je Poms.

    Kako se suprotstaviti Dinamu i osvojiti tri boda?

    – Ja se nadam da imamo pravi recept. Mislim da smo pokazali prošli tjedan da se uvijek dobro pripremimo za utakmice, želimo takvi biti i sutra. Dat ćemo naš maksimum kako pokazali dobru igru. Sutra ćemo imati veliku podršku i nadamo se kako ćemo imati dobar rezultat na kraju.

    Nema prilagođavanja drugim momčadima

    – Sigurno da imamo naš stil igranja, sigurno ga neću mijenjati. Uvijek imaju neki detalji koji se prilagođavaju, ali nećemo ništa puno mijenjati. Dinamo igrao u punom napadu, ali mi znamo naš cilj.

    Derbi s Dinamom, ima li pritiska?

    – Nema pritiska, preuzeo sam momčad u jako specifičnoj situaciji i nikada nisam razmišljao o ugovoru, razmišljam samo o radu s momčadi, ostale stvari nisu na meni. Dajem svoj maksimum, na kraju ćemo vidjeti što će biti, ja želim ostvarivati dobre rezultate.

    Je li težak raspored Dinama u Europi dobra stvar za Osijek uoči sutrašnjeg derbija?

    – Pa ja ne mislim tako. Oni su profesionalci, oni su ostavili taj ogled s Milanom iza sebe. Nisu ostvarili pozitivan rezultat i siguran sam da će sutra tražiti pobjedu, to je njihov cilj uoči Chelseaja. Znamo njihove dobre strane, ali mi isto tako imamo plan i to želimo pokazati sutra u otvorenoj borbi.

    Novinarima se obratio i Mierez, Dinamo je jedna od rijetkih ekipa kojima nije zabio:

    – Vjerujem da su takve utakmice dodatna motivacija, bit će to velika utakmica, kako je rekao trener, do samog kraja, posebno zbog navijača. Uvijek se pripremamo, utakmica za vikend je najbitnija, preko tjedna radimo teško i mukotrpno kako bi se mogli pokazati u najboljem svjetlu.

    O minutaži i hoće li sutra startati od prve minute

    – Svaki napadač dok se priprema preko tjedna želi igrati od prve minute kako bi pokazao svoje najbolje, ali to je odluka trenera i treba ju poštovati i pripremiti se minute koje ti trener da. Kao i svi suigrači, nadam se dobrom rezultatu.

    Bijelo-plavi su treći na ljestvici, imaju 24 boda, šest manje od drugog Hajduka te velikih 11 bodova zaostaju za sutrašnjim suparnikom uz odigranu utakmicu više.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Žensko i muško finale Kupa Hrvatske donosi napetu borbu i najzabavniji program uz Franu Ridjana i Krešu Gotlina

    Odbojkaška euforija u Slavoniji uz Mursu, Dinamo i Mladost

    Odbojkaška euforija polako zahvaća Slavoniju. Na gotovo svakoj gradskoj kavi ili druženju nagađa se tko bi u srijedu, 13. ožujka Više…

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu