ŽIVOT

Sutra počinje deveti po redu Panona Fest 2020

Pješice i biciklima otkrivat će se okolica Osijeka i ljepote Baranje, a spreman je i večernji glazbeni program

Objavljeno 17.09.2020
Ivona Amidžić

Udruga za kreativni razvoj Slap obilježava 20 godina rada te organizira svima poznati, deveti po redu, Panona fest koji će se održati od 18. do 19. rujna 2020. godine (petak i subota).

Panona fest je dvodnevna manifestacija koja promovira aktivni turizam te ima za cilj urbanoj sredini približiti bogate ekoturističke potencijale Slavonije.

Panona Fest tematski forum „Turizam u vrijeme korone“ održati će se u petak, 18. rujna 2020. na seoskom gospodarstvu Ivica i Marica u Karancu.

U subotu 19. rujna kreće se u nove avanture – pješice i biciklima otkrivat će se okolica Osijeka i ljepote Baranje! Mjesta u kanuima će vas čekati sljedeće godine kada ćemo se vratiti put Erduta. Pješačku rutu vodit će dobro nam poznati PD „Zanatlija“ s kojima ćete prošetati skrivenim šumarcima okolice Osijeka, dok se za biciklističku rutu sudružujemo sa iskusnom ekipom FEBIRE biciklijade (15. Festival biciklističke rekreacije Hrvatske – FEBIRE).

Večernji glazbeni program čekat će Vas u Ružičnjaku u Perivoju kralja Držislava gdje će Vas rasplesati DJ Kema i NO jazz Band. Glazbeni program počinje u 18.00 i traje do 23.00 sata. Panona Fest tematski forum „Turizam u vrijeme korone“ održati će 18. rujna 2020., na seoskom gospodarstvu Ivica i Marica u Karancu.

Poveznice za prijavu na rute možete potražiti na FB: panonafest, a sudjelovanje na ovogodišnjim rutama je besplatno.

  • Prijave za biciklističku rutu ovdje.
  • Prijave za pješačku rutu ovdje.

Ovogodišnji Panona Fest organizira se u okviru projekta Panona net koji je sufinanciran iz programa Interreg IPA CBC Hrvatska – Srbija 2014. – 2020.

PANONA FEST RELI PROGRAM (19. rujna 2020.)

BICIKLISTI (Osijek – polazak u 10.00 sati, Trg Svetog Trojstva, Tvrđa)

Predviđeni broj sudionika 40.

Priključujemo se iskusnoj ekipi FEBIRE biciklijade (15. Festival biciklističke rekreacije Hrvatske – FEBIRE).

Polazak: Trg Svetog Trojstva (Tvrđa) – most dr. Franje Tuđmana – vožnja prema Biljskoj cesti – Biljskom cestom do Bilja – na kružnom toku u Bilju skretanje prema Kopačevu – ispred Kopačeva skretanje prema prijemnom centru PP Kopački rit – (odmor 30 min na prijemnom centru) – polazak prema Kozjaku – Dvorac Tikveš – Lovački dom Zlatna Greda.

PJEŠACI (Osijek – polazak 14.00 sati, Trg Svetog Trojstva, Tvrđa, povratak 18.00 h)

Predviđeni broj sudionika 40.

Vođenje rute PD „Zanatlija“

Polazak iz Tvrđe – hodanje prema Zoo vrtu (odmor uz osvježenje) – hodanje kroz šumu Topolik – ručak na dječjem igralištu Tvrđavica 15.30h – hodanje kroz carske livade – vraćanje na nasip u blizini Biljske ceste i hodanje do Ružičnjaka u Perivoju kralja Držislava 18:00 sati.

JAZZ U RUŽIČNJAKU

Ružičnjak u Perivoju kralja Držislava 18.00 – 23.00 sati

Večernji glazbeni program DJ Kema i NO jazz Band. Rasplešite se u ugodnom ambijetu i kušajte zamamne zalogaje pripremljene namirnicama lokalnih proizvođača koje Vas donosi eCeker.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gradski sportski savez osigurao je da biciklijada bude odrađena po pravilima, uz policijsku pratnju, tehničku pomoć i prvu pomoć. Planirani dolazak pred Azil je oko 11 sati, u koloni, gdje će vas dočekati 180 kerovaca željnih šetnji!

Bicikllijada – “Bajsom za azil”

Pozivamo sve naše sugrađane (a i one koji to nisu) da nam se pridruže na tradicionalnoj biciklijadi, koja se u Više…

Febire je sportsko – rekreacijski te turističko - kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu

Febire u niskom startu, ove nedjelje!

Nakon poteškoća i odgoda našeg tradicionalnog FEBIRE-a, s ponosom dočekujemo 22. listopada 2023. godine kada ćemo realizirati Festival biciklističke rekreacije Više…

Više od 15 000 ljudi iz cijele Hrvatske, Mađarske te ostalih europskih zemalja tijekom proteklog je vikenda posjetilo Zmajevac i uživalo u ovom jedinstvenom eno gastro turističkom doživljaju u baranjskim surducima

[FOTO] U baranjskom Zmajevcu održan Vinski maraton

Proteklog je vikenda kroz malo baranjsko mjesto Zmajevac prošlo više od 15 000 ljubitelja vina, dobre hrane i zabave. Vinski Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša