GOSPODARSTVO

Sutra s radom počinje i vanjski dio Tržnice Osijek no postoje pravila!

Piližota apelirao na sve apelirao na sve općine i gradove OBŽ da OPG-ovcima daju propusnice

    Objavljeno 07.04.2020
    Ivona Amidžić

    Župan Ivan Anušić izvijestio je na redovnoj dnevnoj konferencioji Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije kako su za kupce spremni otvoreni dijelovi tržnica, koji će sutra početi s radom u Osijeku, Đakovu, Valpovu, Belišću, Našicama i Belom Manastiru te baranjskoj općini Kneževi Vinogradi. Tržnica u Donjem Miholjcu vjerovatno će prekosutra biti spremna za otvaranje.

    “Ovo je obavijest svim OPG-ovima i proizvođačima koji su do sada prodavali proizvode na tržnicama da kontaktiraju komunalne tvrtke koje upravljaju tržnicama, radi dogovora oko operativnog dijela funkcioniranja tržnica”, rekao je Anušić.

    Piližota potvrdio da se čeka još samo suglasnost Nacionalnog stožera

    Zamjenik gradonačelnika Osijeka i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka Boris Piližota istaknuo je na današnjoj konferenciji kako su poduzeća u gradskom vlasništvu važna sastavnica Stožera u upravljanju kriznom situacijom te da svakodnevno prilagođavaju rad i provode mjere koje donosi Nacionalni stožer civilne zaštite.

    Među njima je i Glavna osječka tržnica koja je spremna za otvorenje vanjskoga dijela tržnice, a za što se do kraja dana očekuje suglasnost Nacionalnog stožera.

    Piližota je naglasio kako je Tržnica Osijek spremna i provodi sve potrebne predradnje i mjere osiguranja socijalne distance te visoke razine higijene proizvoda, prodavača i posjetitelja.

    Ključne činjenice vezane uz otvaranje vanjskog dijela tržnice odnose se na:

    • omogućavanje dobivanja propusnica poljoprivrednicima iz okolnih općina kako bi svoje proizvode mogli plasirati na osječku tržnicu
    • s obzirom da Nacionalni stožer CZ-a nije dao konkretan naputak oko mjera koje je potrebno poduzeti, obavljene su predradnje u smislu proširenja prolaza između klupa, pripreme folije koja će se postaviti preko proizvoda na klupama, ograđivanje Tržnice, omogućavanje jednog kontroliranog ulaza i izlaza i sl.
    • ograničavanje ulaza za maksimalno 200 ljudi na površini od 7.000 m2 tržnice
    • omogućavanje odvojenog reda za ribarnicu koja se nalazi u zatvorenom dijelu tržnice
    • produženje radnog vremena Tržnice koje će biti od 8.00 do 17.00 h

    Piližota apelirao i na kupce

    “Ovim putem zamolio bih kupce da ne dolaze na tržnicu u rano jutro jer se tako stvaraju nepotrebne gužve. Tržnica radi do popodnevnih sati i bilo bi mudro prilagoditi svoj dolazak i u kasnijim terminima tijekom dana. Drago mi je da će naši zahtjevi za otvaranjem tržnice uroditi plodom.

    Apelirao je i na sve općine i gradove Osječko-baranjske županije iz kojih proizvođači dolaze na osječku tržnicu, da OPG-ovcima pravovremeno izdaju Propusnice.

    “To nam je od iznimne važnosti, isključivo zbog toga što svi naši domaći poljoprivredni proizvođači moraju imati mogućnost da plasiraju svoje proizvode u ovo doba godine kada im je to potrebno za buduću egzistenciju. Ovo je trenutak da ozbiljno počnemo razmišljati, ne samo u Osijeku i Slavoniji nego u Hrvatskoj, odnosno da poljoprivreda bude samodostatna za naše potrebe, a isto tako i konkurentna i održiva”, kazao je Piližota.

    🥦🍓🥔Danas tijekom dana očekujemo odobrenje Nacionalnog stožera civilne zaštite za otvaranje vanjskog dijela tržnica….

    Objavljuje Boris PiližotaUtorak, 7. travnja 2020.

    Neke je detalje iznio i direktor Tržnice Osijek Igor Medić

    “Inače, Tržnica Osijek trenutačno funkcionira na tri tržnice: Retfala s ribarnicom, Donji grad s nekoliko mesnica, ribarnicom i voćarnom te glavna tržnica na Gajevom trgu koja radi u cijelosti u zatvorenom dijelu”, izvijestio je direktor Tržnice Osijek Igor Medić.

    Dodao je da se na Tržnici, prema naputcima Gradskog i Županijskog stožera, proširuju prolazi između klupa i ograđuje prostor tako da korisnici ne mogu dodirivati prehrambene proizvode. Prostor je, kako kaže Medić, u cijelosti ograđen i pregrađen kako bi se s brojem od ukupno 200 ljudi, koji će se puštati na 7 tisuća kvadratnih metara, mogla postići dovoljna prohodnost te kako bi se zadovoljile sve mjere koje se očekuju od Nacionalnog stožera.

    Naglasio je i da Tržnica radi od 8.00 do 17.00 sati, da nitko od trgovaca ne odlazi prije 13.00 sati i da nema potrebe da svi dolaze i čekaju od 7 ili 8 sati ujutro.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Sve koji se nađu u to doba na glavnoj osječkoj tržnici dočekat će izložba, glazbeni program i degustacije

    Otvoreni dan na tržnici: „Hej ti, ajmo na piju”

    U sklopu projekta „Uljepšajmo tržnicu”, kojem je cilj privući mlade na tržnicu i potaknuti ih na zdrav stil života, u Više…

    U sklopu projekta "Uljepšajmo tržnicu", u suradnji s Tržnica d.o.o. raspisan je foto natječaj "Živi zdravo, hrani se zdravo"

    Inicijativa mladih raspisala foto natječaj “Živi zdravo, hrani se zdravo”

    U sklopu projekta “Uljepšajmo tržnicu”, u suradnji s Tržnica d.o.o. raspisan je foto natječaj “Živi zdravo, hrani se zdravo”, koji Više…

    Riječ je o prvoklasnom prirodnom organskom gnojivu koji je nastao preradom biootpada u Unikomovoj kompostani, prikupljenog u kućanstvima i tržnici

    Unikom u akciji: Na tržnici podjela komposta OPG-ovima

    Danas, 22. listopada 2021. godine na Gornjogradskoj tržnici, Trg Ljude3vita Gaja 5, Osijek, Unikom je na ugodno iznenađenje svih prisutnih Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja