ŽIVOT

Sutra se obilježava Dan državnosti

Ovaj se blagdan obilježava na dan kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti RH

    Objavljeno 24.06.2018
    Nikolina Ćosić

    Sutra se obilježava Dan državnosti. Ovaj se blagdan u Republici Hrvatskoj  obilježava upravo 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.  Do 2001. godine Dan državnosti se obilježavao 30. svibnja svake godine, u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine, no anas se taj datum obilježava kao spomendan – Dan Hrvatskoga sabora.
    Dan državnosti je službeni državni blagdan te se taj dan ne radi. Detalje o tome što će sutra u Osijeku raditi, a što ne pročitajte na linku.
    Sutra će gradonačelnik Ivan Vrkić sudjelovati u polaganju vijenaca povodom Dana državnosti, kod Kapelice Kraljice mira na lijevoj obali Drave. Gradonačelniku će se pridružiti i izaslanstvo županije predvođeno županom Ivanom Anušićem, a zapalit će i svijeću poginulim hrvatskim braniteljima.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Jutros je i cijeli državni vrh obilježio Dan državnosti na Mirogoju

    Nakon skoro dva desetljeća, Hrvatska Dan državnosti ponovno slavi 30. svibnja

    Nakon gotovo dva desetljeća, Hrvatska ove godine Dan državnosti ponovno slavi 30. svibnja, kao i u prvom desetljeću svog postojanja. Više…

    Na današnji dan 1991. godine Hrvatski sabor je donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske

    Sretan Dan državnosti!

    Danas se obilježava Dan državnosti. Ovaj se blagdan u Republici Hrvatskoj  obilježava upravo 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o Više…

    Servisne informacije za Dan antifašističke borbe i Dan državnosti

    Što radi/ne radi na Dan antifašističke borbe i Dan državnosti?

    Pred nama je produženi vikend, petak, 22. lipnja Dan antifašističke borbe i ponedjeljak, 25. lipnja Dan državnosti.  Većini to znači Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje