Sutra sve u znaku hrane! Zeleni četvrtak, kulinarski show, eko tržnica…
Jučer je bio svjetski dan hrane, mi smo ga obilježili, ali zašto ne bismo to produžili na još dva dana? Znamo gdje možete sutra ručati ;)
Posljednji dani su, čini nam se, nekako cijeli u ‘znaku’ hrane – ne bunimo se… Jučer smo podijelili kuharski talent glumca iz našeg HNK i najdražom hranom obilježili svjetski dan hrane (jeste li i vi? 🙂 )
Priča se danas nastavlja održavanjem ‘Gourmet cooking showa’ u Muzeju okusa. Ukoliko ste današnju propustili – ne brinite, evo još jedne prilike…
”Od polja do stola” – na osječkoj će tržnici Udruga kuhara Osječko-baranjske županije pripremati svježi ručak za sve posjetitelje ukazujući tako na važnost veze između lokalnih OPG-ova i ugostitelja.
Kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek ispred Udruge kuhara Osječko-baranjske županije pripremat će obroke koristeći domaće namirnice. Također, u 11:00 sati na temu lokalnih proizvoda, domaćih proizvođača te važnosti promocije domaćih proizvoda pričat će župan OBŽ g. Ivan Anušić, direktor Tržnice g.Igor Medić, direktorica TZ OBŽ g.Ivana Jurić i drugi…
‘ZELENI ČETVRTAK’
Zeleni četvrtak osječke tržnice u suradnji s veteranom ekološke proizvodnje Ivanom Delibosom poziva posjetitelje da najprije pojedu koji zalogaj palente, a onda ga, po volji i pohvale. Tom prilikom moći ćete i naučiti nešto što do sada možda niste znali o palenti – namirnici koju, unatoč nekim dvojbama, možemo u potpunosti svrstati u protokol zdrave prehrane.
TO NIJE SVE…
Ukoliko vas do sada pročitan bogat sutrašnji program osječke tržnice nije zainteresirao – evo još jedne prilike. Možda ‘treće sreće’…
Naime, prošlog tjedna je otvorena solidarna ekološka tržnica u suradnji Grada i udruge Ospera. Riječ je o ekološkoj tržnici koja svim zainteresiranima omogućuje kupovati lokalne ekološke proizvode direktno od proizvođača po veleprodajnim cijenama, bez prekupaca i posrednika.
Ekološka tržnica će biti otvorena svakog četvrtka od 17 do 19 sati na prostoru ispred ualza u zatvoreni dio glavne tržnice. U njoj će sudjelovati 20-ak lokalnih ekoloških OPG-ova.
Četvrtak je dan za tržnicu, čini se. Predstavnici udruge Ospera izjavili su kako je plan svakog četvrtka imati degustaciju nekih od proizvoda tržnice, a planiraju ponudu još više proširiti i uvesti mogućnost dostave na kućni prag.
U zdravom tijeli zdrav duh, a prehrana je prvi korak i ključ 🙂
FOTO: Osijek News (Mihovil Pintarić)
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?