ŽIVOT

Sutra sve u znaku hrane! Zeleni četvrtak, kulinarski show, eko tržnica…

Jučer je bio svjetski dan hrane, mi smo ga obilježili, ali zašto ne bismo to produžili na još dva dana? Znamo gdje možete sutra ručati ;)

Objavljeno 17.10.2018
Antonela Verković

Posljednji dani su, čini nam se, nekako cijeli u ‘znaku’ hrane – ne bunimo se… Jučer smo podijelili kuharski talent glumca iz našeg HNK i najdražom hranom obilježili svjetski dan hrane (jeste li i vi? 🙂 )

Priča se danas nastavlja održavanjem ‘Gourmet cooking showa’ u Muzeju okusa. Ukoliko ste današnju propustili – ne brinite, evo još jedne prilike…

”Od polja do stola” – na osječkoj će tržnici Udruga kuhara Osječko-baranjske županije pripremati svježi ručak za sve posjetitelje ukazujući tako na važnost veze između lokalnih OPG-ova i ugostitelja.

Kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek ispred Udruge kuhara Osječko-baranjske županije pripremat će obroke koristeći domaće namirnice. Također, u 11:00 sati na temu lokalnih proizvoda, domaćih proizvođača te važnosti promocije domaćih proizvoda pričat će župan OBŽ g. Ivan Anušić, direktor Tržnice g.Igor Medić, direktorica TZ OBŽ g.Ivana Jurić i drugi…

‘ZELENI ČETVRTAK’

Zeleni četvrtak osječke tržnice u suradnji s veteranom ekološke proizvodnje Ivanom Delibosom poziva posjetitelje da najprije pojedu koji zalogaj palente, a onda ga, po volji i pohvale. Tom prilikom moći ćete i naučiti nešto što do sada možda niste znali o palenti – namirnici koju, unatoč nekim dvojbama, možemo u potpunosti svrstati u protokol zdrave prehrane.

TO NIJE SVE…

Ukoliko vas do sada pročitan bogat sutrašnji program osječke tržnice nije zainteresirao – evo još jedne prilike. Možda ‘treće sreće’…

Naime, prošlog tjedna je otvorena solidarna ekološka tržnica u suradnji Grada i udruge Ospera. Riječ je o ekološkoj tržnici koja svim zainteresiranima omogućuje kupovati lokalne ekološke proizvode direktno od proizvođača po veleprodajnim cijenama, bez prekupaca i posrednika.

Ekološka tržnica će biti otvorena svakog četvrtka od 17 do 19 sati na prostoru ispred ualza u zatvoreni dio glavne tržnice. U njoj će sudjelovati 20-ak lokalnih ekoloških OPG-ova.

Četvrtak je dan za tržnicu, čini se. Predstavnici udruge Ospera izjavili su kako je plan svakog četvrtka imati degustaciju nekih od proizvoda tržnice, a planiraju ponudu još više proširiti i uvesti mogućnost dostave na kućni prag.

U zdravom tijeli zdrav duh, a prehrana je prvi korak i ključ 🙂

FOTO: Osijek News (Mihovil Pintarić)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Konferencija FOODCOOLTOUR, je okupila više od tri stotine uzvanika - vodeće europske i domaće stručnjake, predstavnike vlasti i akademske zajednice te prehrambene industrije

Konferencija Foodcooltour u Osijeku: Proizvodnja hrane i samodostatnost kao strateški resurs i pitanje nacionalne sigurnosti

Jandroković: Pitanje samodostatnosti postaje sve važnije, posebno u svijetlu globalnih događaja i najnovijih međunarodnih sukoba Najviše uvozimo voće, povrće, meso Više…

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 19-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe

Policija pronašla kradljivca novca

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 19-godišnjak počinio Više…

U Slavoniji Uskrs je nezamisliv bez šarenih jaja, prethodno tome nas čeka Zeleni četvrtak gdje degustiramo zelene delicije, kao namaze, smootie, po idejama vještih i vrijednih ruku koje stvaraju prava mala umjetnička djela

Zeleni četvrtak na osječkim tržnicama

Ponovno se vraćamo Zelenom četvrtku, Veliki četvrtak 28.03.2024. koji označava posljednji dan korizme, a na taj dan navečer započinje vazmeno Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Trening sigurne vožnje pohađaju zainteresirani motociklisti kako bi što sigurnije prometovali i sačuvali svoj i tuđe živote

Trening sigurne vožnje za motocikliste subota 21. 6. i nedjelja 22. 6.

Ova svečana degustacija donosi jedinstven izbor vina stvaranih upravo za ovu prigodu – od svježih klasika do kompleksnih kupaža, a osobno će ih predstaviti Davor Zdjelarević, pionir modernog hrvatskog vinarstva

Četvrtak u Wine & Friends Osijek – 40. godišnjica vinarije Zdjelarević

Za mnoge, današnji dan označava emocionalni okidač — kraj školskih obaveza, početak festivala, putovanja i života pod otvorenim nebom

Sunce na vrhuncu: Danas počinje ljeto!