Arhiva

Sutra temperature i do 35 stupnjeva, Ministarstvo zdravlja poziva na oprez

    Objavljeno 13.06.2015
    OsijekNews redakcija

    Premda nas danas lagani povjetarac hladi od prvih većih lipanjskih vrućina, za sutra se najavljuje rast temperature do 35 stupnjeva. Liječnici stoga upozoravaju da se građani ne izlažu vrućinama na otvorenome između 9 i 17 sati, a Ministarstvo zdravlja izdalo je preporučene mjere zaštite zdravlja na visokim temperaturama za starije osobe.

    Preporučuje se tako nužna zaštita pokrivalom za glavu – šeširom, maramom ili kapom, a obavezno je što češće uzimanje tekućine – dnevno do dvije litre.

    Kupače se pak upozorava da ne skaču u vodu poslije sunčanja jer tijelo treba postupnu prilagodbu hladnijoj temperaturi. Iz istog razloga nije preporučljivo pretjerivati s klimatizacijom prostora kako se ne bi stvorila velika temperaturna razlika.

    Među problemima uzrokovanim visokim temperaturama su glavobolje, mučnine, vrtoglavice i dehidracija. Kod starijih osoba pojavom tih simptoma najbolje se što prije javiti doktoru obiteljske medicine ili u hitnoj pomoći.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!