SPORT

Sutra u Osijeku Međunarodni dvoranski atletski miting „MEMORIJAL JOSIP GAŠPARAC“

U Osijek pristižu ponajbolji skakači s motkom iz cijele regije

    Objavljeno 10.03.2021
    Darija Kovačić

    U četvrtak, 11.3.2021. g., u Osijek pristižu ponajbolji skakači s motkom iz cijele regije s ciljem da nastupe na Međunarodnom dvoranskom atletskom mitingu „Memorijal Josip Gašparac“.

    Organizator, Atletski klub „Slavonija-Žito“ navodi da će četvrto izdanje Memorijala biti prava senzacija: ni nedostatak publike neće omesti skakače u lovu na velike rezultate i norme jer – publike će ipak biti. Doduše, ne u prostoru Dvorane Gradski vrt koja je domaćin natjecanja, ali zato UŽIVO na prijenosu preko Zoom-a i Youtube-a navijanja neće nedostajati, za što se pobrinula produkcija koja osigurava čak 24 velikih ekrana preko kojih će publika i skakači međusobno komunicirati, uz pratnju DJ-a i spikera.

    „Startna lista je spremna, generalna proba napravljena i samo čekamo početak“, najavljuju organizatori, a prijenos uživo počinje točno u 18:30 sati svečanim otvaranjem.

    Glavnu i memorijalnu disciplinu Mitinga čini A skupina skoka s motkom:

    U grad Osijek već će sutra doputovati natjecatelji iz tri zemlje (Bugarske, Slovenije i Hrvatske) koje očekuje pripremni trening.

    Gledatelji će tako imati priliku pratiti osvajače medalja na europskim prvenstvima, balkanske i nacionalne prvake, ali i zvijezdu večeri – osječkog Olimpijca Ivana Horvata.

    Mnogi od njih u lovu su na norme za Europsko atletsko prvenstvo, kao i Olimpijske igre, tako da napetosti neće nedostajati.

    Ivan Horvat (AK Slavonija-Žito, osobni rekord 5,76m), državni rekorder, juniorski viceprvak svijeta 2012. g. i dvostruki predstavnik na Olimpijskim igrama.

    Robert Renner (Slovenija  5,70m), državni rekorder, brončani na Europskom prvenstvu za seniore, kao i zlatni na mlađe juniorskom Svjetskom prvenstvu i Europskom prvenstvu za mlađe seniore.

    Ivan Paravac (AK Slavonija-Žito, 5,10m), prvak Balkana na otvorenom te viceprvak Balkana u dvorani za 2020. g., nacionalni seniorski viceprvak.

    Peter Gričar Vintar (Slovenija, 5,01m), trostruki juniorski prvak Slovenije, juniorski viceprvak Balkana.

    Evgeni Enev (Bugarska, 5,00m), dva puta trećeplanirani s Prvenstva Balkana za juniore, jednom viceprvak, nacionalni prvak Bugarske u dvorani i na otvorenom.

    Borna Cik (AK Slavonija-Žito, 5,00m), dva puta treći na državnim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji.

    Prije memorijalne discipline, natjecanje otvara ženska motka (s početkom u 12:30 sati), dok u nastavku skaču motkaši s B liste (15:00 sati).

    Ženski skok s motkom:
    Nikolina Užnik (AK Slavonija-Žito, 3,80m)
    Ula Bohorč (Slovenija, 3,60m)
    Naja Rovan (Slovenija, 3,40m)
    Klara Šoja (AK Slavonija-Žito, 3,31m)

    Muški skok s motkom – B lista:
    Sven Salaj (AK Slavonija-Žito, 4,70m)
    Luka Zupanc (Slovenija, 4,50m)
    Karlo Salaj (AK Slavonija-Žito, 4,31m)
    Jak Rovan (AK Slavonija-Žito, 4.30m)
    Rocco Martinović (AK Slavonija-Žito, 3,90m)

    Sve informacije o samom događaju pratite na službenoj web stranici.

    Prošlogodišnjeg se Memorijala prisjetite ovdje.

    Događaj (event) pratite na Facebook stranici.

    Foto: AK “Slavonija-Žito” Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    U subotu je odigrano 20. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem je ekipa Osijeka na domaćem terenu svladala Više…

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 4 natjecatelja. Mlađi kadet  Domagoj Ljevar, juniorka Dora Dragovan, seniorke Nina Vicković i Laura Zahirović.

    Taekwondo – Tehničko prvenstvo Hrvatske 2024.

    Dana 18.02.2024. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo Više…

    Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

    Svjetski kup u skoku s motkom ovog tjedna u Osijeku – Memorijal Josip Gašparac

    Da se u gradu na Dravi događaju brojni veliki događaji nije tajna, a ovog tjedna imat ćemo priliku svjedočiti još Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje