ŽIVOT

Sutra u Tvrđu umjesto u izlazak svi na noćno vježbanje pod zvijezdama (PROGRAM)

"I olimpijci poput gospodina Seligmana, našeg ambasadora, shvaćaju važnost Europskog tjedna sporta i zajedno s nama pridonose osvješćivanju građana RH o važnosti tjelesne aktivnosti"

Objavljeno 25.09.2020
Ivona Amidžić

#BeActive Night – noćno vježbanje za građane održat će se sutra, 26. rujna, od 19 sati, na novouređenom Trgu Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi.

Sudionici će vježbati pod vodstvom osječkih trenera, pritom se pridržavajući svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a posebnosti programa predstavljene su na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Tvrđi.

„Nakon Istre i Dalmacije došli smo aktivirati Slavoniju! Osijek je inače jedan od najaktivnijih  gradova u Republici Hrvatskoj, a na prekrasnom prostoru Tvrđe prisjetit ćemo se svih dobrobiti  noćnog vježbanja. Drago nam je i da olimpijci poput gospodina Seligmana, našeg ambasadora, shvaćaju važnost Europskog tjedna sporta i zajedno s nama pridonose osvješćivanju građana RH o važnosti tjelesne aktivnosti“, poručio je državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.

Na konferenciji za medije sudjelovali su i pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Karlo Šatvar, ambasador Europskog tjedna sporta Robert Seligman te voditeljica projekta Marija Crnković.

„Podrškom ovakvim događanjima koja promiču sve dobrobiti sporta i tjelesne aktivnosti, jasno pokazujemo da Osječko-baranjska županija vodi računa o sportskom životu naših građanki i građana, bilo profesionalnom bilo rekreativnom“, poručila je pročelnica Roth.

„Ovo nije prvi put da sudjelujemo u #BeActive Night, ali je prvi put u svojstvu domaćina, što nam je iznimno drago. Imamo priliku pokazati koliko Osijek drži do zdravlja svojih građana, ali i motivirati sve vas da još više vježbate u svakodnevnom životu“, poručio je potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Šatvar.

Osječanke i Osječani će sutra navečer uživati vježbajući u pet različitih fitness programa od funkcionalnog treninga, body workouta, piloxinga, do kickboxinga i zumbe, koje su za njih pripremili osječki treneri, dok će u pauzama građani moći uživati u plesnim točkama osječkih plesnih udruga i ustanova, a na samom kraju programa svi treneri udružit će snage i zatvoriti još jedno izdanje #BeActive Nighta.

Nakon pulskog Amfiteatra i zadarske šetnice Pozdrav Suncu i Morske orgulje, #BeActive Night održava se u Osijeku s ciljem da potakne posjetitelje na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine i pokaže kako se vježbati može uvijek i svugdje. Noćno vježbanje u Tvrđi održava se u sklopu inicijative Europske komisije Europski tjedna sporta koji traje od 23.-30. rujna, a čiji je nacionalni koordinator u Hrvatskoj Ministarstvo turizma i sporta.

Zbog epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske broj vježbača ove je godine ograničen, no to ne znači da nam se svejedno ne možete pridružiti u vježbanju i kod kuće te ga uvesti kao zdravu naviku koju njegujete cijele godine.

Detaljni program možete pogledati ispod:

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ni malo vjetra nije smetalo prelijepom vremenu koje nas je počastilo proteklu subotu...

FOTO galerija Sajma antikviteta u Tvrđi i 23. osječkog jesenskog sajma na Pampasu

Ovog smo vikenda uživali na još jednom Sajmu antikviteta u Tvrđi. Osim rijetkih i antiknih predmeta na sajmu se mogu pronaći Više…

Ponovno smo iskusili bogat program, prekrasan ambijent, odličnu glazbu i gurmanske delicije Slavonije i Baranje

Ovogodišnje izdanje HeadOnEasta ponovno zadivilo svjetlosnim kreacijama Kulturnog centra

Nakon prošlogodišnjih prvih Dana hrvatskog turizma održanih na kontinentu i premijernog izdanja HeadOnEesta – događaja koji nudi najbolje od Slavonije Više…

Vježbanje pod zvijezdama dodatno je začinio ambasador Europskog tjedna sporta Robert Seligman koji je sudionicima postavio #BeActive izazov - izdržaj u uporu...

Ovog vikenda održan #BeActive Night – Noćno vježbanje na trgu Vatroslava Lisinskog

#BeActive Night, atraktivno noćno vježbanje održalo se ovog vikenda, 26. rujna, od 19 sati na novouređenom trgu Vatroslava Lisinskog, u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Pozvane su sve tvrtke, koje su prošle početne korake u razvoju poslovanja, da se prijave na otvoreni javni poziv za realizaciju prava građenja na preostalim građevinskim česticama u okviru IT parka

Predstavljeni ciljevi, svrha i planirane aktivnosti izgradnje IT parka Osijek

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 301 novi kontakt oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.931 osoba

Brojke najviše do sada: Novopozitivno 125 osoba u Osječko-baranjskoj županiji

Broj aktivnih slučajeva se tako u Hrvatskoj podigao na ukupnih 7.380

Stožer objavio: Potvrđena 1.563 nova slučaja zaraze koronavirusom od jučer, 13 osoba preminulo