ŽIVOT

Sve je spremno za dosad najveći i najsadržajniji WineOS

Program je pun, a izložbena dvorana se postavlja pored nas. Stotinjak proizvođača vina i žestokih pića uz proizvođače hrane i slastica te tvrtke koje pružaju razne usluge u vinogradarstvu, vinarstvu, voćarstvu i poljoprivredi, kao i izlagači iz drugih povezanih sektora, garancija su da nas ponovno očekuje uzbudljiv sajam

Objavljeno 09.01.2024
Darija Kovačić

Sve je spremno za deveti WineOS koji nas očekuje predstojećeg vikenda u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije. U petak 12. i subotu 13. siječnja Osijek će ponovno biti u središtu pozornosti vinske javnosti Hrvatske i susjednih zemalja. Organizatori su na konferenciji za novinare najavili program događanja koji će i ove godine biti bogat.

„Program je pun, a izložbena dvorana se postavlja pored nas. Stotinjak proizvođača vina i žestokih pića uz proizvođače hrane i slastica te tvrtke koje pružaju razne usluge u vinogradarstvu, vinarstvu, voćarstvu i poljoprivredi, kao i izlagači iz drugih povezanih sektora, garancija su da nas ponovno očekuje uzbudljiv sajam“, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora WineOS-a i prvi čovjek udruge Dekanter Boris Ocić.

On je dodao kako će se oba dana na pozornici odvijati program koji će biti bogatiji nego dosadašnjih godina. Tako će nazočni moći pratiti kuhanje uživo (dakako uz besplatnu degustaciju pripremljenih jela), razgovore s vinarima o novostima u vinskom biznisu, prezentaciju znanja učenika Ugostiteljsko – turističke škole, promociju projekta Rural Quality i druge zabavno – edukativne sadržaje. U odvojenoj prostoriji održavat će se radionice koje moderira sommelier Damir Zrno, a koje će ove godine uz vina biti posvećene i maslinovim uljima te francuskim sirevima.

„Mislim da ovo što sada vidite u Gospodarskom centru dok se postavlja sajam najbolje govori o onome što nas čeka predstojećeg vikenda. Sigurna sam da će konačni izgled doista biti sjajan i da ćemo se svi zabaviti i uživati u dva dana hedonizma te da će Gospodarski centar opravdati ocjenu organizatora da je najbolja lokacija za WineOS“, rekla je direktorica Gospodarskog centra Ivana Rešetar.

„Ne treba previše govoriti o važnosti WineOS-a za vinare istoka Hrvatske. Naša udruga prati sajam od njegovog prvog izdanja i smatram da se cijela priča razvija izuzetno kvalitetno. Drago mi je što će gosti imati priliku još jednom se uvjeriti u vrhunsku kvalitetu naših vina, a nadam se da će naši vinari sklopiti još više poslova nego prijašnjih godina“, naglasio je predsjednik udruge Graševina Croatica Josip Pavić.

„Teško je nešto reći, a ne ponoviti se i ne pretjerati u opisivanju onoga što WineOS donosi izlagačima, građanima, posebno našoj turističkoj ponudi. Već je tajna degustacija prošlog petka najavila da nas očekuje još jedan spektakl koji će, sigurna sam, zadovoljiti sve izlagače i posjetitelje. Čestitam organizatorima na sjajno obavljenom poslu“, izjavila je direktorica Turističke zajednice Osječko – baranjske županije Ivana Jurić.

„Svakako je važno da Osijek postane cjelogodišnja destinacija, a WineOS tu itekako pomaže u možda najkritičnijem mjesecu po pitanju turizma. Osim toga, sajam doprinosi poboljšanju imidža grada kao pravog urbanog središta regije, daje potporu lokalnim proizvođačima, a građanima nudi izvrsnu zabavu nakon kratkog odmora od božićnog i novogodišnjeg slavlja“, istaknuo je pročelnik Ureda gradonačelnika Osijeka Karlo Šatvar.

„Moram još jednom izraziti zadovoljstvo što WineOS uistinu raste i nudi sve bogatiji sadržaj. Sve ovo što nam najavljuju organizatori jamči još jedan vikend sjajne zabave, vrhunskih vina i delicija, ali i veliku priliku izlagačima da ostvare važne poslovne kontakte što je i glavni cilj ovog projekta. Sigurna sam da ćemo svi zajedno uživati“, komentirala je pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko – baranjske županije Tatjana Turalija.

„Bogat program samo potvrđuje kako je WineOS doista napredovao i to čini iz godine u godinu. Stoga sam iznimno zadovoljan što je Osječko – baranjska županija partner manifestacije koja ima sve veći značaj za naše proizvođače vina, žestokih pića i delicija, turizam i ukupno gospodarstvo“, rekao je na obraćanju novinarima zamjenik župana Josip Miletić.

Organizatori su na kraju dodali kako će građani moći sigurno doći na WineOS i vratiti se kućama zahvaljujući suradnji s GPP-om. Tako će gradski autobusi jednom u satu besplatno voziti na relaciji Gajev trg – Gospodarski centar i nazad. Autobusi će s Gajevog trga kretati svaki puni sat od 15 sati, a prema gradu će voziti pola sata kasnije uz zadnji polazak u 21 i 30. Ove godine oba dana organiziran je after-party koji će se održati u clubu Oxygene gdje će se nazočni zabaviti uz glazbu DJ-eva i neobavezno druženje.

Čelnici WineOS-a također su zahvalili suorganizatorima i partnerima na velikoj pomoći, a sugrađanima poručili da, unatoč glasinama kako više nema ulaznica, ne moraju brinuti. Ulaznica će biti dovoljno za sve koji budu htjeli posjetiti WineOS i moći će ih kupiti na ulazu na sajam. Cijena dnevne ulaznice je 30€, a najam sajamske čaše 5€.

FOTO: Denis Despot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Poduzetnice i ostale nazočne žene uključene u poslovni svijet, na seminaru održanom u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku, pozdravio je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić. Uručio im je ruže te čestitao njihov Dan

Poduzetnički obzor special – Žene u poduzetništvu

Povodom Međunarodnog dana žena danas (8. ožujka 2024. godine) u organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije održan je seminar Više…

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.

[FOTO] Velika fotogalerija – WineOs nastavio rušiti vlastite rekorde

Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ Više…

Nazočili su predstavnici Vatrogasne zajednice OBŽ-a, Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite, HGSS-a, Hrvatskih voda, Zavoda za hitnu medicinu OBŽ, Crvenog križa, Društva podvodnih aktivnosti Slavonija te Radiokluba Osijek

Svečani prijem Osječko-baranjske županije za operativne snage Civilne zaštite

U sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku danas (13. prosinca 2023. godine) održan je svečani prijem za pripadnike operativnih snage Civilne Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije