ŽIVOT

Sve škole i vrtići u Hrvatskoj neće raditi najmanje do 19. travnja

Podsjetimo, prvo je donesena odluka kako će nastava biti obustavljena na dva tjedna, ali Ministarstvo je danas taj rok produžilo na najmanje mjesec dana

Objavljeno 19.03.2020
Mirela Belaj

SVE škole, vrtići i visoka učilišta u Hrvatskoj bit će zatvoreni najmanje do 19. travnja, odnosno najmanje 30 dana, piše index.hr.

Ovu je informaciju za Index potvrdilo Ministarstvo obrazovanja.

“Odluka Vlade o obustavi nastave u školi i prelasku na nastavu na daljinu, nema krajnji rok do kada vrijedi. U svijetlu današnje odluke Vlade o radu od kuće koja uključuje i škole, a donosi se na mjesec dana, razvidno je da nastave u školi neće biti barem do 19. travnja”, kazali su iz Ministarstva.

Nastava će se i dalje odvijati na daljinu.

Podsjetimo, prvo je donesena odluka kako će nastava biti obustavljena na dva tjedna, ali Ministarstvo je danas taj rok produžilo na najmanje mjesec dana.

Nastavnici mogu raditi od kuće

Od danas i svi nastavnici, učitelji, profesori i odgojitelji mogu raditi od kuće.

Vlada je, naime, izmijenila i odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu, donesenu na sjednici 13. ožujka, tako da sada zaposlenici tih ustanova mogu od kuće organizirati nastavu na daljinu.

“Prošli tjedan smo donijeli odluku o obustavi izvođenja nastave u kojoj smo propisali da zaposlenici koji su u ustanovama koje izvode nastavu obavezni dolaziti na radno mjesto, no sada su se okolnosti izmijenile tako da ova odluka predstavlja mogućnost da ravnatelji i čelnici tijela visokih učilišta, srednjih i osnovnih škola organiziraju rad u suradnji s MZO tako da se nesmetano odvija nastava na daljinu”, objasnila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Ministarstvo će već danas dati dodatne upute kako to napraviti i koje dodatne uvjete mora imati nastavnik kod kuće da bi mogao izvoditi nastavu na daljinu, dodala je.

Ravnatelji osnovnih škola dužni su i dalje organizirati prihvat djece u razrednoj nastavi u slučajevima kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, isto vrijedi i za ustanove predškolskog odgoja.

“Iako je relativno mali broj djece koja su dosad dolazila u tom režimu, treba imati na umu da moramo osigurati onim roditeljima koji rade, posebno u ovim kritičnim djelatnostima, da su djeca zbrinuta”, istaknula je ministrica.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nakupine plastike i dalje gore unutar podzemnog požara. Preporuka je da se hrana, prvenstveno voće i povrće, dobro opere i guli prije konzumacije, da se izbjegava konzumacija lisnatog povrća i isto tako, kada govorimo o hrani za životinje, jako je važno da životinje, također ne jedu hranu koja je bila izložena tom dimu. Iz tog razloga su bile preporuke da se životinje drže na zatvorenom.

U ponedjeljak nema nastave u pojedinim osnovnim i srednjim školama, preporuka je da se sve aktivnosti na otvorenom ne održavaju

Nakon danas (8. listopada 2023. Godine) održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u prostorijama Osječko-baranjske županije održana je konferencija Više…

Sveukupno je 500 novoupisane djece više, što je ekvivalent kao da smo izgradili pet vrtića. U posljednjih 30 godina u gradu Osijeku izgrađena su samo dva vrtića – podsjetio je gradonačelnik

U Osijeku rekordan broj novoupisanih vrtićaraca. Grad osigurao upis u vrtiće svoj djeci s oba zaposlena roditelja

Osječki dječji vrtići ove pedagoške godine upisat će 3321 dijete u 164 skupine. Od toga je 1004 novoupisanih vrtićaraca, što Više…

Gradonačelnik Radić: U vrtiće upisujemo gotovo dvostruko više djece u odnosu na zatečeno stanje prije 2 godine

U osječkim vrtićima osigurana mjesta za dodatnih 147 djece s oba zaposlena roditelja

U novu pedagošku godinu 2023./ 2024. u osječke dječje vrtiće upisat će se više od 1000 nove djece. Povećanje je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša