OSJEČANI

Svečana promocija studenata Sveučilišta J. J. Strossmayera

Upisali jedan fakultet, a završili drugi...

Objavljeno 03.02.2019
Ivona Amidžić

U subotu 2. veljače u 10 sati, u svečanoj Auli Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, održana je svečana promocija studenata prvostupnika i magistara. Svoje je školovanje završila četvrta generacija magistara sveučilišnog interdisciplinarnog diplomskog studija Kulturologija te sedma generacija prvostupnika sveučilišnog interdisciplinarnog preddiplomskog studija Kulturologija, a smjerova Knjižničarstvo, Medijska kultura te Kulturalni menadžment.

Uz sve navedeno, ovo je generacija studenata magistara koji su upisali jedan fakultet a završili drugi. Naime, odlukom Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku osnovana je nova umjetničko-nastavna i znanstveno-nastavna sastavnica. Tako od 24. siječnja 2018. vrijedi statusna promjena i u Odjelu za kulturologiju i u Umjetničkoj akademiji, koja rezultira njihovim spajanjem u novu ustanovu u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Rješenjem Trgovačkoga suda u Osijeku od 6. travnja 2018. u sudski registar upisano je osnivanje ustanove čiji službeni naziv glasi ‘Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku’.

Tako su u subotu studenti koji su upisali jedan od tri smjera na Odjelu za kulturologiju završili Akademiju za umjetnost i kulturu. Promociju je vodila prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, dekanica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, koja je svakom smjeru posebnim govorom zaželjela sve najbolje u budućem životu i školovanju.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Građani su doslovce prerezali žicu i oslobodili tijelo migranta...

Jeste li za ili protiv ostanka migranta u Europi?

Studentice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u sklopu kolegija Metode i prakse umjetničkog istraživanja pripremile su performans pod Više…

U velikoj konkurenciji upravo je rad osječkih studenata izabran za najbolji! :D

Hvale vrijedni rezultati studenata medicine u Sarajevu!

Od 7. do 10. veljače 2019. godine u Sarajevu, održan je četvrti po redu „International Medical Students’ Congress“ – SaMED. Više…

Istražili smo cijene u Studentskom centru... Mogu doći svi - umirovljenici, zaposleni, nezaposleni, mladi, stari...

STUC: Najpovoljniji ručak! Ne samo za studente! Za sve!

Naš grad – grad studenata. To već zna cijela Hrvatska i ptice na grani. U naš grad dolaze studirati mladi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

'Jesi li jeo', 'ajde još malo', 'kad ćeš se ženiti', 'kad će djeca', 'učiš li ti štogod'??

Kako preživjeti obiteljsko okupljanje ovog Uskrsa?!

Pridružiti Vam se mogu i najmlađi - Vrlo je zabavno :D

VIDEO: Napravite vlastite pisanice koje možete koristiti i za sljedeći Uskrs