OSJEČANI

Svečanost dodjele volonterskih nagrada u Osijeku (5.12.) NAJAVA

Radi se o četiri kategorije, a nagrade će biti dodijeljene na javnom priznanju

Objavljeno 03.12.2019
Ivona Amidžić

“Pozivamo vas da s nama obilježite Međunarodni dan volontera i podržite javno priznanje pozitivnim primjerima volonterskog angažmana”, pozivaju iz Volonterskog Centra Osijek.

Pod naslovom „Nevidljivo učiniti vidljivim“ u četvrtak, 5. prosinca 2019., u Arheološkom muzeju (Trg Svetog Trojstva 2) s početkom u 18.00 sati bit će dodijeljene godišnje volonterske nagrade, koje već trinaestu godinu u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera dodjeljuje Volonterski centar Osijek.

Nagrade se dodjeljuju pojedincima i organizacijama koje su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici.

Udruge, zaklade, ustanove, institucije i poslovne organizacije imale su mogućnost da nominiraju kandidate za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada u nekoliko kategorija, a one su:

1. Nagrada za volonterski angažman pojedinca
Nominacijski obrazac za volonterski angažman pojedinca 2019.
Dodjeljuje se pojedincima koji su volonterskim angažmanom doprinijeli djelovanju za opće dobro. Volontera/ku mogu nominirati neprofitne organizacije (udruge, zaklade, ustanove ili institucije).

2. Nagrada za primjere dobre prakse uključivanja volontera
Nominacijski obrazac za primjere dobre prakse 2019.
Dodjeljuje se neprofitnoj organizaciji koja razvija volonterski program. Organizacija može sama nominirati svoj volonterski program ili može biti nominirana od strane druge organizacije.

3. Nagrada za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju
Nominacijski obrazac za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju
Dodjeluje se osnovnoj, srednjoj školi, višoj ili visokoškolskoj ustanovi koja razvija i njeguje program volontiranja u obrazovanju. Obrazovna ustanova može sama nominirati svoj volonterski program ili može biti nominirana od strane druge organizacije.

4. Nagrada za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva
Nominacijski obrazac za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva 2019.
Dodjeljuje se poslovnoj organizaciji koja je svojim resursima pomogla razvoj volonterstva. Poslovna organizacija može sama nominirati volonterski doprinos ili može biti nominirana od strane druge poslovne ili neprofitne organizacije.

U proteklih 13 godina dodijeljeno je 118 nagrada aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, školama te poslovnim organizacijama koje promiču volonterstvo, a ove godine nagrađeno je četvero volontera u kategoriji za volonterski angažman pojedinca, dvije organizacije u kategoriji za najbolje primjere dobre prakse uključivanja volontera, dvije škole u kategoriji za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju te dvije poslovne tvrtke u kategoriji za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva.

Očekujemo dolazak predstavnika/ca Osječko-baranjske županije te Grada Osijeka koji će uz prošlogodišnje dobitnike volonterskih nagrada uručiti nagrade.

Sve dodatne detalje o događaju, kao i kontaktirati organizatore, možete na službenoj Facebook stranici događaja.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Korisnici mogu nazvati kako bi zatražili pomoć volontera Crvenog križa  ili zaposlenika oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova, plaćanja režijskih računa ili prijevoza liječniku

Crveni križ – program “Tu smo za vas”

Volonteri Crvenog križa i dalje su tu za korisnike u okviru programa „Tu smo za vas 2“. Programom se provode Više…

Osječki DKolektiv pokrenuo je prijave za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada, koja će održati 5. prosinca 2022. godine...

Prijavite svoje volontere!

DKolektiv će 5. prosinca održati dodjelu godišnjih volonterskih nagrada povodom Međunarodnog dana volontera, prijaviti se mogu: ustanove, institucije, i poslovne Više…

Ispunilo se nekoliko vreća smeća, a Unikom je pomogao u odvozu prikupljenog otpada...

(FOTO) Pohvalno! Velika volonterska vikend akcija čišćenja šume kod Pampasa

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek organizirao je jučer volontersku akciju čišćenja šume pored Streljane Pampas u sklopu projekta Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?