SPORT

Svi su trčali u SVOJIM DOMOVIMA! – Najveći trkački online izazov ikada

Trkača je bilo skoro 500, u dva tjedna pretrčali su više od 2.300 kilometara i sve će darovati u humanitarne svrhe! :D

    Objavljeno 01.05.2020
    Ivona Amidžić

    Zbog velikih ograničenja i zabrana koje su uzrokovane pandemijom koronavirusa odgođene su sve ovogodišnje poslovne HT B2Run utrke do listopada. Kako sve ipak ne bi otišlo u vjetar organizatori su u suradnji s partnerom Hrvatskim Telekomom pokrenuli najveći trkački online izazov organiziran ikada do sada u Hrvatskoj.

    Naziv izazova je „HT B2Run Challenge #ostanidoma“.

    Zadatak svih sudionika, koji su članova domaće poslove zajednice, bio je pretrčati pet kilometara u svome domu, sve to zabilježiti putem službene Garmin Connect aplikacije i uz kratki video sve objaviti na društvenim mrežama pod oznakom #HTB2RunChallenge #ostanidoma“.

    Trkača je bilo skoro 500, a u dva tjedna su pretrčali više od 2.300 kilometara.

    “Osobito mi je drago što su nam se priključili i poslovnjaci iz gradova i mjesta, gdje se se HT B2Run ne održava i otrčali svoju prvu utrku“, Izjavio je Bojan Mušćet, koordinator trkačkih aktivnosti u Hrvatskom Telekomu i ambasador B2Run utrka.

    Organizacijski tim HT B2Run poslovnih utrka ovu je situaciju prepoznao kao još jedan poslovno-sportski izazov te su od #ostanidoma izazova stvorili najveći „kućni trening“ kao zagrijavanje za utrke koje su najavljene u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu.

    Zanimljiva statistika:

    • trčala su 463 poslovnjaka
    • trkači su bili iz 172 mjesta i gradova
    • ukupno su trčali 21.081 minutu
    • pretrčali su sveukupno 2.315 kilometara
    • prošli su više od 3 milijuna koraka
    • potrošili su 160.198 kalorija

    HT B2RUN daruje svoje kilometre humanitarnoj inicijativi #PoKRENI.

    Naime, GRAWE Hrvatska d.d. već šestu godinu potiče na promišljanje o zdravlju i uvođenju zdrave aktivnosti u svakodnevicu. Kako bi dodatno motivirali pojedince na bavljenje najjednostavnijom aktivnošću – trčanjem, ovog je proljeća otvoren novi „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ izazov kojim se pozivaju i izazivaju svi trkači i oni koji će to tek postati da svoje pretrčane kilometre daruju, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 100.000 kuna za kupovinu aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta.

    Ova akcija započela je 2015. godine, a lani je cilj postignut u rekordnom roku te su kupljene aktivne proteze za prvo troje djece u Hrvatskoj koji na njih nemaju prava preko HZZO-a.

    Tako će svih 2.315 prikupljenih HT B2Run kilometara bit će u cijelosti donirano akciji „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“!

    Novi datumi HT B2RUN utrka:

    Sve HT B2Run poslovne utrke po novom će se rasporedu ipak trčati u listopadu, a ne dijelom u lipnju kako je prethodno najavljeno.

    • 1. listopada u Zagrebu
    • 8. listopada u Osijeku
    • 15.listopada u Rijeci
    • 22. listopada u Splitu

    Sve informacije o utrkama i prijavama dostupne su na www.b2run.hr

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Da je B2Run poslovna utrka „place to be“ dokazali su u četvrtak 15. lipnja zaposlenici iz više od 70 kompanija iz Osijeka, ali i ostatka Hrvatske, pretvorivši trčanje na 5 kilometara u teambuilding godine

    [FOTO] B2Run Osijek na jednome mjestu okupio gotovo 700 lega i kolega

    Otvaranje sedme sezone B2Run-a je započelo s rasprodanim kartama u Splitu, za Rijeku se također tražilo mjesto više, dok je Više…

    Nakon dvije godine pauze, B2Run je u Osijeku okupio gotovo 600 trkača iz 65 kompanija, a ovakav odaziv pokazatelj je kako su se ljudi itekako zaželjeli druženja pa su uredske cipele barem na nekoliko sati odlučili zamijeniti trkačkim tenisicama

    [FOTO] Osječani otrčali šestu sezonu B2Run utrke

    Unatoč visokim temperaturama, osječki su poslovnjaci jučer hrabro otrčali 5 kilometara ovogodišnje B2Run utrke koja se tradicionalno održava u četiri Više…

    Nakon Splita i Rijeke, vrijeme je da osječki poslovnjaci pokažu kako trče nakon radnog vremena, ali ne kući - već na najpopularnije sportsko-poslovno događanje u Hrvatskoj

    Četvrtak je novi petak: Osječani spremni za još jednu B2Run utrku

    Više od 500 trčaka iz brojnih tvrtki, ustanova i obrta u četvrtak 30. lipnja od 18:00 sati nastavlja sezonu B2Run Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.