SPORT

Svi su trčali u SVOJIM DOMOVIMA! – Najveći trkački online izazov ikada

Trkača je bilo skoro 500, u dva tjedna pretrčali su više od 2.300 kilometara i sve će darovati u humanitarne svrhe! :D

  Objavljeno 01.05.2020
  Ivona Amidžić

  Zbog velikih ograničenja i zabrana koje su uzrokovane pandemijom koronavirusa odgođene su sve ovogodišnje poslovne HT B2Run utrke do listopada. Kako sve ipak ne bi otišlo u vjetar organizatori su u suradnji s partnerom Hrvatskim Telekomom pokrenuli najveći trkački online izazov organiziran ikada do sada u Hrvatskoj.

  Naziv izazova je „HT B2Run Challenge #ostanidoma“.

  Zadatak svih sudionika, koji su članova domaće poslove zajednice, bio je pretrčati pet kilometara u svome domu, sve to zabilježiti putem službene Garmin Connect aplikacije i uz kratki video sve objaviti na društvenim mrežama pod oznakom #HTB2RunChallenge #ostanidoma“.

  Trkača je bilo skoro 500, a u dva tjedna su pretrčali više od 2.300 kilometara.

  “Osobito mi je drago što su nam se priključili i poslovnjaci iz gradova i mjesta, gdje se se HT B2Run ne održava i otrčali svoju prvu utrku“, Izjavio je Bojan Mušćet, koordinator trkačkih aktivnosti u Hrvatskom Telekomu i ambasador B2Run utrka.

  Organizacijski tim HT B2Run poslovnih utrka ovu je situaciju prepoznao kao još jedan poslovno-sportski izazov te su od #ostanidoma izazova stvorili najveći „kućni trening“ kao zagrijavanje za utrke koje su najavljene u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu.

  Zanimljiva statistika:

  • trčala su 463 poslovnjaka
  • trkači su bili iz 172 mjesta i gradova
  • ukupno su trčali 21.081 minutu
  • pretrčali su sveukupno 2.315 kilometara
  • prošli su više od 3 milijuna koraka
  • potrošili su 160.198 kalorija

  HT B2RUN daruje svoje kilometre humanitarnoj inicijativi #PoKRENI.

  Naime, GRAWE Hrvatska d.d. već šestu godinu potiče na promišljanje o zdravlju i uvođenju zdrave aktivnosti u svakodnevicu. Kako bi dodatno motivirali pojedince na bavljenje najjednostavnijom aktivnošću – trčanjem, ovog je proljeća otvoren novi „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ izazov kojim se pozivaju i izazivaju svi trkači i oni koji će to tek postati da svoje pretrčane kilometre daruju, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 100.000 kuna za kupovinu aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta.

  Ova akcija započela je 2015. godine, a lani je cilj postignut u rekordnom roku te su kupljene aktivne proteze za prvo troje djece u Hrvatskoj koji na njih nemaju prava preko HZZO-a.

  Tako će svih 2.315 prikupljenih HT B2Run kilometara bit će u cijelosti donirano akciji „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“!

  Novi datumi HT B2RUN utrka:

  Sve HT B2Run poslovne utrke po novom će se rasporedu ipak trčati u listopadu, a ne dijelom u lipnju kako je prethodno najavljeno.

  • 1. listopada u Zagrebu
  • 8. listopada u Osijeku
  • 15.listopada u Rijeci
  • 22. listopada u Splitu

  Sve informacije o utrkama i prijavama dostupne su na www.b2run.hr

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  16 planiranih utrka TYC u Hrvatskoj, Slovenijij, BiH i Srbiji

  Toyota Yaris Challenge kup 2020.-2022.

  Još od 1957. godine Toyota je uspješan natjecatelj u području auto-moto sportova uključujući FIA World Rally prvenstvo (WRC) te Svjetsko Više…

  Trče li i rade li Slavonci brže i uspješnije od Dalmatinaca i Primoraca?

  Poslovna utrka HT B2Run 12. lipnja na osječkoj Promenadi

  Nakon Splita i Rijeke, ujedno i kao posljednja prije ljetne pauze, poslovna utrka HT B2Run 12. lipnja dolazi u Osijek. Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Započela je u siječnju Coca-Cola Cup turnirima u nogometu, rukometu i Kinder turniru u košarci

  Nastavlja se sezona Plazma Sportskih igara mladih

  Dobrodošli su svi zainteresirani, posebno oni koji još nisu skupili hrabrosti priključiti se grupnim treninzima u teretani, a upotrebljavaju se rekviziti koji su svima dostupni kod kuće

  Krajem tjedna nam s primorja stiže velika online vježbaonica

  „Smatrali smo da nije nužno krenuti s radom odmah prvi dan kada su mjere zabrane rada ukinute nego smo uzeli dodatno vrijeme kako bi svim našim članovima proslijedili detaljne upute i novi raspored treninga"

  Krenuli treninzi u Sokol centru – Svi su jedva dočekali!