OSJEČANI

”SVI ZA LUKIN KORAK”: Ujedinimo se i pomozimo da maleni dječak prohoda!

Njegova jedina želja je potrčati mami i tati u zagrljaj, no nažalost je spriječen... Svi zajedno, dragi sugrađani, možemo pomoći kako bi Luka uspio otići na terapiju.

Objavljeno 30.01.2019
Antonela Verković

Maleni Luka ima jednu godinu i devet mjeseci. Rođen je kao neurorizično dijete te ima hipertonični distonični obrazac. Luka ne može ni hodati, ni sjediti – poslao nam je priču u priopćenju Lukin otac.
Mama Katarina i tata Marijan s njegovih 6 mjeseci da Luka ne može sjediti – pada, a i kako vrijeme odmiče – Luka ne radi korake, iako se isprva govorili da je on ”samo lijena beba”.
Nakon upornih obilazaka liječnika Luka je dobio dijagnozu – hipertonični distonični obrazac.
Lukini roditelji, kao i mali Luka, veliki su borci. Svojeg dječaka vode na sve moguće i dostupne vježbe,nebi li bilo pomaka, ali od tog, nažalost ništa.
Nedavno su došli do saznanja da u poliklinici u Londonu postoje terapije Maes za ovakvu djecu. Roditelji su stoga odlučili Luku odvesti tamo, ali terapije su iscrpne i skupe. Naime, 7 dana terapije kosta 5000€.
S obzirom da je jedino tata Marijan zaposlen, a mama Katarina ima status njegovatelja nisu u mogućnosti sami priuštiti terapije.
Luka humanitarna akcija
Preko društvenih mreža pokrenuta je akcija “SVI ZA LUKIN KORAK” gdje se i u grupi može pratiti sve vezano uz malog Luku.
Također,prošli tjedan za Luki je u Belom Manastiru održan humanitarni koncert na kojem su se odazvale poznate hrvatske zvijezde: Begini,Ljubavnici,Sinovi ravnice,Mia Dimšić,Berny,Cecilija,TS Kas…
Dvorana je bila puna i svi su bili jedno srce-srce za Luku!
Najveća i jedina želja ovih mladih roditelja je da Luka im potrči u zagrljaj.
Omogućimo mu to! Dragi ljudi, naši čitatelji velikog srca, pomozimo Lukinim roditeljima da barem pokušaju s ovim terapijama krenuti prema oporavku njihova dječaka.
Luka Novak
Luka Novak
 HR7723900013221473924 hpb
Luka Novak
žiro račun:
Luka Novak
HR4323900013102398015 hpb
FOTO: Kaya Novak i Marijan Novak (Facebook grupa ”Svi za Lukin korak”)
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Rijeka ljubavi poziva sve da se pridruže i pokažu kako mala donacija znači veliko srce!

Velika humanitarna akcija na eko tržnici Grada Osijeka

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ će u utorak, 30. srpnja 2019. od 11.00 sati prikupljati proizvode na našoj osječkoj Eko tržnici. Više…

Prikupljeno oko 1.500 kilograma hrane u vrijednosti preko 9.500,00 kuna

Veliki humanitarni događaj na Eko tržnici

Jučer je bio sretan dan, kako za humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“ tako i za preko 3.500 članova obitelji u socijalnoj Više…

Njezin status masovno se dijeli, a objava dira u srce...

Hvale vrijedna gesta osječke trenerice

Laura Palančević mlada je trenerica i vlasnica sportskog centra Infinitum u Osijeku, a njezina objava na Facebook profilu vrijedna je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Brojni Osječani još su kasno sinoć krenuli na put pješice, dug oko 30  kilometara, a kako bi rano ujutro nazočili svečanom misnom slavlju

Hrvati danas svetkuju Veliku Gospu. Za brojne Osječane to znači hodočašće u Aljmaš

Knjiga je namjenjena barmenima te svim ljubiteljima alkoholnih pića i barskih mješavina ;)

Promocija knjige Miroslava Kljajića – “Osnove barske miksologije”