OSJEČANI

”SVI ZA LUKIN KORAK”: Ujedinimo se i pomozimo da maleni dječak prohoda!

Njegova jedina želja je potrčati mami i tati u zagrljaj, no nažalost je spriječen... Svi zajedno, dragi sugrađani, možemo pomoći kako bi Luka uspio otići na terapiju.

Objavljeno 30.01.2019
Antonela Verković

Maleni Luka ima jednu godinu i devet mjeseci. Rođen je kao neurorizično dijete te ima hipertonični distonični obrazac. Luka ne može ni hodati, ni sjediti – poslao nam je priču u priopćenju Lukin otac.
Mama Katarina i tata Marijan s njegovih 6 mjeseci da Luka ne može sjediti – pada, a i kako vrijeme odmiče – Luka ne radi korake, iako se isprva govorili da je on ”samo lijena beba”.
Nakon upornih obilazaka liječnika Luka je dobio dijagnozu – hipertonični distonični obrazac.
Lukini roditelji, kao i mali Luka, veliki su borci. Svojeg dječaka vode na sve moguće i dostupne vježbe,nebi li bilo pomaka, ali od tog, nažalost ništa.
Nedavno su došli do saznanja da u poliklinici u Londonu postoje terapije Maes za ovakvu djecu. Roditelji su stoga odlučili Luku odvesti tamo, ali terapije su iscrpne i skupe. Naime, 7 dana terapije kosta 5000€.
S obzirom da je jedino tata Marijan zaposlen, a mama Katarina ima status njegovatelja nisu u mogućnosti sami priuštiti terapije.
Luka humanitarna akcija
Preko društvenih mreža pokrenuta je akcija “SVI ZA LUKIN KORAK” gdje se i u grupi može pratiti sve vezano uz malog Luku.
Također,prošli tjedan za Luki je u Belom Manastiru održan humanitarni koncert na kojem su se odazvale poznate hrvatske zvijezde: Begini,Ljubavnici,Sinovi ravnice,Mia Dimšić,Berny,Cecilija,TS Kas…
Dvorana je bila puna i svi su bili jedno srce-srce za Luku!
Najveća i jedina želja ovih mladih roditelja je da Luka im potrči u zagrljaj.
Omogućimo mu to! Dragi ljudi, naši čitatelji velikog srca, pomozimo Lukinim roditeljima da barem pokušaju s ovim terapijama krenuti prema oporavku njihova dječaka.
Luka Novak
Luka Novak
 HR7723900013221473924 hpb
Luka Novak
žiro račun:
Luka Novak
HR4323900013102398015 hpb
FOTO: Kaya Novak i Marijan Novak (Facebook grupa ”Svi za Lukin korak”)
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Njezin status masovno se dijeli, a objava dira u srce...

Hvale vrijedna gesta osječke trenerice

Laura Palančević mlada je trenerica i vlasnica sportskog centra Infinitum u Osijeku, a njezina objava na Facebook profilu vrijedna je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

'Jesi li jeo', 'ajde još malo', 'kad ćeš se ženiti', 'kad će djeca', 'učiš li ti štogod'??

Kako preživjeti obiteljsko okupljanje ovog Uskrsa?!

Pridružiti Vam se mogu i najmlađi - Vrlo je zabavno :D

VIDEO: Napravite vlastite pisanice koje možete koristiti i za sljedeći Uskrs