SPORT

Svjetski kup u skoku s motkom ovog tjedna u Osijeku – Memorijal Josip Gašparac

Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

  Objavljeno 19.02.2024
  Matija Ivanković

  Da se u gradu na Dravi događaju brojni veliki događaji nije tajna, a ovog tjedna imat ćemo priliku svjedočiti još jednom. Riječ je o svjetskom kupu u skoku s motkom, World Athletics Indoor Tour Bronze, pod nazivom „Memorijal Josip Gašparac“.

  Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

  Posebno valja istaknuti i da je potvrđen nastup aktualnog viceprvaka svijeta, sjajnog Filipinca Ernesta Obiene koji je preskočio i visinu od 6 metara! Takve sportske velikane poput njega rijetko možemo vidjeti u našoj sredini, a vi imate priliku to doživjeti u utorak od 18:30 sati u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt.

  Dakako, zadovoljstvo je i što u takvoj konkurenciji imamo i našeg predstavnika, Ivana Horvata, koji je najbolji hrvatski motkaš svih vremena, državni rekorder, olimpijac i višestruki prvak Hrvatske.

  Kroz dva dana spektakla, u natjecanju će sudjelovati 50-ak vrhunskih motkaša i motkašica iz 19 zemalja, među kojima su Parlak Demet, Campos Juliana, San José Andrea, Nikola Pöschlová, Scardanzan Virginia, Yana Hladiychuk, Malavisi Sonia, Klekner Hanga, Eléni-Klaoúdia Pólak, Bonde Holm Caroline, Jorge Luna, Bárta Dan, Valters Kreišs, Robert Renner, Hussain Asim Al Hizam, Bokai Huang, Carson Cody Waters, Pedro Buaró, Olen Tray Oates i brojni drugi.

  Tako će svoje predstavnike imati: SAD, Kina, Brazil, Meksiko, Filipini, Italija, Portugal, Španjolska, Danska, Turska, Mađarska, Grčka, Saudijska Arabija, Ukrajina, Češka, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina i dakako Hrvatska.

  Glavni dio spektakla planiran je za utorak, 20. veljače, od 18:30 sati kada nastupa elitna muška grupa.

  Za sve zainteresirane donosimo i detaljan raspored svjetskog kupa:

  UTORAK – 20. veljače 2024.
  14:30 sati – SKOK S MOTKOM (Ž) – ELITNA GRUPA
  18:30 sati – SKOK S MOTKOM (M) – ELITNA GRUPA
  21:00 sati – proglašenje pobjednika

  SRIJEDA – 21. veljače 2024.
  11:00 – SKOK S MOTKOM GRUPA C (Ž) i C (M)
  15:00 – SKOK S MOTKOM GRUPA B (Ž)
  18:30 – SKOK S MOTKOM GRUPA B (M)

  Zajamčen je pravi užitak, posebice za sve oni koji će imati priliku uživo pratiti ovu manifestaciju u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt.

  I ono što je također bitno istaknuti u najavi ovoga natjecanja – rezultati će se bodovati za ostvarivanje norme za odlazak na Olimpijske igre u Parizu kao i za predstojeća svjetska i europska prvenstva.

  U svakom slučaju, bit će to istinski sportski praznik u gradu na Dravi!

  Facebook događaj
  https://www.facebook.com/events/913678333759938

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

  Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

  Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

  Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

  Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

  Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

  U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

  Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

  U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Nakon važne pobjede nad Sesvetama osječke rukometašice ponovno su u lovu na dva boda pomoću kojih bi bile bliže ovogodišnjem cilju

  Rukometašice Osijeka u lovu na važna dva boda

  U Puli je nastupilo stotinjak sudionika iz 14 europskih zemalja kojima je ovo bila dobra provjera za sve ono što ih očekuje u nastavku sezone

  Županoviću srebro u Puli

  Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske.

  Studentsko prvenstvo Hrvatske u Taekwondo-u