SPORT

Svjetski KUP u streljaštvu za osobe sa invaliditetom Osijek 2019 gledajte uživo i danas

"Zrnca znoja koja se slijevaju s lica Andrije Doroshenkoa sve su rekla"

    Objavljeno 26.07.2019
    Ivona Amidžić

    Još davne 1985. godine Osijek je započeo s velikim priredbama (za 200 godina streljaštva u Osijeku) kada je streljana na Pampasu i sazidana. Sazidana je da bi se na njoj organizirale velike sportske svjetske priredbe gdje se Osijek nakon 2009. godine afirmirao na svjetskoj streljačkoj sportskoj sceni. U zadnjih deset godina imali smo više svjetskih natjecanja.

    Ovo je treći put da se World Shooting Para Sport world cup održava u Osijeku. Ovo je prvi put da natjecanje u streljaštvu uključuje pušku, pištolj, para trap i VI.

    Doroshenko i Denysiuk ponovno najbolji

    Zrnca znoja koja se slijevaju s lica Andrije Doroshenkoa sve su rekla. Ukrajinac se izborio i ugrabio posljednju pobjedu u R1 (muškarci zračna puška 10m SH1) na napetim popodnevnim satima na World Shooting Para Sport World Cup u četvrtak u Osijeku.

    Tijekom cijelog natjecanja činilo se da je zlato namijenjeno srbinu Zoranu Poukiju. 51-godišnjak je vodio kvalifikacijski krug i gotovo cijelu eliminacijsku rundu sve dok ga Doroshenko nije oborio s njegova posljednja dva gađanja, postigavši 247.1 bodova naspram Poukijevih 246.7.

    “Bilo je teško finale”, rekao je Doroshenko. “Počeo sam katastrofalno. Ali uspio sam se fokusirati i dugo sam se pripremao za ovakav trenutak. Vidim pobjedu ovdje kao vrlo važan korak prema budućim uspjesima, čak i u većim natjecanjima kao što su Svjetsko prvenstvo ili Paraolimpijske igre. Nadam se da mogu ponoviti ovaj rezultat u Sydneyu (za 2019. svjetsko prvenstvo) u listopadu.”

    Doroshenko je rekao da se uvijek osjeća dobro u Osijeku, nakon što je prije četiri godine u R6 (mješovito SH1 50m puška) osvojio svoj prvi naslov na Svjetskom kupu.

    “Imam lijepu tradiciju u hrvatskim natjecanjima”, nasmiješio se. “Ovdje je uvijek sve dobro i organizacijski i za mene po rezultatu.”

    Vadovicova uspješna

    Kao trostruka paraolimpijska prvakinja, slovačka Veronika Vadovicova pokazala je zašto je jedna od najuspješnijih sportašica u ovom sportu, lako osvajajući zlato u R2 (žene 10m zračna puška SH1), ispred Indijanke Avani Lekhare i Ukrajinke Irine Shchetnik.

    Nastup Avani Lekhare, 17-godišnje zvijezde u usponu je bio impresivan, briljantno se vratila iz lošeg starta i osvojila svoju treću medalju na Svjetski kupovima.

    “Na početku mi je srce lupalo, ali nakon 10 pogodaka nije bilo više nikakvog pritiska jer su drugi bili lošiji od mene, pa sam se od tada kvalitetno koncentrirala na metu”, rekla je Lekhara. „Uvijek je veliko iskustvo natjecati se s Veronikom. Uvijek učiš nove stvari i usavršavaš se, a možda ću jednog dana moći pucati i bolje od nje.”

    Svjetsko prvenstvo u Osijeku nastavlja se danas s disciplinama za osobe s oštećenjem vida, R4 (mješovito zračna puška 10m SH2), R8 (žene puška 50m 3 pozicije SH1) i R7 (muškarci 50m puška 3 pozicije SH1) i prenosi se uživo na youtube stranici World Shooting Para Sporta.

    foto: Osijek 1784

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    U subotu je odigrano 20. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem je ekipa Osijeka na domaćem terenu svladala Više…

    Intervju s Vladimirom Mađarevićem, direktorom jednog od najbolje organiziranih gimnastičkih turnira u svijetu koji će od 4. do 7. travnja ove godine u osječkoj dvorani Gradski vrt biti održan po 15. put.

    Mađarević: Želimo u Osijek dovesti kvalifikacije za Olimpijske igre!

    Četrdeset i pet dana. Toliko je još ostalo do službenog početka 15. izdanja gimnastičkog spektakla DOBRO World Cup (4.-7. travnja), Više…

    Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

    Svjetski kup u skoku s motkom ovog tjedna u Osijeku – Memorijal Josip Gašparac

    Da se u gradu na Dravi događaju brojni veliki događaji nije tajna, a ovog tjedna imat ćemo priliku svjedočiti još Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama