SPORT

Svjetski KUP u streljaštvu za osobe sa invaliditetom Osijek 2019 gledajte uživo i danas

"Zrnca znoja koja se slijevaju s lica Andrije Doroshenkoa sve su rekla"

  Objavljeno 26.07.2019
  Ivona Amidžić

  Još davne 1985. godine Osijek je započeo s velikim priredbama (za 200 godina streljaštva u Osijeku) kada je streljana na Pampasu i sazidana. Sazidana je da bi se na njoj organizirale velike sportske svjetske priredbe gdje se Osijek nakon 2009. godine afirmirao na svjetskoj streljačkoj sportskoj sceni. U zadnjih deset godina imali smo više svjetskih natjecanja.

  Ovo je treći put da se World Shooting Para Sport world cup održava u Osijeku. Ovo je prvi put da natjecanje u streljaštvu uključuje pušku, pištolj, para trap i VI.

  Doroshenko i Denysiuk ponovno najbolji

  Zrnca znoja koja se slijevaju s lica Andrije Doroshenkoa sve su rekla. Ukrajinac se izborio i ugrabio posljednju pobjedu u R1 (muškarci zračna puška 10m SH1) na napetim popodnevnim satima na World Shooting Para Sport World Cup u četvrtak u Osijeku.

  Tijekom cijelog natjecanja činilo se da je zlato namijenjeno srbinu Zoranu Poukiju. 51-godišnjak je vodio kvalifikacijski krug i gotovo cijelu eliminacijsku rundu sve dok ga Doroshenko nije oborio s njegova posljednja dva gađanja, postigavši 247.1 bodova naspram Poukijevih 246.7.

  “Bilo je teško finale”, rekao je Doroshenko. “Počeo sam katastrofalno. Ali uspio sam se fokusirati i dugo sam se pripremao za ovakav trenutak. Vidim pobjedu ovdje kao vrlo važan korak prema budućim uspjesima, čak i u većim natjecanjima kao što su Svjetsko prvenstvo ili Paraolimpijske igre. Nadam se da mogu ponoviti ovaj rezultat u Sydneyu (za 2019. svjetsko prvenstvo) u listopadu.”

  Doroshenko je rekao da se uvijek osjeća dobro u Osijeku, nakon što je prije četiri godine u R6 (mješovito SH1 50m puška) osvojio svoj prvi naslov na Svjetskom kupu.

  “Imam lijepu tradiciju u hrvatskim natjecanjima”, nasmiješio se. “Ovdje je uvijek sve dobro i organizacijski i za mene po rezultatu.”

  Vadovicova uspješna

  Kao trostruka paraolimpijska prvakinja, slovačka Veronika Vadovicova pokazala je zašto je jedna od najuspješnijih sportašica u ovom sportu, lako osvajajući zlato u R2 (žene 10m zračna puška SH1), ispred Indijanke Avani Lekhare i Ukrajinke Irine Shchetnik.

  Nastup Avani Lekhare, 17-godišnje zvijezde u usponu je bio impresivan, briljantno se vratila iz lošeg starta i osvojila svoju treću medalju na Svjetski kupovima.

  “Na početku mi je srce lupalo, ali nakon 10 pogodaka nije bilo više nikakvog pritiska jer su drugi bili lošiji od mene, pa sam se od tada kvalitetno koncentrirala na metu”, rekla je Lekhara. „Uvijek je veliko iskustvo natjecati se s Veronikom. Uvijek učiš nove stvari i usavršavaš se, a možda ću jednog dana moći pucati i bolje od nje.”

  Svjetsko prvenstvo u Osijeku nastavlja se danas s disciplinama za osobe s oštećenjem vida, R4 (mješovito zračna puška 10m SH2), R8 (žene puška 50m 3 pozicije SH1) i R7 (muškarci 50m puška 3 pozicije SH1) i prenosi se uživo na youtube stranici World Shooting Para Sporta.

  foto: Osijek 1784

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ukupno je prijavljeno 11 država za Grand prix i Christmas kup u Osijeku s više od 300 natjecatelja, a natjecanje je otvoreno za javnost.

  Grand prix Osijeka u streljaštvu (13-15.12.)

  Nakon EPSO 2019. i Svjetskog KUPa u streljaštvu za osobe sa invaliditetom Osijek 2019. i ove godine se tradicionalno održava Više…

  Bijelo-plavi će i na ovom gostovanju tražiti put do punog bodovnog plijena - piše NK Osijek

  Osijek protiv Intera danas u Zaprešiću

  Svaka je utakmica nova prilika za osvajanje bodova, pa su s takvim razmišljanjem nogometaši Osijeka krenuli put Zaprešića gdje ih Više…

  U Osijeku, jednom od samo pet hrvatskih gradova, posjetitelji ParaBOX-a moći će u potpunom mraku iskusiti prepreke s kojima se u sportu susreću slijepi i slabovidni paraolimpijci

  Projekt ParaBOX kreće na putovanje Hrvatskom promovirajući paraolimpijski sport

  Povodom obilježavanja godine dana do početka Paraolimpijskih igara u Tokiju, Allianz u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom pokreće projekt ParaBOX Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Dobrodošli su svi zainteresirani, posebno oni koji još nisu skupili hrabrosti priključiti se grupnim treninzima u teretani, a upotrebljavaju se rekviziti koji su svima dostupni kod kuće

  Krajem tjedna nam s primorja stiže velika online vježbaonica

  „Smatrali smo da nije nužno krenuti s radom odmah prvi dan kada su mjere zabrane rada ukinute nego smo uzeli dodatno vrijeme kako bi svim našim članovima proslijedili detaljne upute i novi raspored treninga"

  Krenuli treninzi u Sokol centru – Svi su jedva dočekali!

  Morat ćete paziti na mnogo stvari i dogovarati se sa svojim trenerima oko detalja...

  Kako će odsad izgledati treniranje u zatvorenim sportskim objektima?