SPORT

Svjetski KUP u streljaštvu za osobe sa invaliditetom Osijek 2019 gledajte uživo i danas

"Zrnca znoja koja se slijevaju s lica Andrije Doroshenkoa sve su rekla"

  Objavljeno 26.07.2019
  Ivona Amidžić

  Još davne 1985. godine Osijek je započeo s velikim priredbama (za 200 godina streljaštva u Osijeku) kada je streljana na Pampasu i sazidana. Sazidana je da bi se na njoj organizirale velike sportske svjetske priredbe gdje se Osijek nakon 2009. godine afirmirao na svjetskoj streljačkoj sportskoj sceni. U zadnjih deset godina imali smo više svjetskih natjecanja.

  Ovo je treći put da se World Shooting Para Sport world cup održava u Osijeku. Ovo je prvi put da natjecanje u streljaštvu uključuje pušku, pištolj, para trap i VI.

  Doroshenko i Denysiuk ponovno najbolji

  Zrnca znoja koja se slijevaju s lica Andrije Doroshenkoa sve su rekla. Ukrajinac se izborio i ugrabio posljednju pobjedu u R1 (muškarci zračna puška 10m SH1) na napetim popodnevnim satima na World Shooting Para Sport World Cup u četvrtak u Osijeku.

  Tijekom cijelog natjecanja činilo se da je zlato namijenjeno srbinu Zoranu Poukiju. 51-godišnjak je vodio kvalifikacijski krug i gotovo cijelu eliminacijsku rundu sve dok ga Doroshenko nije oborio s njegova posljednja dva gađanja, postigavši 247.1 bodova naspram Poukijevih 246.7.

  “Bilo je teško finale”, rekao je Doroshenko. “Počeo sam katastrofalno. Ali uspio sam se fokusirati i dugo sam se pripremao za ovakav trenutak. Vidim pobjedu ovdje kao vrlo važan korak prema budućim uspjesima, čak i u većim natjecanjima kao što su Svjetsko prvenstvo ili Paraolimpijske igre. Nadam se da mogu ponoviti ovaj rezultat u Sydneyu (za 2019. svjetsko prvenstvo) u listopadu.”

  Doroshenko je rekao da se uvijek osjeća dobro u Osijeku, nakon što je prije četiri godine u R6 (mješovito SH1 50m puška) osvojio svoj prvi naslov na Svjetskom kupu.

  “Imam lijepu tradiciju u hrvatskim natjecanjima”, nasmiješio se. “Ovdje je uvijek sve dobro i organizacijski i za mene po rezultatu.”

  Vadovicova uspješna

  Kao trostruka paraolimpijska prvakinja, slovačka Veronika Vadovicova pokazala je zašto je jedna od najuspješnijih sportašica u ovom sportu, lako osvajajući zlato u R2 (žene 10m zračna puška SH1), ispred Indijanke Avani Lekhare i Ukrajinke Irine Shchetnik.

  Nastup Avani Lekhare, 17-godišnje zvijezde u usponu je bio impresivan, briljantno se vratila iz lošeg starta i osvojila svoju treću medalju na Svjetski kupovima.

  “Na početku mi je srce lupalo, ali nakon 10 pogodaka nije bilo više nikakvog pritiska jer su drugi bili lošiji od mene, pa sam se od tada kvalitetno koncentrirala na metu”, rekla je Lekhara. „Uvijek je veliko iskustvo natjecati se s Veronikom. Uvijek učiš nove stvari i usavršavaš se, a možda ću jednog dana moći pucati i bolje od nje.”

  Svjetsko prvenstvo u Osijeku nastavlja se danas s disciplinama za osobe s oštećenjem vida, R4 (mješovito zračna puška 10m SH2), R8 (žene puška 50m 3 pozicije SH1) i R7 (muškarci 50m puška 3 pozicije SH1) i prenosi se uživo na youtube stranici World Shooting Para Sporta.

  foto: Osijek 1784

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Osječki kapetan je uz pomoćnog trenera Primorca najavio predstojeći derbi s Dinamom u Gradskom vrtu - piše NK Osijek

  Škorić najavljuje nastavak niza pobjeda na domaćem terenu

  U najavi predstojećeg derbija s Dinamom u Gradskom vrtu na konferenciji za novinare bili su kapetan Mile Škorić i prvi pomoćni trener Karlo Više…

  Na jednogodišnju posudbu iz grčkog velikana Olympiacosa u NK Osijek stigao je 22-godišnji Brazilac Igor Silva de Almeida

  NK Osijek: 10 stvari koje trebaš znati o novom igraču – Igor Silva ;)

  Novi Osijekov igrač, Brazilac Igor Silva, igrao je protiv Mancea dok je nosio dres AEK-a iz Larnace, a ugovorno je vezan Više…

  Na Svjetskom kupu u Osijeku nastupalo je čak 500 natjecatelja iz 50 zemalja svijeta

  Osijek izvrstan domaćin Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom

  Grad Osijek odlično je odradio još jedno domaćinstvo velikog sportskog natjecanja. Ovoga puta riječ je o IPC Svjetskom kupu za Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Treninzi se odvijaju svakodnevno, u terminima ovisno o dobnoj skupini :)

  Akademija Krpan&Babić upisuje nove ‘klince’

  Lovre je rođen 10.01.1995. godine u Zadru, visok je 189cm i igra na poziciji beka

  Vrijednosnice Osijek i donedavni kapetan Zadra, Lovre Bašić, potpisali ugovor!

  Kada se sjetim prvih godina kada dio igrača nije mogao doplivati do ruba bazena, a sada već padaju i eurogolovi“ – kaže Mislav Matišić

  Ječmeni borci iz Osijeka ‘potukli’ Vaterpolo u žitu