SPORT

Svjetsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova – Grad u kojem je rođen sport

Najbolji sportski strijelci, najbolja sportska streljana, Olimpijci, Svjetski prvaci sve vas to očekuje od 19. rujna do 12. listopada na Pampasu..

    Objavljeno 14.09.2022
    Iven Jurić

    Osječki Pampas od 19. rujna do 12. listopada postaje glavno mjesto Svjetskog prvenstva u gađanju glinenih golubova, danas se s početkom u 10 sati na Trgu Ante Starčevića održala press konferencija za medije.

    Prvenstvo su predstavili: direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić, predsjednik Gradskog streljačkog društva – Osijek 1784 Zvonimir Kovačević, predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković te gradonačelnik Ivan Radić.

    Direktor natjecanja, Zoran Ćelić rekao je kako je Hrvatska jedan od favorita ove godine, s obzirom na do sada postignute rezultate od početka godine imamo potvrdu vjerovati da smo favoriti, naši sportski strijelci osvojili su bezbroj medalja u ekipnim i pojedinačnim disciplinama, prije dva mjeseca seniorska ekipa bila je pozvana u prostore Hrvatskog olimpijskog odbora gdje su nagrađeni, ovo natjecanje je izuzetno važno za ostvarenje kvota za odlazak na Olimpijske igre u Pariz, ukupno je dostupno 16 kvota.

    Kovačević je rekao kako je u našem gradu rođen sport, jer je ovdje 1784. registriran prvi sportski klub u Hrvatskoj, u Osijeku će nastupiti natjecatelji iz 77 zemalja, među njima bit će i olimpijaca, a jedan od njih bit će i Anton Glasnović, brat olimpijca Josipa Glasnovića. Imat ćemo i dva juniora iz građanskog streljačkog društva koji će jedini predstavljati regiju, a Kovačević smatra i da će to biti poticaj budućim strijelcima.

    Kišpal izjavio je kako je već ovo druga godina zaredom da se u Hrvatskoj održava ovakvo natjecanje, prošle godine održao se EPSO (Europsko prvenstvo), ove godine održava se Svjetsko prvenstvo u shotgunu, podjsetio je još jednom na broj sudionika kojih će biti oko 700, među njima bit će 12 iz strijelaca iz Hrvatske, izjavio je kako je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora rekao da nas nitko ne može stići po broju medalja do kraja godine neovisno o rezultatima koje postignemo.

    Ižaković je istaknuo kako je ovo natjecanje samo jedno od mnogih natjecanja koje se događaju u Gradu, ali i Županiji, strijelci samim svojim dolaskom podižu razinu turizma, županija i grad rado podržavaju organizaciju velikih sportskih priredbi, 100 tisuća kuna izdvojila je županija za potporu. Bitno je da se čuje za nas, nije manje važno da smo dobri organizatori i da je Pampas najkvalitetnija streljana u regiji koju žele iskoristiti ne samo za trening nego i natjecanja.

    Za kraj Gradonačelnik Radić podjsetio je kako naš Grad ima dugu povijest streljaštva koja seže još od 1784. godine kada je osnovana prva sportska udruga u Hrvatskoj, prva streljana bila je početkom 19. stoljeća u Gradskome vrtu, dok je Pampas izgrađen 1985., Osijek je dao dva Olimpijca, 160 registriranih natjecatelja i sedam klubova te je ovo odlična prigoda da podrže ovu vrstu sporta.

    Ovo ljeto za naš Grad sportskim terminom bilo je “pun pogodak” jer smo ostvarili 12 % više noćenja u kolovozu nego u istom mjesecu predpandemijske 2019.-te godine, ali i u prvih osam mjeseci ove godine po dolascima smo bolji za čak 55 % u odnosu na prošlu 2021. godinu, ove brojke svakako svijetu šalju jednu lijepu razglednicu našeg Grada i ne sumnjamo kako će ovo Prvenstvo pokazati da je GSD Osijek uvijek dobar domaćin koji organizira natjecanja na Svjetskoj razini i konstantno je najbolji organizator.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Najviše me veseli što sam opet pokazao da sam među najboljima i da sam se vratio na tu razinu. Stvarno sam prezadovoljan, presretan, preponosan na to što smo postigli opet"

    Tin Srbić u finalu Svjetskog prvenstva – “Preponosan sam na trenera i sebe i to što smo opet postigli”

    Tin Srbić plasirao se u finale preče na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu! U svoje 4. svjetsko finale na 5. SP-u Više…

    Poslodavci imaju razumijevanja za navijačko ludilo, a 40 posto njih smatra kako poslodavci to razumiju, ali da posao zbog toga ne smije trpjeti. A kako je kod vas?

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj zbog Svjetskog prvenstva želi fleksibilnije radno vrijeme

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj smatra kako bi im poslodavci tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme. Više…

    Svjetsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova na Pampasu se zahuktalo, vrhunski svjetski strijelci se bore za olimpijske kvote i medalje u Osijeku

    FOTO Atraktivna finala u streljačkoj disciplini trap na osječkom Pampasu

    Jučer je bilo uzbudljivo na streljani Pampas. Na Svjetskom prvenstvu u gađanju glinenih golubova svoju vještinu preciznog pucanja pokazali su Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Članovi Karate Akademija Osijek pokazali su zavidnu formu, te osvojili ukupno 7 medalja i 8 plasmana za nastup za reprezentaciju Hrvatske na Balkanskom prvenstvu

    Karate Akademiji Osijek 7 medalja na Kupu Hrvatske i 8 članova reprezentacije za Balkansko Prvenstvo!

    Nakon važne pobjede nad Sesvetama osječke rukometašice ponovno su u lovu na dva boda pomoću kojih bi bile bliže ovogodišnjem cilju

    Rukometašice Osijeka u lovu na važna dva boda

    U Puli je nastupilo stotinjak sudionika iz 14 europskih zemalja kojima je ovo bila dobra provjera za sve ono što ih očekuje u nastavku sezone

    Županoviću srebro u Puli