SPORT

Taekwondo Osijek – Našice open 2024.

Na turniru je bilo prisutno 123 natjecatelja iz 9 klubova iz Hrvatske i BiH. Ovi rezultati taekwondo klubu „Osijek“ donose plasman na drugo mjesto u borbama i u ukupnom plasmanu klubova

    Objavljeno 03.06.2024
    Matija Ivanković

    Dana 01.06.2024. u sportskoj dvorani OŠ „Kralja Tomislava“ u Našicama, održan je turnir drugi po redu „Našice open“. Na turniru je bilo prisutno 123 natjecatelja iz 9 klubova iz Hrvatske i BiH. Natjecanje se odvijalo u svim uzrastima: vrtićancima, mlađim kadetima, kadetima, juniorima i seniorima u borbama , kao i formama i KICK-u (udaranje u vreću što više puta u 20 sekundi). Taekwondo klub „Osijek“ nastupio je s 15 svojih članova  i to : natjecatelji u kicku: kategorija Ž5 (2019. g.) Lara Mioč, Ž2 (2016.g.) Katja Hržić, M5(2019.g.) Bruno Šariri i Ivan Raštegorac.

    Natjecatelj u borbama u kategoriji kid (borba po modificiranim pravilima bez udaraca u glavu) bio je Luka Šariri(-30kg).

    U kategoriji mlađih kadetkinja Lorena Mioč (-33kg), Uma Vignjević (-36kg), Nives Horvat i Klara Degmečić (obje -40kg) i mlađi kadeti Sebastian Skočibušić (-30 kg) i Nino Jurić (-36kg).

    U kategoriji kadetkinja Ema Jurić (-51kg) i Zena Popović (-59kg), a u kategoriji juniorki Dora Dragovan (-52kg) i Nina Vicković (-63kg).

    Na natjecanju u kicku zlatnu medalju osvojila je Lara Mioč te je zlatnu medalju osvojio i Bruno Šariri, a srebrnu medalju osvojio je Ivan Raštegorac, dok Katja Hržić osvaja brončanu medalju.

    U disciplini kid Luka Šariri nakon nakon čudnog finala gubi 2:1 (0:2; 7:3;2:0) i osvaja srebrnu medalju.

    Mlađa kadetkinja Lorena Mioč nakon pobjede  u polufinalu 2:0 (5:2;5:2) nad predstavnicom Velike Monike Vidović, u finalu gubi od predstavnice Orašja Marije Viljušić 2:1 (1:4; 10:9; 6:5) te osvaja srebrnu medalju. Mlađa kadetkinja Uma Vignjević osvaja brončanu medalju. Mlađa kadetkinja Klara Degmečić u borbi za finale pobjeđuje predstavnicu Našica Niku Rosković 2:0 (10:4;9:2), a Nives Horvat u polufinalu pobjeđuje predstavnicu Lekenika Ileanu Bukvić 2:0 (18:6;8:7), a u finalu gubi od klupske kolegice Klare 2:0 (4:4 pobjeda Klare zbog većeg hit levela;8:7) te tako ostaje sa osvojenom srebrnom medaljom, dok Klara osvaja zlatnu medalju. Naš mlađi kadet Nino Jurić osvaja srebrnu medalju izgubivši finale od Antonia Matanovića iz Orašja. Mlađi kadet Sebastian Skočibušić osvaja brončanu medalju izgubivši borbu za finale od Luke Fridrih Šimića iz Velike 2:0 (8:0; 3:1) koji je kasnije bio pobjednik turnira u toj kategoriji.

    Kadetkinja Ema Jurić osvaja srebrnu medalju  izgubivši od Mie Žaper iz vinkovačkog Sajnamija. Isti rezultat postiže i njena klupska kolegica Zena Popović izgubivši finale od Klare Pavlović iz Velike.

    Juniorka Dora Dragovan uvjerljivo osvaja zlatnu medalju pobjedom u finalu nad Antonelom Nađ iz Našica 2:0 (13:0; 15:2). Juniorka Nina Vicković u polufinalu pobjeđuje Lauru Golić (Sajnami) knock-out-om pri rezultatu 8:2 za Ninu, dok finale gubi od druge predstavnice vinkovačkog Sajnamija Petre Žaper 2:0 (9:6; 6:0)  te osvaja srebrnu medalju.

    Ovi dobri rezultati taekwondo klubu „Osijek“ donose plasman na drugo mjesto u borbama i u ukupnom plasmanu klubova iza taekwondo kluba Orašje.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na turniru se okupilo 129 juniora i juniorki iz cijele Hrvatske iz 43 kluba. Na prvenstvu  nastupio je i taekwondo klub „Osijek“ sa svoje dvije juniorke

    Taekwondo Osijek na prvenstvu Hrvatske 2024. za juniore

    Dana 22.06.2024. u sportskoj dvorani osnovne škole u Ivanjoj Reci održano je prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke. Na turniru Više…

    Na turniru je nastupilo 130 natjecatelja iz 11 klubova iz BiH i Hrvarske. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama, u borbama i kicku

    Taekwondo Osijek – 2. Gornja Vrba Open 2024.

    Proteklog vikenda 25.05.2024. u brodskoj dvorani „Vijuš“, održan je 2. Gornja Vrba Open 2024., u organizaciji taekwondo kluba  „Škorpion“ iz Više…

    Ovaj turnir je bio i kriterijski turnir za tehničku reprezentaciju i kriterijski  turnir za juniorsku reprezentaciju

    Taekwondo klub Osijek na međunarodnom turniru “Susedgrad – Sokol Pokal”

    Dana 18.05.2024. u dvorani „Sutinska Vrela“ u Zagrebu, održan je međunarodni  turnir „Susedgrad – Sokol Pokal“ koji je ujedno bio Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prvenstvo Hrvatske u 3X3 košarci održati će se u Osijeku. To je jedan od 10 turnira koji će se održati u cijeloj Hrvatskoj.

    Raspored Prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci – Osijek

    Ukupno je osvojeno13 medalja, što je zaista odličan učinak i svi koji su se našli na postolju zaslužuju naše čestitke

    Odlični rezultati Slavonije-Žito na kadetskom PH, Nikola Šešum osvojio tri zlata i dva srebra

    Odlične je rezultate u sastavu naše nacionalne vrste ostvarila članica AK Slavonija-Žito Mia Wild, a ovaj puta se posebno iskazala u utrci na 100 metara, postavivši novi hrvatski rekord u ovoj konkurenciji s vremenom 11,65! 

    Mia Wild nova juniorska rekorderka na 100 metara!