SPORT

Taekwondo Osijek uspješan na prvenstvu hrvatske

Na turniru se okupilo 224 mlađih kadeta , 209 kadeta i 100 mlađih seniora iz 50-ak  klubova iz cijele Hrvatske

    Objavljeno 22.05.2023
    Matija Ivanković

    Ovog vikenda u sportskoj dvorani osnovne škole u Ivanjoj Reci održano je prvenstvo Hrvatske za kadete i mlađe seniore U-21, a u nedjelju 21.05.2023. po prvi puta se u Hrvatskoj održalo i mlađe kadetsko prvenstvo Hrvatske. Na turniru se okupilo 224 mlađih kadeta , 209 kadeta i 100 mlađih seniora iz 50-ak  klubova iz cijele Hrvatske.

    Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ s 3 natjecatelja. U kategoriji mlađih seniorki nastupila je Dora Dragovan -46kg i mlađi seniori Filip Zahirović -74kg te Patrik Grgić +87kg.

    Taekwondo klub „Osijek“ na ovom natjecanju nije imao predstavnike u mlađe kadetskom i kadetskom uzrastu.

    Mlađa seniorka Dora Dragovan izgubila je borbu za finale od predstavnice „Velike Gorice“ Marinele Bašković 2:0 (17:2;8:5).

    Filip Zahirović nakon pobjede u prvom kolu nad Filipom Kušecom iz križevačkog „Radnika“ 2:0 (4:1;5:1), u borbi za medalju gubi 2:0 (5:0;6:0) od Ante Kovača iz splitskog „Marjana“ i kasnijeg prvaka Hrvatske. Patrik Grgić izgubivši u polufnalu od Ivana Čelića iz Karlovca 2:0 (9:2;17:2) morao se zadovoljiti brončanom medaljom.

    Taekwondo klub „Osijek“ može biti zadovoljan i ponosan na nastup svojih mlađih seniora na ovom prvenstvu Hrvatske i osvojene dvije brončane medalje.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Dana 21.04.2024. održan je Plemeniti turnir Zaprešića, u Zaprešiću. Turnir je bio humanitarnog karaktera i održavao se u svim uzrasnim Više…

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske.

    Studentsko prvenstvo Hrvatske u Taekwondo-u

    U nedjelju 07.04.2024. u Zagrebu je održano Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog akademskog sportskog saveza Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.