SPORT

Taekwondo Studentsko prvenstvo Hrvatske – osječanka prvakinja Hrvatske

Na natjecanju su sudjelovali predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske. Predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u taekwondo-u bili su Laura Zahirović, studentica pete godine Medicinskog fakulteta u Osijeku u kategoriji -67kg  i Patrik Grgić student prve godine Odjela za matematiku u Osijeku u kategoriji +87kg.

    Objavljeno 17.04.2023
    Matija Ivanković

    STUDENTSKO PRVENSTVO HRVATSKE 2023

    Dana 15.04.2023. u Zagrebu je održano Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog akademskog sportskog saveza i domaćinstvu Zagrebačkog taekwondo saveza u dvorani IV. Doma sportova.

    Na natjecanju su sudjelovali predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske. Predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u taekwondo-u bili su Laura Zahirović, studentica pete godine Medicinskog fakulteta u Osijeku u kategoriji -67kg  i Patrik Grgić student prve godine Odjela za matematiku u Osijeku u kategoriji +87kg.

    Laura je nakon zanimljivog finala postala studentskom prvakinjom Hrvatske. Naime u finalu su se našle dvije medicinarke Laura i Vita Karačić sa medicinskog fakulteta u Zagrebu, koje su pružile zanimljivu borbu. U prvoj rundi rezultat je bio 2:1 za Vitu, dok je drugu rundu dobila Laura s 7:5 i pristupilo se trećoj rundi u kojoj niti jedna predstavnica nije uspijela zabiti bod, bez obzira na preciznost i jačinu udarca, a na kraju runde elektronski sustav je prepoznao Lauru kao pobjednicu runde zbog više pokušaja (udaraca po oklopu) pravljenja bodova u toj rundi.

    Laura Zahirović nastupila je i u formama gdje joj je brončana medalja pobjegla za 0.17 bodova.

    Drugi predstavnik osječkog sveučilišta Patrik Grgić nažalost je izgubio u borbi za finale od 11 godina starijeg Franje Gucića sa zagrebačkog KIF-a s 2:0 (8:0;5:0) te se morao zadovoljiti brončanom medaljom.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Dana 21.04.2024. održan je Plemeniti turnir Zaprešića, u Zaprešiću. Turnir je bio humanitarnog karaktera i održavao se u svim uzrasnim Više…

    Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama, formama i kicku, a nastupio je i taekwondo klub Osijek sa 8 natjecatelja

    Taekwondo klub Osijek na Feniks Budo sport kupu 2024.

    16.03.2024. u dvorani „Sutinska Vrela“ u Zagrebu, održan je međunarodni  turnir 17. Feniks Budo sport kup 2024. u organizaciji taekwondo Više…

    Članovi i predstavnici taekwondo kluba "Osijek" su zadovoljni nastupom na seniorskom prvenstvu Hrvatske

    Taekwondo klub Osijek na seniorskom prvenstvu Hrvatske

    U subotu 21.10.2023. u sportskoj dvorani O.Š. „Vladimir Deščak“  u Svetoj Nedjelji, održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske. Organizator turnira bio Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.