SPORT

Taekwondo – Tehničko prvenstvo Hrvatske 2024.

Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 4 natjecatelja. Mlađi kadet  Domagoj Ljevar, juniorka Dora Dragovan, seniorke Nina Vicković i Laura Zahirović.

    Objavljeno 19.02.2024
    Matija Ivanković

    Dana 18.02.2024. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo kluba „Zaprešić“.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 4 natjecatelja. Mlađi kadet  Domagoj Ljevar, juniorka Dora Dragovan, seniorke Nina Vicković i Laura Zahirović.

    U kategoriji KA-2, mlađi kadeti 8 do 12 godina (2013.-2016.) učenički pojasevi od 4. do 1.kupa nastupio je Domagoj Ljevar i osvojio 2.mjesto i srebrnu medalju.

    U juniorskoj JB-3 kategoriji od 15 do 17 godina (2005.-2007.)  majstorski pojasevi od 1.dana/pooma do 3.dana/pooma nastupila je Dora Dragovan, novo položeni crni pojas u klubu. Nakon prvog kruga Dora je zauzela 16. mjesto sa 9.37 bodova i to je bio kraj njenog pojedinačnog nastupa, jer prvih 8 ulazi u finalni krug.

    Nina Vicković nastupa u kategoriji SA-1 seniorke starije od 18 godina učenički pojasevi od 6. do 1.kupa gdje je prošla u finale kao petoplasirana sa 4.97 bodova. Poslije odrađenog finalnog kruga Nina je zauzela peto mjesto sa zaostatkom od 0.10 boda za osvajačicom medalje Jelenom Busić iz karlovačke Prane.

    Laura Zahirović nastupila je u kategoriji SB-2 majstorski pojasevi do 30 godina, koja se za ovu priliku odvijala po pravilima kao na svjetskom prvenstvu gdje su bili izvučeni parovi kao da se rade borbe, s nositeljima kategorije, a nakon odrađenih formi Laura zauzima 5.mjesto, izgubivši od Ive Galunić (Dubrava) u borbi za medalju.

    Ove tri natjecateljice Laura, Dora i Nina okušale su se i u natjecanju seniorskih timova i osvojile drugo mjesto i srebrnu medalju u ukupnom plasmanu.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Svaki ispit za DAN i POOM zvanje zastoji se od ispita taekwondo tehnike, formi ili obaveznih sastava, samoobrane, sportske borbe i za DAN zvanja lomljenja tvrdih predmeta tj. dasaka od 2,5cm debljine.

    Taekwondo Osijek – polaganja za majstorska zvanja

    Dana 27.01.2024. u osnovnoj školi „Draguitin Domjanić“ Gajnice, a u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza održano je polaganje za majstorska zvanja Više…

    Natjecanje je održano za kategorije kadeta i ml. kadeta, a sudjelovalo je 16 plivačkih klubova sa oko 300 natjecatelja

    Plivački klub Osijek na natjecanju u Zagrebu – Medo 2024

    U Zagrebu je na bazenu Jelkovec  u organizaciji PK Medveščak održano natjecanje Medo 2024.  Natjecanje je održano za kategorije kadeta Više…

    Nakon 7 kola lige Karate Akademija Osijek osvojila je prvo mjesto i nagradu za najuspješniji klub Otvorene lige Osječko baranjske Županije

    31 natjecatelj – 31 osvojena medalja – 1. klub ukupnom poretku – 7 pojedinačnih nagrada za članove Karate Akademija Osijek

    10.12.2023. su nastupili na 7. kolu otvorene lige OBŽ, koje je ujedno bilo i posljednje kolo u 2023. godini. Na Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.