ŽIVOT

Test kojim možete odrediti je li prevruće za šetanje psa

Na sunčani dan temperature zraka 31 C° beton može biti temperature čak 62 C° - Možete ispeći jaje, a kamoli šape psa!

Objavljeno 27.07.2019
Ivona Amidžić

Plavi križ je dobrotvorna organizacija iz Ujedinjenog Kraljevstva koja pomaže bolesnim, povrijeđenim, napuštenim i životinjama beskućnicima od 1897. godine. Nalaze sretne domove za napuštene ili neželjene kućne ljubimce te paze na njihovo zdravlje promičući blagostanje i osiguravajući tretman.

Iz organizacije su vlasnicima pasa savjetovali da provjere pločnik prije no što izvedu svoje pse u šetnju tijekom vrućine. Upozorenje je izdano nakon što je bokser Buster tretiran zbog opeklina na šapama u bolnici za životinje Hammersmith.

Tracey Parnell, Veterinarska sestra Plavog križa, kaže kako postoji jednostavan test koji možete učiniti kako biste osigurali da je sigurno izvesti vašeg psa u šetnju.

“U ovim vrućim vremenima, pse treba šetati samo ujutro ili navečer. Jednostavan test je skidanje vlastitih cipela i stajanje na cesti. Ako ne možete držati noge na betonu pet sekundi, onda nije sigurno šetati vašeg psa”, savjetuje sestra Parnell.

Neki su otišli malo dalje i rekli nije potrebno skidati obuću, već je dovoljno samo nasloniti nadlanicu na beton i držati pet sekundi. Ako nije moguće – ne izvodite psa.

Vlasnik Bustera nije bio svjestan opasnosti šetanja pasa po vrućem betonu i želi dati do znanja i drugim vlasnicima pasa da postoji opasnost. Plavi križ također preporučuje šetnju pasa na travi ako je vrijeme vruće.

Buster sada nosi posebne čizme koje će mu pomoći zaliječiti opekline i očekuje se da će se potpuno oporaviti.

Povećane vrućine nisu samo u UK, već po cijelom svijetu, uključujući i Hrvatsku. Mediji posvuda izvještavaju o psima koji su zbog opeklina na šapama završili u klinikama za životinje. Vlasnici bi trebali biti oprezni i obratiti pozornost na znakove koji ukazuju da je njihov ljubimac pretrpio bolne opekotine uključujući šepanje, lizanje šapa, pojavu plikova te crvene ili zatamnjele jastučiće.

foto: 9gag (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sudeći po njezinu statusu, ipak nismo sigurni je li ju netko baš u Osijeku pogledao 'kao da je netko bacio crnu magiju'

Ella Dvornik u šetnji Osijekom!

Ella Dvornik gotovo svakom svojom objavom podiže prašinu na svojim društvenim mrežama, a nije tajna i da joj fotografije donose Više…

Maleni pas se pobrinuo da njegov neobičan prijatelj ne ostane gladan

Nevjerojatno i preslatko: Ovo će vam sigurno popraviti dan

Internet je doslovno preplavljene snimkama koje svjedoče o raznim “životinjskim prijateljstvima”, ali prijateljstvo između psa i bizona je zbilja nešto Više…

Proljeće nam nekako uvijek dođe nenadano - ne zanima ga službeni početak ni najave meterologa

Foto: Građani u proljetnoj šetnji

Napokon smo dočekali lijepo vrijeme, sjeli na bicikle ili pak prošetali našim lijepim gradom. Proljeće nam nekako uvijek dođe nenadano. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Nastavlja se lijepo vrijeme, temperature i iznad 30 °C

Vrijeme danas: Sunce i dalje velikodušno grije

Zemlja bez granica: Ovogodišnji Vremeplov vodi te u maštovite kutke dječjeg svijeta

Zaviri u program Zemlje bez granica

Idete li s mora ili na more? :)

Prometna prognoza: Smjene turista