ŽIVOT

Test kojim možete odrediti je li prevruće za šetanje psa

Na sunčani dan temperature zraka 31 C° beton može biti temperature čak 62 C° - Možete ispeći jaje, a kamoli šape psa!

Objavljeno 27.07.2019
Ivona Amidžić

Plavi križ je dobrotvorna organizacija iz Ujedinjenog Kraljevstva koja pomaže bolesnim, povrijeđenim, napuštenim i životinjama beskućnicima od 1897. godine. Nalaze sretne domove za napuštene ili neželjene kućne ljubimce te paze na njihovo zdravlje promičući blagostanje i osiguravajući tretman.

Iz organizacije su vlasnicima pasa savjetovali da provjere pločnik prije no što izvedu svoje pse u šetnju tijekom vrućine. Upozorenje je izdano nakon što je bokser Buster tretiran zbog opeklina na šapama u bolnici za životinje Hammersmith.

Tracey Parnell, Veterinarska sestra Plavog križa, kaže kako postoji jednostavan test koji možete učiniti kako biste osigurali da je sigurno izvesti vašeg psa u šetnju.

“U ovim vrućim vremenima, pse treba šetati samo ujutro ili navečer. Jednostavan test je skidanje vlastitih cipela i stajanje na cesti. Ako ne možete držati noge na betonu pet sekundi, onda nije sigurno šetati vašeg psa”, savjetuje sestra Parnell.

Neki su otišli malo dalje i rekli nije potrebno skidati obuću, već je dovoljno samo nasloniti nadlanicu na beton i držati pet sekundi. Ako nije moguće – ne izvodite psa.

Vlasnik Bustera nije bio svjestan opasnosti šetanja pasa po vrućem betonu i želi dati do znanja i drugim vlasnicima pasa da postoji opasnost. Plavi križ također preporučuje šetnju pasa na travi ako je vrijeme vruće.

Buster sada nosi posebne čizme koje će mu pomoći zaliječiti opekline i očekuje se da će se potpuno oporaviti.

Povećane vrućine nisu samo u UK, već po cijelom svijetu, uključujući i Hrvatsku. Mediji posvuda izvještavaju o psima koji su zbog opeklina na šapama završili u klinikama za životinje. Vlasnici bi trebali biti oprezni i obratiti pozornost na znakove koji ukazuju da je njihov ljubimac pretrpio bolne opekotine uključujući šepanje, lizanje šapa, pojavu plikova te crvene ili zatamnjele jastučiće.

foto: 9gag (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Organizirane su tri iznimno popularne ture objedinjene pod nazivom „Cipelcugom po Osijeku“ (više o njima u nastavku teksta) te nova, jedinstvena storytelling tura „Gospodin Edgar nije u arhivu“ osmišljena po motivima romana "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić.

Nove ‘storytelling’ ture u Osijeku donose šarm prošlog vremena

ReActor u ožujku nudi 4 uzbudljive ‘storytelling’ ture koje će vas provesti kroz različita razdoblja bogate povijesti Osijeka. Organizirane su Više…

Sedmi Tjedan filantropije započeo je danas izložbom u Sakuntala parku i potragom za blagom na Trgu Ante Starčevića, a trajat će do petka...

Budite i vi filantropi ovaj tjedan!

Zaklade Slagalica i Srce Grada Osijeka danas su započele sedmi Tjedan filantropije kojem je cilj promoviranje razvoja filantropije, potaknuti građanski Više…

"Da ste vi to vidjeli!! Koooliko mu se Sokol obradovao, toliko da smo sve cmizdrile. Skakao po njemu, vrtio repom, ljubio..."

Nakon pet godina lutanja pas završio u azilu – Vlasnika prepoznao u dvije sekunde!

Rijetke su priče koje imaju ovoliko sretan kraj. Pet godina psa nije bilo kod vlasnika, pet godina nitko ne zna Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.

Bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu, cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome kao i zanimljive radionice i gastro ponuda vas očekuju na Proljetnom festivalu u Čepinu

[NAJAVA] Proljetni festival u Čepinu

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka