SPORT

Težak zadatak za Osječane u uzvratu

Nakon rezultatskog potopa (4:2) u Bugarskoj prije tjedana, pred nogometašima Osijeka uzvratna je runda trećeg pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv sofijskog CSKA

    Objavljeno 12.08.2021
    Ivona Amidžić

    Nakon rezultatskog potopa (4:2) u Bugarskoj prije tjedana, pred nogometašima Osijeka uzvratna je runda trećeg pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv sofijskog CSKA, prenosi Radio Osijek.

    Uoči susreta u četvrtak u Gradskom vrtu (21:15) i teške misije hvatanja zaostatka, trener Nenad Bjelica je poručio: – Svjesni smo kako smo odigrali u Bugarskoj, svjesni da to nije naše pravo lice i siguran sam da je svaki od igrača spreman dati svoj maksimum. Za ovakvu utakmicu nam ne treba posebna motivacija. Znamo da nam igra samo pozitivan rezultat s dva, tri gola razlike i tako ćemo i ući u utakmicu. Spremni smo bacati se na glavu i pokušati poboljšati trenutni rezultat. Imamo kvalitete, imamo volju, fizički smo dosta dobro pripremljeni i mislim da možemo podnijeti sve napore, naglasio je na konferenciji za novinare strateg Bijelo-plavih i potvrdio kako u konkurenciji neće biti Topčagića i Fiolića zbog mišićnih ozljeda još iz Sofije.

    Recept – disciplina i organizacija:

    – Jedno bez drugog ne ide. Ne možete doći do kvalitetnog rezultata ako nemate disciplinu i organizaciju. Naravno, tu je i potrebna agresivnost, naravno da je i rizik veći u utakmici koju trebaš pobijediti s tri gola razlike , ali to je jednostavno tako i na svjetskoj razini, ne samo u slučaju naše momčadi, istaknuo je Bjelica.

    Lončar – odigrati suprotno od onoga kako je to bilo u Sofiji:

    – Tamo smo radili sve ono što nas ne krasi. Nismo igrali kompaktnu obranu, nismo izlazili u visoki presing i normalno da onda dolaze individualne i kolektivne greške. Ako želimo proći u daljnju fazu natjecanja moramo raditi sve ono što nismo u prvoj utakmici i vjerujem da onda neće biti problema, rekao prvotimac Danijel Lončar.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!