GOSPODARSTVO

The Times uvrstio Hrvatsku među top tri najbolje destinacije na svijetu!

U ovoj je kategoriji najboljom zemljom na svijetu proglašena Italija, dok je drugo mjesto pripalo Novom Zelandu, a treće Hrvatskoj.

  Objavljeno 13.11.2020
  Darija Kovačić

  Hrvatska je uvrštena u top tri najbolje svjetske destinacije u kategoriji Best Country award 2020 koju popularne britanske novine The Times & The Sunday Times dodjeljuju za najbolje zemlje na svijetu. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju dodjela nagrade održana je virtualnim putem, a na njoj je sudjelovala direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić.

  „Hrvatska svojom fantastičnom turističkom ponudom i neumornom promocijom neupitno zaslužuje naslov jedne od najboljih zemalja i iznimno nam je zadovoljstvo što je britanska javnost prepoznala našu kvalitetu. Već dugo znamo da je Hrvatska popularna tema svakog razgovora o putovanjima, a posjet hrvatskim destinacijama ono je čime se Britanci vole pohvaliti u društvu, do te mjere da neke ni odlazak u izolaciju nije pokolebao u namjeri putovanja i uživanja u našem mediteranskom bogatstvu. Ovaj uspjeh učvrstio je poziciju Hrvatske u Velikoj Britaniji kao destinacije prekrasnog krajolika i raznolike, visokokvalitetne turističke ponude te ćemo daljnjim promotivnim aktivnostima nastaviti održavati naš ugled na tržištu“, izjavila je Reić, dodavši kako je Hrvatska prilikom proglašenja predstavljena kao zemlja „full of whim, vigour and sunshine“.

  „S velikim zadovoljstvom primili smo vijest kako je Hrvatska proglašena jednom od najboljih zemalja na svijetu u 2020. godini. Nakon što smo prema podacima Eurostata ove sezone zauzeli vodeće mjesto na Mediteranu, ovo je dodatna potvrda sigurne i stabilne pozicije koju naša zemlja uživa na međunarodnom tržištu. Velika Britanija jedno je od važnijih tržišta za hrvatski turizam i vjerujem da će se stabilizacijom situacije naši vjerni britanski gosti u većem broju vratiti u Hrvatsku“, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

  U ovoj je kategoriji najboljom zemljom na svijetu proglašena Italija, dok je drugo mjesto pripalo Novom Zelandu, a treće Hrvatskoj. U užem izboru nagrade, koja se ove godine dodijelila po osmi put, još su se našle neke od najboljih svjetskih destinacija poput Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda. Osim u kategoriji najbolje zemlje, glasovalo se u 12 ostalih kategorija poput najboljeg grada, aviokompanije i turoperatora. O konačnom pobjedniku odlučili su čitatelji koji su svojim glasovanjem ujedno sudjelovali u nagradnoj igri za ekskluzivne nagrade.

  Podsjetimo, The Times & The Sunday Times spada među najutjecajnije tiskovine u Velikoj Britaniji koje su u ovoj godini dosegle rekordan broj od 16 milijuna čitatelja mjesečno putem print i online izdanja.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Brnjac: "Važno je osigurati da nacionalna oznaka bude dostupna svim dionicima u turizmu i lancu putovanja, što je i postignuto"

  Predstavljen projekt Safe stay in Croatia

  Na danas održanoj konferenciji za medije ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić predstavili Više…

  Ljestvica postaje "stroža" u odnosu na dosadašnju, a radi jednostavnosti se više neće koristiti oznake A+++, A++ i A+

  Od 1.3. uvode se nove oznake za kućanske uređaje

  Energetske oznake koje prikazuju koliko je neki uređaj energetski učinkovit promijenit će se u cijeloj Europskoj uniji 1. ožujka 2021. Više…

  Online trgovina je najpopularnija u Velikoj Britaniji, a najmanje u BiH i Crnoj Gori

  Hrvatska je među zemljama s najvećim rastom online trgovine

  Hrvatska spada među države koje posljednjih godina bilježe najveći rast online prodaje u Europi, pokazuju novi podaci eurostatističara, piše Index. Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Najviše spremnika su naručile jedinice lokalne samouprave s područja Splitsko-dalmatinske, Istarske, Osječko-baranjske i Zadarske županije.

  U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

  Udruge glazbenika i ugostitelja postigle su dogovor sa Stožerom te je dozvoljena glazba, uz uvjet da ne bude preglasna.

  Od ponedjeljka ipak glazba na terasama

  Europarlamentarci su u raspravi insistirali na jasnoći u rokovima isporuke cjepiva te poštivanju ugovora proizvođača cjepiva s državama članicama

  Proizvođači cjepiva suočeni s oštrim kritikama europarlamentaraca