CRNA KRONIKA

Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, dok je u jednoj prometnoj nesreći nastala materijalna šteta

    Objavljeno 24.07.2023
    Matija Ivanković

    Po jedna prometna nesreća dogodila se na području PPRP Osijek, PP Beli Manastir i PP Belišće.

    U nadzoru prometa zatečeno 17 alkoholiziranih vozača
    Na području PU osječko-baranjske od 21. do 23. srpnja u nadzoru prometa evidentirano je 17 vozača (13 vozača osobnih automobila i četiri vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

    Upravljao biciklom s 1,91 promila
    Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu oko 22,40 sati u Kneževim Vinogradima, kada je nadzoru prometa zatečen 26-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,91 promila alkohola u krvi.

    Rezultati pojačanih mjera
    U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 274 prekršaja od kojih je 205 prekršaja prekoračenja brzine, 19 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 nepropisnog korištenja mobitela, četiri upravljanja neregistriranim vozilom te 32 ostala prekršaja.

    Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću
    U Bilju se u subotu oko 16,50 sati dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Naime, 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 0,54 promila alkohola u krvi.

    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.050 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 boda.

    Upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje
    U Vrbici je u petak oko 22,40 sati zatečen 22-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je unazad tri godine četiri puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen dok mu je vozilo s kojim je upravljao privremeno oduzeto.

    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

    Skrivio prometnu nesreću s 1,41 promila
    Na raskrižju državnih cesta broj 2 i 34 u nedjelju oko 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Naime, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine prilikom skretanja sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,41 promila alkohola u krvi.

    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.120 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila

    U Čepinu, u Ulici grada Vukovara, jučer oko 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu događaja Više…

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

    Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Više…

    U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede dok je u devet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

    Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nakon objave oglasa stigla mu je poruka nepoznatog počinitelja koji mu je nakon kratkog dogovora oko kupoprodaje oglašenog predmeta, poslao link lažne stranice dostavne službe u koji je oštećeni upisao svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice

    Prodavao igraću konzolu pa mu skinut novac s računa

    Nepoznati počinitelj je 30. travnja 41-godišnjaku putem SMS-a poslao link lažne stranice dostavne službe u koji je upisao svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice nakon čega je s njegovog računa skinut iznos veći od 1.200 eura.

    Netko vam pošalje link putem SMS poruke i vi uplatite tisuće eura!? Pa zar je to moguće?

    Počinitelj je tijekom listopada 2023. godine stupio u kontakt s 33-godišnjakinjom te joj predložio ulaganja putem Interneta kako bi zaradila. Putem interneta je napravila nekoliko uplata, a ukupno 4500 eura...

    Otkriven prevarant