CRNA KRONIKA

Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreće

U razdoblju od 2. do 4. prosinca u nadzoru prometa evidentirana su 22 vozača osobnog automobila, 5 biciklista i 2 vozača električnog romobila koji su bili pod utjecajem alkohola

  Objavljeno 05.12.2022
  Matija Ivanković

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće od kojih su u jednoj prometnoj nesreći dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene, a jedna je za posljedicu imala materijalnu štetu. Na području Našica dogodile su se dvije, a u Donjem Miholjcu jedna prometna nesreća.

  REZULTATI POJAČANIH MJERA

  U razdoblju od 2. do 4. prosinca u nadzoru prometa evidentirana su 22 vozača osobnog automobila, 5 biciklista i 2 vozača električnog romobila koji su bili pod utjecajem alkohola. 

  U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 193 prekršaja od kojih 75 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva upravljanja pod zabranom, šest upravljanja neregistriranim vozilom i 78 ostalih prekršaja. 

  Najveća prisutnost alkohola evidentirana 3. prosinca u 21,55 sati, u Belišću, kada je nadzoru prometa zaustavljen 43-godišnji biciklist iz Bistrinaca. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 2,22 promila alkohola u krvi.

  U petak, u 22,45 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 52-godišnjak iz Branjinog Vrha. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,67 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

  U subotu, u 18,05 sati u Čemincu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 55-godišnjak iz Grabovca. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,84 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

  U nedjelju, u 04,14 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljala 37-godišnjakinja iz Petlovca. Vozačici je evidentirana koncentracija od 1,25 promila alkohola u krvi te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna boda.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. Osim alkohola evidentirano je još 230 prekršaja!

  Tijekom vikenda zatečen 21 alkoholizirani vozač, dvije prometne nesreće

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala samo materijalna Više…

  Vozač kombi vozila (33) kretao se iz smjera Sveti Đurađ prema Podgajcima Podravskim te u zavoju nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na kolniku zbog čega je prilikom izlaskom iz zavoja zahvatio bankinu te sletio u odvodni kanal gdje je udario u stablo

  Prometna nesreća s poginulom osobom

  Na cesti D-34 između mjesta Sveti Đurađ i Podgajci Podravski sinoć je oko 22,55 sati došlo do teške prometne nesreće Više…

  Tijekom 2021. godine 52-godišnji vlasnik tvrtke je s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i poreza na dodanu vrijednost proknjižio 50 krivotvorenih računa dobavljača

  Krivotvorio račune pa utajio porez

  Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 52-godišnjakinja s područja Osijeka počinio kaznena djela Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Direktor tvrtke ispostavljene i naplaćene račune nije evidentirao u poslovnim knjigama niti je podnosio porezne prijave...

  Utajio porez i oštetio državni proračun za više od 3.000 eura

  Više od 10 timova za potragu i spašavanje iz EU mobilizirano je nakon velikog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju, postojba iz DIP CZ Osijek također ide u Tursku

  Novi potres od 7.5 u Turskoj i Siriji. Gradovi razoreni, tisuće mrtvih i ozlijeđenih

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. Osim alkohola evidentirano je još 230 prekršaja!

  Tijekom vikenda zatečen 21 alkoholizirani vozač, dvije prometne nesreće