CRNA KRONIKA

Tijekom vikenda evidentiran 31 alkoholizirani vozač – rekorder biciklist s 2,64 promila

Osim alkohola, evidentirana su još 193 prekršaja od kojih je bilo 66 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozilima, 28 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 82 ostala prekršaja

    Objavljeno 20.06.2022
    Mihael Šilac

    U vremenu od 17. do 19. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 22 vozača osobnog automobila i 9 biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola.

    Osim alkohola, evidentirana su još 193 prekršaja od kojih je bilo 66 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozilima, 28 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 82 ostala prekršaja.

    Najveća prisutnost alkohola kod vozača evidentirana je u petak, 17. lipnja, oko 20 sati, na Državnoj cesti broj 34 između mjesta Petrijevaca i Josipovca, kada je nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 34-godišnjak iz Josipovca. Evidentirana mu je koncentracija alkohola u krvi od 2,64 promila.

    U petak, 17. lipnja, oko 20,15 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak iz Jagodnjaka. Evidentirana mu je koncentracija alkohola u krvi od 1,73 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

    U subotu, 18. lipnja, oko 18,25 sati, na Županijskoj cesti broj 4042, kod skretanja za Mitrovac, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lako ozlijeđene. Vozaču osobnog automobila, 27-godišnjaku iz Našica, evidentirana je koncentracija alkohola u krvi od 0,62 promila. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

    Vozači pod utjecajem alkohola za Antunovo

    Oko 21,15 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 23-godišnjak iz Đakova, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija alkohola u krvi od 1,18 promila. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16.300,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri negativna prekršajna boda.

    Oko 21,25 sati, u Osijeku, na raskrižju Reisnerove i Krajne ulice, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 27-godišnjak, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom je udario u osobni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 2,09 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.500,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

    U nedjelju, oko 1,45 sati, u Našicama, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak iz Osijeka. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 0,92 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima su u dvije nesreće tri osobe lako ozlijeđene, dok je u dvije nesreća nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće su se dogodile na području Belog Manastira, a po jedna na području Belišća i Osijeka.

    SUDIONICI U PROMETU OPREZ!

    U razdoblju od 1. siječnja do 19. lipnja 2022. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske, u cestovnom prometu ukupno je 10 osoba smrtno stradalo, što je više za pet osoba ili 100,00% u odnosu na isto razdoblje 2021. godine.

    U tri prometne nesreće smrtno su stradale četiri osobe ili 40 posto od ukupno smrtno stradalih osoba u kojima su počinitelji imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Od šest sudionika koji su smrtno stradali njih pet ili 83,33 posto nije koristilo sigurnosni pojas. U istom razdoblju ove godine 60 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, što je više za 25 osoba ili 71,42 posto u odnosu na prošlu godinu.

    Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise jer na takav način doprinose kako osobnoj tako i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

    Isto tako, cijenili bi apsolutno svaku pomoć građana usmjerenu na detektiranje vozača koji svojim rizični ponašanjem u prometu teško ugrožavaju ostale sudionike. Ukoliko se postavimo na način da to nije naša briga, direktno smo odgovorni za teška stradavanja na našim prometnicama od kojih nitko nije izuzet, pa ni mi sami, jer svi smo mi sudionici u prometu na bilo koji način, kažu iz policijske uprave.

    Policijski službenici će i nadalje vršiti pojačani nadzor prometa poradi utvrđivanja prometnih prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i posljedica u istima, posebno četiri „ubojice“ u prometu, tj. vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisna brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu''

    Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra Više…

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

    Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila