CRNA KRONIKA

Tijekom vikenda evidentiran 31 alkoholizirani vozač – rekorder biciklist s 2,64 promila

Osim alkohola, evidentirana su još 193 prekršaja od kojih je bilo 66 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozilima, 28 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 82 ostala prekršaja

  Objavljeno 20.06.2022
  Mihael Šilac

  U vremenu od 17. do 19. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 22 vozača osobnog automobila i 9 biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola.

  Osim alkohola, evidentirana su još 193 prekršaja od kojih je bilo 66 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozilima, 28 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 82 ostala prekršaja.

  Najveća prisutnost alkohola kod vozača evidentirana je u petak, 17. lipnja, oko 20 sati, na Državnoj cesti broj 34 između mjesta Petrijevaca i Josipovca, kada je nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 34-godišnjak iz Josipovca. Evidentirana mu je koncentracija alkohola u krvi od 2,64 promila.

  U petak, 17. lipnja, oko 20,15 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak iz Jagodnjaka. Evidentirana mu je koncentracija alkohola u krvi od 1,73 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

  U subotu, 18. lipnja, oko 18,25 sati, na Županijskoj cesti broj 4042, kod skretanja za Mitrovac, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lako ozlijeđene. Vozaču osobnog automobila, 27-godišnjaku iz Našica, evidentirana je koncentracija alkohola u krvi od 0,62 promila. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

  Vozači pod utjecajem alkohola za Antunovo

  Oko 21,15 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 23-godišnjak iz Đakova, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija alkohola u krvi od 1,18 promila. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16.300,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri negativna prekršajna boda.

  Oko 21,25 sati, u Osijeku, na raskrižju Reisnerove i Krajne ulice, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 27-godišnjak, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom je udario u osobni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 2,09 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.500,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

  U nedjelju, oko 1,45 sati, u Našicama, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak iz Osijeka. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 0,92 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima su u dvije nesreće tri osobe lako ozlijeđene, dok je u dvije nesreća nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće su se dogodile na području Belog Manastira, a po jedna na području Belišća i Osijeka.

  SUDIONICI U PROMETU OPREZ!

  U razdoblju od 1. siječnja do 19. lipnja 2022. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske, u cestovnom prometu ukupno je 10 osoba smrtno stradalo, što je više za pet osoba ili 100,00% u odnosu na isto razdoblje 2021. godine.

  U tri prometne nesreće smrtno su stradale četiri osobe ili 40 posto od ukupno smrtno stradalih osoba u kojima su počinitelji imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Od šest sudionika koji su smrtno stradali njih pet ili 83,33 posto nije koristilo sigurnosni pojas. U istom razdoblju ove godine 60 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, što je više za 25 osoba ili 71,42 posto u odnosu na prošlu godinu.

  Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise jer na takav način doprinose kako osobnoj tako i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

  Isto tako, cijenili bi apsolutno svaku pomoć građana usmjerenu na detektiranje vozača koji svojim rizični ponašanjem u prometu teško ugrožavaju ostale sudionike. Ukoliko se postavimo na način da to nije naša briga, direktno smo odgovorni za teška stradavanja na našim prometnicama od kojih nitko nije izuzet, pa ni mi sami, jer svi smo mi sudionici u prometu na bilo koji način, kažu iz policijske uprave.

  Policijski službenici će i nadalje vršiti pojačani nadzor prometa poradi utvrđivanja prometnih prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i posljedica u istima, posebno četiri „ubojice“ u prometu, tj. vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisna brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Čini nam se da su ove visoke temperature zaslužne za veću nervozu među vozačima pa i prometne prekršaje ali vožnju pod utjecajem akohola ništa ne opravdava!

  Za vikend čak 200 prometnih prekršaja + 16 alkoholiziranih vozača!

  UTVRĐENO PREKO 200 PROMETNIH PREKRŠAJA U vremenu od 1. do 3. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa Više…

  Provale, krađe, niti ovaj dan nas ne zaobilaze. Na žalost to se nikakvom prevencijom ne može spriječiti jer očigledno raste količina ovakvih kaznenih djela

  Ukrao 1000 litara goriva iz radnih strojeva, provalio u trgovinu i ukrao cigarete

  IZ RADNIH STROJEVA UKRAO OKO 1000 LITARA GORIVA Nepoznati počinitelj iskoristio je okrilje noći s četvrtka na petak i na Više…

  Krađe i provale su postale svakodnevne i policija savjetuje da zaštitite svoju imovinu. Ovoga puta ukradena je motorna pila a jedan provalnik/kradljivac je uhvaćen...

  Ukradena motorna pila s terase obiteljske kuće, provaljeno u obiteljsku kuću i ukraden novac – kradljivac novca uhvaćen

  UKRAO MOTORNU PILU Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 45-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, kradljivac je Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Čini nam se da su ove visoke temperature zaslužne za veću nervozu među vozačima pa i prometne prekršaje ali vožnju pod utjecajem akohola ništa ne opravdava!

  Za vikend čak 200 prometnih prekršaja + 16 alkoholiziranih vozača!

  Ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, posebno noću i ne zaboravite razgovarati sa svojom djecom o ovom problemu i uputite ih na odgovorno ponašanje prema njihovu biciklu

  U popodnevnim satima ukrao bicikl ispred ugostiteljskog objekta

  Provale, krađe, niti ovaj dan nas ne zaobilaze. Na žalost to se nikakvom prevencijom ne može spriječiti jer očigledno raste količina ovakvih kaznenih djela

  Ukrao 1000 litara goriva iz radnih strojeva, provalio u trgovinu i ukrao cigarete