CRNA KRONIKA

Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

  Objavljeno 26.02.2024
  Matija Ivanković

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta.

  Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i jedna na području PP Našice.

  Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača
  Na području PU osječko-baranjske tijekom vikenda u nadzoru prometa evidentirano je 38 vozača (34 vozača osobnog automobila, 3 vozača bicikla i 1 vozač radnog stroja).

  Upravljao biciklom s 2,89 promila
  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 23. veljače u 17,10 sati, u Gabrilovcu, općina Đurđenovac, kada je nadzoru prometa zatečen 44-godišnjak iz Našičkog Novog Sela, koji je upravljao biciklom, te mu je utvrđena prisutnost od 2,89 promila alkohola u krvi.

  Osim alkohola evidentirano je još 175 prekršaja
  U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 175 prekršaja od kojih 80 prekršaja prekoračenja brzine, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 nepropisnog korištenja mobitela, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom i 53 ostalih prekršaja.

  Upravljao autom prije stjecanja prava na upravljanje
  U Baranjskom Petrovom Selu 23. veljače u 16,50 sati u nadzoru prometa zaustavljen je 44-godišnji državljanin Mađarske koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i isti se odbio alkotestirati te je uhićen sukladno Prekršajnom zakona.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

  Skrivio prometnu nesreću s 2,23 promila
  Istoga dana, u 17,50 sati u Osijeku, na raskrižju ulica Kneza Trpimira-Drinska-Sjenjak dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 55-godišnjak iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,23 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

  Uslijed neprilagođene brzine i alkohola u krvi skrivio prometnu nesreću
  Na Petrijevačkoj obilaznici u petak u 17,20 sati, na kružnom toku kod skretanja za Satnicu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Pedesetpetogodišnjak iz Petrijevaca, upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u kružni tok. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,14 promila alkohola u krvi.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

  U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila

  U Čepinu, u Ulici grada Vukovara, jučer oko 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu događaja Više…

  U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede dok je u devet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

  Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe Više…

  U Belišću se jučer oko 18,55 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 74-godišnja pješakinja

  Prometna nesreća s poginulom osobom

  U Belišću se jučer oko 18,55 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 74-godišnja pješakinja. Do prometne nesreće Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

  Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

  Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

  U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila

  Na gradilištu autoceste D5 smrtno je stradao 60-godišnji djelatnik građevinske tvrtke

  Smrtno stradao u nesreći na radu, pregazio ga je stroj