CRNA KRONIKA

Tijekom vikenda evidentirano je 202 prekršaja

Najveća evidentirana prisutnost alkohola kod biciklista iznosila je 2,59 promila alkohola u krvi...

    Objavljeno 23.08.2022
    Iven Jurić

    U vremenu od 19. do 21. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 23 vozača osobnih automobila, sedam biciklista i tri vozača električnog romobila koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

    U navedenom vremenu osim alkohola evidentirano je još 202 prekršaja od kojih 105 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 24 nekorištenje sigurnosnog pojasa, sedam nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, tri upravljanja pod zabranom i 62 ostala prekršaja.

    Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u nedjelju, 21. kolovoza u 2 sata, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 26-godišnji biciklist iz Osijeka. Evidentirana mu je koncentracija od 2,59 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

    U petak, 19. kolovoza u 1,15 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljala 46-godišnja vozačica iz Vrpolja. Evidentirana joj je koncentracija od 1,44 promila alkohola u krvi te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
    Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna boda.

    U 23,20 sati u Osijeku, na raskrižju Dubrovačke i ulice Ivana Gundulića, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 34-godišnjak iz Sesveta oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu te mu je evidentirana koncentracija od 0,64 promila alkohola u krvi.
    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 13.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

    U subotu, 20. kolovoza u 05,15 sati u Osijeku u Ulici Kralja Zvonimira, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 23-godišnjak iz Čepina. Evidentirana mu je koncentracija 1,91 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

    U 20,30 sati u Osijeku u Strmoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač bicikla, 67-godišnjak iz Osijeka, zbog neprilagođene brzine pao s bicikla i zadobio lake tjelesne ozljede. Evidentirana mu je koncentracija od 1,36 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.500,00 kuna.

    U 20 sati u Čepinskim Martincima dogodila se prometna nesreća u kojoj su 3 osobe ozlijeđene. Vozač osobnog automobila 66-godišnjaka iz Čepinskih Martinaca, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 2,23 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.300,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

    21. kolovoza u 2,40 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnjak iz Starih Perkovaca. Evidentirana mu je koncentracija od 1,54 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

    U 20,45 sati na županijskoj cesti broj 4042 dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 58-godišnjaka iz Vardarca, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 1,95 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.300,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila

    U Čepinu, u Ulici grada Vukovara, jučer oko 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu događaja Više…

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

    Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Više…

    U Belišću se jučer oko 18,55 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 74-godišnja pješakinja

    Prometna nesreća s poginulom osobom

    U Belišću se jučer oko 18,55 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 74-godišnja pješakinja. Do prometne nesreće Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila