CRNA KRONIKA

Tijekom vikenda kažnjeno 27 vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola

Tri su osobe u nesrećama bile ozlijeđene...

    Objavljeno 18.10.2021
    Ivona Amidžić

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, gdje su u dvije prometne nesreće tri osobe lako tjelesno ozlijeđene.

    U razdoblju od 15 do 17. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 27 vozača (22 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

    U navedenom periodu osim alkohola, evidentirano je još 254 prekršaja od kojih 123 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 22 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 7 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 79 ostali prekršaji.

    Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 17. listopada, u 19,50 sati u Markovcu Našičkom, kada je u prometu zaustavljen vozač osobnog automobila  40-godišnji hrvatski državljanin iz Vukojevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 3,16 grama po kilogramu.

    Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

    U petak, 15. listopada, u 00,00 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 42-godišnji hrvatski državljanin iz Popovca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,38 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

    Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

    U subotu, 16. listopada, u 20,30 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, Vozač osobnog automobila 44-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbice je uslijed nepropisnog obilaženja udario u parkirani automobil i napustio mjesto prometne nesreće. Naknadno je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,08 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

    Jučer, 17. listopada, u 22 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je 38-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je preliminarnim testiranjem očitana reakcija na drogu tipa kokain te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

    Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

    foto: PU osječko-baranjska

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pokušao je pobjeći policajcima od uhidbenog naloga, skočio kroz prozor i smrtno stradao...

    Smrtno stradao u bijegu od policajaca koji su ga došli uhititi

    Danas oko 7.20 sati, policijski službenici Policijske postaje Našice pokušali su realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku Više…

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu''

    Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“ te protiv njega slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu

    “Pao” s 1.920 kutija cigareta

    59-godišnjak sa šireg područja Našica, je 20. travnja s 44-godišnjakinjom dogovorio prodaju peći na drva, za iznos od 150 eura, a koji mu je trebala isplatiti idućeg dana, što nije učinila. No nakon toga ga je i opljačkala...

    Otkrivena počiniteljica krađe i prijevare

    Počinitelj je između 29. i 30. ožujka na širem području Osijeka provalio u školu iz koje je ukrao tablet i tri prijenosna računala

    Otkriven provalnik koji je krajem ožujka provalio u školu