CRNA KRONIKA

Tijekom vikenda u prometu evidentirano 36 alkoholiziranih vozača

U vremenu od 8. do 10. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali 29 vozača osobnih automobila i 7 vozača bicikla koji su upravljali pod utjecajem alkohola - rekorder s 4,09 promila!

  Objavljeno 11.07.2022
  Petar Tauković

  Osim alkohola evidentiran je još 341 prekršaj od kojih je 249 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 31 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 5 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem opojnih droga u organizmu i 36 ostalih prekršaja.

  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u petak, 8. srpnja, oko 20,10 sati u Petrijevcima, kada su u nadzoru prometa policajci zaustavili 52-godišnjeg biciklistu iz Petrijevaca. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 4,09 promila alkohola u krvi.

  Oko 13,15 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su 33-godišnjeg biciklistu iz Belog Manastira. Evidentirana mu je koncentracija od 1,90 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

   

  S 2,23 PROMILA ALKOHOLA SKRIVIO PROMETNU NESREĆU

  U petak, 8. srpnja, oko 4,10 sati, u Bilju dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 26-godišnjak iz Kozjaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 2,23 primila alkohola u krvi.

  Za počinjene prekršaja predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21.500,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

   

  PROŠAO KROZ CRVENO S 2,39 PROMILA ALKOHOLA I SKRIVIO PROMETNU

  U subotu, 9. srpnja oko 11,00 sati u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 51-godišnjak, iz Belog Manastira na dijelu ceste gdje se izvode radovi prošao je na znak crvenog svjetla na semaforu i udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Evidentirana mu je koncentracija od 2,39 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i devet negativnih prekršajnih bodova.

   

  Oko 18 sati, u Osijeku, na raskrižju Ulice J. J. Strossmayera i Prominske ulice, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 40-godišnjak iz Osijeka prošao je kroz raskrižje na znak crvenog svjetla za njegov smjer kretanja te udario u bočni dio vozila koje je ušlo u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu. Vozač je napustio mjesto prometne nesreće te je dolaskom do Ulice A. Waldingera ponovo sudjelovao u prometnoj nesreći na način da mu je drugo vozilo oduzelo prednost prolaska. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,29 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova te mu zbog prikupljenih bodova slijedi poništenje vozačke dozvole.

   

  U subotu, 9. srpnja, oko 19 sati na županijskoj cesti broj 4058, između Bokšić Luga i Bokšića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i jedna lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila, 37-godišnjak, upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom je sletio s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 1,60 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42.500,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  U nedjelju, 10. srpnja, oko 2,15 sati u Osijeku, u Ulici Vijenac Lipa dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 30-godišnjak iz Čepina, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom je sletio s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 0,79 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

  TIJEKOM 24 SATA EVIDENTIRALI SMO DVIJE PROMETNE NESREĆE

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo dvije  prometne nesreće u kojima je u jednoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede. U drugoj prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Na području Osijeka i Donjeg Miholjca evidentirana je po jedna prometna nesreća.

  U PETAK UTVRĐENO 126 PREKRŠAJA PREKORAČENJA BRZINE

  U petak, 8. srpnja, u vremenu od 12,00 do 18,00 sati, na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Ukupno je utvrđeno 133 prekršaja od kojih je bilo 126 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 4 ostala prekršaja.

  Najveća prekoračena brzina kretanja vozila evidentirana je izvan naselja gdje je brzina ograničena na 130 kilometra na sat, gdje je vozač osobnog automobila vozio brzinom od 142 kilometra na sat.

  Kako je u svakoj četvrtoj prometnoj nesreći greška bila brzina, a u prometnim nesrećama sa smrtnom posljedicom skoro svaka prometna nesreća (od 10 prometnih nesreća u 7 je greška bila brzina), policijski službenici ove policijske uprave će i nadalje vršiti pojačani nadzor prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Pozivaju se građani koji imaju saznanja koja bi mogla dovesti do rasvjetljavanja događaja prometne nesreće da se jave policiji putem telefona na broj 192 ili osobno pristupe njima najbližoj Policijskoj postaji

  Policija traži svjedoke prometne nesreće na raskrižju kolnika Ulice kneza Trpimira, Europske avenije i cara Hadrijana

  Jučer, 20. studenog u 10,45 sati u Osijeku na raskrižju kolnika Ulice kneza Trpimira, Europske avenije i cara Hadrijana, dogodila Više…

  U prometnim nesrećama su četiri lakše ozlijeđene osobe, a tu je i materijalna šteta. Imamo i rezultate pojačanih mjera u prometu

  Pet prometnih nesreća u zadnjih 24 sata

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća od kojih su u dvije prometne Više…

  Na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 44 vozača koja su bila pod utjecajem alkohola...

  Povodom „Martinja“ PU Osječko-baranjska zaustavila 615 vozača

  Policija je prošli vikend posebno usmjerila aktivnosti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Tijekom pojačanih mjera zaustavljeno je Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Policija je pretragom prostorija pronašla drogu i novac, a protiv osumnjičenih se poduzimaju pravni koraci...

  Policija na dvije lokacije oduzela novac i drogu

  19-godišnjak i 17-godišnjak su počinili djelo "Razbojništvo" a 20-godišnjak i 19-godišnjak su ukrali bicikl... kamo ide ovaj svijet. :(

  Policija uhvatila razbojnike i kradljivce bicikala

  Kada se kupuje automobil preko WhatsApp aplikacije, onda to izgleda ovako... "vi meni platite na račun, a ja ću vam dostaviti automobil..." :)

  Kupio automobil putem aplikacije WhatsApp :)