CRNA KRONIKA

Tijekom vikenda zabilježeno nekoliko velikih požarnih intervencija

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, osim obale, opasnosti od nastanka šumskog požara za 3. kolovoza je velika i u istočnoj Slavoniji

    Objavljeno 03.08.2020
    Ivona Amidžić

    Vatrogasno operativno središte zabilježilo je nekoliko većih intervencija tijekom vikenda. Na požarima otvorenog prostora bile su angažirane značajne vatrogasne snage.

    Požari u Šibensko-kninskoj županiji

    U subotu 1. kolovoza u 11:40 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na lokaciji Radonić (Drniš). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, smrika i oko 300 trsova vinove loze na površini od 12 ha. Na gašenju požara sudjelovalo je ukupno 38 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš i Šibenik, DVD-a Ružić, Drniš, Šibenik, Perković i Unešić te dva protupožarna zrakoplova Canadair. Požar je ugašen u 20:55 sati.

    U 14:30 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na prostoru NP Kornati, Uvala Strižnja. Opožarena je trava i nisko raslinje na površini od 5.000 m². Na gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Tisno te sedam zaposlenika NP Kornati. Intervencija vatrogasaca završila je u 19:01 sati.

    U nedjelju 2. kolovoza u 17:53 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na lokaciji Kistanje. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, trsovi vinove loze i tri električna stupa  na površini od osam ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 13 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Promina, Sv. Juraj Kistanje, Ervenik i Knin. Požar je ugašen u 21:50 sati.

    Ni kontinentalni dio nije pošteđen požara

    ŽC 112 Osijek je 1. kolovoza u 13:17 zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kešinci (Semeljci). Požarom je bilo zahvaćeno strnište na površini od šest ha. Na intervenciji je sudjelovalo 16 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Kešinci i Semeljci. Intervencija je završila u 15:30 sati.

    JVP Vukovar je 2. kolovoza u 14:06 dobio dojavu da se vidi gusti dim na području vukovarske gradske četvrti Borovo Naselje. Radilo se o požaru između 2.500 i 3.500 starih željezničkih pragova. Zbog velike topline oštećena je pruga u neposrednoj blizini požarišta.

    “Na intervenciji je sudjelovalo 15 vatrogasaca s tri vozila iz JVP Vukovar, devet vatrogasaca s dva vozila DVD-a Borovo te dva vatrogasca DVD-a Vukovar. Požar je lokaliziran oko 17 sati, a trenutno još saniramo požarište. U pomoć nam stiže građevinski stroj kako bi raskopali naslage i sanirali požarište do kraja”, rekao nam je Dario Dejanović, zamjenik zapovjednika JVP Grada Vukovara.

    Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, opasnosti od nastanka šumskog požara za 3. kolovoza je vrlo velika na području južnog Jadrana, a umjerene i velika na sjevernom Jadranu i u istočnoj Slavoniji.

    “Molimo sve građane na dodatan oprez te podsjećamo da je zabranjeno svako paljenje vatre na otvorenom prostoru. Ukoliko primijetite požar ili dim, zovite vatrogasce na 193 ili Centar 112”, poručuju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Šteta koju je izazvao provalama, krađom i paležom se procjenjuje na više od 40 000 eura

    Otkriven višestruki provalnik, koji je pokušao zapaliti kuću u Belom Manastiru

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška Više…

    Osječki SDP o velikom požaru: Jesu li ovakvi incidenti slučajni ili se nešto krije? Gradonačelnik o požaru: Kvaliteta zraka i vode u Osijeku je zadovoljavajuća

    Plastična masa i ambalaža i dalje gore, Plenković: “provest će se istraga”

    Na zemljištu tvrtke Drava International i dalje gore plastična masa i ambalaža, javila je policija. Gusti dim proširio se kilometrima Više…

    Požar gasi i robot civilne zaštite koji se može približiti požaru, vatrogasci javljaju da ima se od iznimne vrućine otapa oprema. Mole se građani na putu ovoga dima da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe

    Prijeti li nam Ekocid? Vidimo veliki oblak dima s otrovnim česticama izgorene plastike

    – Radnici Drava International su zbrinuti u organiziranom smjestaju u dvorani Jug 2 – zatvorena cesta D518 od 9:15 sati Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta