CRNA KRONIKA

Tijekom vikenda zatečen 21 alkoholizirani vozač, dvije prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. Osim alkohola evidentirano je još 230 prekršaja!

  Objavljeno 06.02.2023
  Matija Ivanković

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala samo materijalna šteta.

  Prometne nesreće dogodile su se na području Đakova.

  U NADZORU PROMETA ZATEČEN 21 ALKOHOLIZIRANI VOZAČ

  Na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa tijekom vikenda je evidentiran 21 vozač (19 vozača osobnog automobila, jedan vozač bicikla i jedan vozač teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

  Osim alkohola evidentirano je još 230 prekršaja od kojih 120 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanje pod zabranom, dva prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 66 ostalih prekršaja.

  UPRAVLJAO CADDYEM S 1,48 PROMILA

  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 5. veljače, u 00,16 sati u Ulici Svetog Roka, u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen 24-godišnjak iz Osijeka koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2159 kg.

  Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,48 promila alkohola u krvi.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

  VOZIO DUPLO BRŽE OD OGRANIČENJA

  U nadzoru prometa u petak 3. veljače u 13,50 sati na državnoj cesti broj 34, između Viljeva i Donjeg Miholjca, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 64-godišnjak iz Donjeg Miholjca.

  Vozač se kretao brzinom od 126 km na sat, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 60 km na sat.

  Daljnjom kontrolom kod istoga je utvrđena prisutnost od 1,18 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

  SLETIO S KOLNIKA S 2,23 PROMILA

  U Đakovu jučer u 3,50 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Tridesetogodišnji vozač osobnog automobila iz Đakova uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

  Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost od 2,23 promila alkohola u krvi.

  Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.040 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Dva vozača (jedan osobnog automobila i jedan bicikla) odbili su se alkotestirati, a jedan vozač osobnog automobila odbio se podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu.

  U nadzoru prometa preko vikenda, zatečen 31 alkoholizirani vozač!

  Na području PU osječko-baranjske od 10. do 12. svibnja evidentiran je 31 vozač (24 vozača osobnih automobila, pet vozača bicikala, Više…

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

  Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Više…

  U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede dok je u devet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

  Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Sumnjiči ga se da je 15. svibnja čekićem porazbijao stakla na pet automobila te iz jednog ukrao 650 eura

  Porazbijao stakla na autima napravio štetu od 6650 eura!

  Osumnjičeni su provaljivali u skladišta trgovina i drugih pravnih osoba iz kojih su ukrali razne prehrambene i neprehrambene proizvode te povratnu ambalažu

  Otkriveno još provalnika

  Provalnik je provalio u nenastanjenu kuću na području Osijeka, a kradljivci su iz trgovine ukrali više kozmetičkih proizvoda

  Otkriveni provalnik i kradljivci u Osijeku