CRNA KRONIKA

Tijekom vikenda zatečen 21 alkoholizirani vozač, dvije prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. Osim alkohola evidentirano je još 230 prekršaja!

    Objavljeno 06.02.2023
    Matija Ivanković

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala samo materijalna šteta.

    Prometne nesreće dogodile su se na području Đakova.

    U NADZORU PROMETA ZATEČEN 21 ALKOHOLIZIRANI VOZAČ

    Na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa tijekom vikenda je evidentiran 21 vozač (19 vozača osobnog automobila, jedan vozač bicikla i jedan vozač teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

    Osim alkohola evidentirano je još 230 prekršaja od kojih 120 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanje pod zabranom, dva prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 66 ostalih prekršaja.

    UPRAVLJAO CADDYEM S 1,48 PROMILA

    Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 5. veljače, u 00,16 sati u Ulici Svetog Roka, u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen 24-godišnjak iz Osijeka koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2159 kg.

    Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,48 promila alkohola u krvi.

    Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

    VOZIO DUPLO BRŽE OD OGRANIČENJA

    U nadzoru prometa u petak 3. veljače u 13,50 sati na državnoj cesti broj 34, između Viljeva i Donjeg Miholjca, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 64-godišnjak iz Donjeg Miholjca.

    Vozač se kretao brzinom od 126 km na sat, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 60 km na sat.

    Daljnjom kontrolom kod istoga je utvrđena prisutnost od 1,18 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

    Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

    SLETIO S KOLNIKA S 2,23 PROMILA

    U Đakovu jučer u 3,50 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Tridesetogodišnji vozač osobnog automobila iz Đakova uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

    Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost od 2,23 promila alkohola u krvi.

    Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.040 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

    Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Više…

    U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede dok je u devet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

    Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe Više…

    Tijekom vikenda na području PU osječko-baranjske evidentirano je čak 200 prekršaja i 26 alkoholiziranih vozača

    Rezultati vikend-akcije prometne policije

    Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“ te protiv njega slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu

    “Pao” s 1.920 kutija cigareta

    59-godišnjak sa šireg područja Našica, je 20. travnja s 44-godišnjakinjom dogovorio prodaju peći na drva, za iznos od 150 eura, a koji mu je trebala isplatiti idućeg dana, što nije učinila. No nakon toga ga je i opljačkala...

    Otkrivena počiniteljica krađe i prijevare

    Počinitelj je između 29. i 30. ožujka na širem području Osijeka provalio u školu iz koje je ukrao tablet i tri prijenosna računala

    Otkriven provalnik koji je krajem ožujka provalio u školu