SPORT

Tin Srbić sportaš godine u izboru Sportskih novosti

„Nevjerojatno je da sam u društvu Kukoča, Parlova i Pilića“

    Objavljeno 27.12.2021
    Ivona Amidžić

    Tin Srbić najbolji je sportaš Hrvatske u 2021. godini u izboru Sportskih novosti. U tradicionalnom izboru jedine hrvatske sportske dnevne novine Tin je slavio čak treći put.

    Nakon 2017. godine kada je bio prvak svijeta na preči, te 2019. zahvaljujući titulama viceprvaka svijeta i Europe te normom za Olimpijske igre, ovoga puta trofej je osvojio zahvaljujući olimpijskom srebru na Igrama u Tokiju, a njemu je dodao i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu na preči.

    Uz Tina, sportski novinari najboljom sportašicom proglasili su olimpijsku pobjednicu u taekwondou Mateu Jelić, najbolja momčad su zlatni teniski par iz Tokija Mate Pavić i Nikola Mektić, a ekipa stolnotenisačice, paraolimpijska bronca Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić.

    Tin je ovime došao u najelitnije društvo i s tri trofeja Sportskih novosti izjednačio se s legendama, Tonijem Kukočem (1989., 1990., 1991.), Matom Parlovim (1971., 1972., 1973.) i Nikolom Pilić (1962., 1964., 1967.). Bolji od njih sa po 5 trofeja su Ivica Kostelić (2002., 2003., 2009., 2010., 2011.), Goran Ivanišević (1992, 1993., 1994., 1996., 2001.) i Dragutin Šurbek (1968, 1969., 1979., 1981., 1983.).

    „Osvojio sam i treću nagradu za najboljeg sportaša godine u izboru Sportskih novosti. Stvarno ne zna što bih rekao. Preponosan sam i presretan jer kad vidim u kojem sam se društvu sada našao, budući da Mate Parlov, Nikola Pilić, Toni Kukoč i sada i ja imamo po tri nagrade… Zvuči stvarno nevjerojatno. Ali jako, jako draga mi je ova nagrada. Baš iz razloga što je dodjeljuju sportski novinari koji su cijeli život u sportu i evo, po treći put prepoznaju da radim jako dobre, jako velike stvari i sretan sam zbog toga. Dati ću sve od sebe i dalje, a sad, hoće li biti još nagrada, to ćemo vidjeti“, rekao je Tin nakon osvajanja nagrade za najboljeg sportaša Hrvatske.

    „Predamnom je jedna, nazovimo to, eksperimentalna sezona. Pravilnik za novi olimpijski ciklus se poprilično promijenio, moram puno novih elemenata naučiti. To je dosta dug proces, duži nego imamo vremena, ali kada ustabilimo tu novu vježbu, vjerujem da ću opet moći pokazati velike stvari. Moj prvi plan i želje su da budem zdrav. I od korone i od standardnih sportskih ozljeda. Onda će sve ono što smo si zacrtali ići lakše“, poručio je Tin.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Cilj nam je kroz ovakve godišnje izbore nagraditi izvrsnost u sportu, ali i motivirati sportaše za daljnje vrhunske dosege i uspjehe kao i potvrditi da je Osijek grad koji živi i diše sport, baš kao i cijela Osječko-baranjska županija

    Bliži nam se manifestacija “Sportaš godine”

    Proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva grada Osijeka i Osječko-baranjske županije tradicionalna je svečanost koja će ponovno okupiti veliki broj Više…

    "Najviše me veseli što sam opet pokazao da sam među najboljima i da sam se vratio na tu razinu. Stvarno sam prezadovoljan, presretan, preponosan na to što smo postigli opet"

    Tin Srbić u finalu Svjetskog prvenstva – “Preponosan sam na trenera i sebe i to što smo opet postigli”

    Tin Srbić plasirao se u finale preče na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu! U svoje 4. svjetsko finale na 5. SP-u Više…

    "Baš sam sretan, ovo je velika nagrada", rekao je Tin Srbić. Sanjao sam to europsko zlato, ali nisam baš mislio da će tako brzo doći.

    Tin Srbić je prvak Europe u gimnastici na “kraljevskoj” gimnastičkoj spravi preči

    Tin Srbić je prvak Europe! U svom trećem europskom finalu, nakon dva srebra, danas se posljednjeg dana Europskog prvenstva u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Samo nekoliko dana prije početka Svjetskog kupa u Osijeku za koji se trenutno sprema, jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena ulovili smo na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

    Filip Ude – “Osjećam se bolje nego prije 10 godina, novi gimnastički pravilnik produžit će mi karijeru”

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu