ŽIVOT

Tiskano izdanje Strategije razvoja sporta grada Osijeka 2020.-2030.

Gamoš: "Strategija je dala odgovore na pitanja gdje smo sada i gdje želimo biti za 10 godina kada je riječ o sportu u gradu Osijeku"

Objavljeno 26.04.2021
Ivona Amidžić

Cjelokupan projekt nastao je u suradnji Grada Osijeka s tvrtkom Razvoj i inovacije u sportu, Zajednicom sportskih udruga grada Osijeka, Sportskim objektima d.o.o. te Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a u dvorani Gradski vrt je predstavljena tiskana inačica Strategije, koja je u nakladi Grada Osijeka izdana u 300 primjeraka.

Veliki broj uspješnih europskih i svjetskih gradova prepoznao je važnost definiranja strategije razvoja sporta kao i činjenicu da je sportu neophodna pomoć Grada i gradskih institucija u njegovu daljnjem razvoju.

Osijek ne smije biti iznimka u tom pogledu, jer u nizu sportskih uspjeha osječkih sportaša još leže određene rezerve koje je potrebno, uvažavajući navedene razvojne pretpostavke za izradu „Strategije razvoja sporta grada Osijeka 2020. – 2030.“, ostvariti i angažirati.

“Strategija je dala odgovore na pitanja gdje smo sada i gdje želimo biti za 10 godina kada je riječ o sportu u gradu Osijeku. Nakon analize donijeli smo konkretne mjere koje trebamo provesti za poboljšanje sustava sporta u našem gradu kao i mehanizme kako ih realizirati. Sport je u gradu Osijeku odavno nadišao samo temu sporta. U narednih 10 godina on će biti slika sveobuhvatnog političkog razvoja našeg grada, gdje se sportska djelatnost susreće i s kulturom, obrazovanjem, edukacijom, gospodarstvom, zdravstvom i svakako turizmom, dakle puno je širi okvir sporta na području našeg grada”, istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Strategijom je obuhvaćeno 6 različitih strateških područja koja čine sustav sporta u gradu Osijeku: SPORTSKA INFRASTRUKTURA, TRENERI I DRUGI STRUČNI KADROVI U SPORTU, FINANCIRANJE SPORTA, NATJECATELJSKI SPORT, ŠKOLSKI I AKADEMSKI SPORT i TJELESNO VJEŽBANJE GRAĐANA.

Provedba Strategije i ostvarivanje definiranih strateških ciljeva rezultirat će promjenom globalne i dnevne politike u sportu grada Osijeka, smatraju autori ovog projekta, stoga bi ona trebala zaživjeti kao obvezna literatura svima koji će u sljedećih deset godina biti dionicima sustava sporta, a posebno onima koji će njime upravljati u gradu Osijeku.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vrkić: "Novi stanovi izgledaju prekrasno, uređeni su tako da zadovoljavaju sve uvjete i siguran sam da će se naši stanari u njima osjećati ugodno"

Lista u nestajanju – Grad stambeno zbrinjava sve više ljudi

Grad Osijek, sukladno odredbama Odluke o davanju gradskih stanova u najam, redovno daje u najam stanove osobama s utvrđene Liste Više…

Građevinski radovi u okviru projekt "Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe’’ napreduju planirano

U Tvrđu se uskoro neće moći ući motornim vozilima

Iz Grada Osijeka stiže obavijest kako će se zbog izvođenja građevinskih radova u okviru projekta ,,Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe’’, Više…

Svakom stanaru osigurano je i pripadajuće parkirališno mjesto te je omogućen pristup osobama s invaliditetom

Grad Osijek stambeno zbrinuo još 25 osječkih obitelji

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić uručio je utorak 11. svibnja ključeve i ugovore o najmu stanarima novoizgrađenih gradskih stanova u Opatijskoj Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Glavni cilj obilježavanja ovoga međunarodnog dana je senzibilizacija djece na važnost i ulogu obitelji u njihovom odrastanju

Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske obilježio Međunarodni dan obitelji

Na bolničkom liječenju nalazi se 105 osoba, i to 81 u osječkom KBC-u, od kojih su 18 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 24 pacijenta

U Osječko-baranjskoj županiji 28 novozaraženih, umrle tri osobe

Do danas je ukupno testirano 1.937.595 osoba, od toga 8.004 u posljednja 24 sata

Danas imamo 491 novi slučaj zaraze u Hrvatskoj