SPORT

TK Osijek – Taekwondo prvenstvo Hrvatske

Juniorke Ena Anušić, Dea Marković, Dora Dragovan i Nina Vicković, seniorka Laura Zahirović, senior Matej Volarević i veteran Damir Zahirović su nastupili na prvenstvu Hrvatske

    Objavljeno 28.03.2023
    Matija Ivanković

    Dana 26.03.2023. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo kluba „Zaprešić“.
    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 7 natjecatelja. Juniorke Ena Anušić, Dea Marković, Dora Dragovan i Nina Vicković, seniorka Laura Zahirović, senior Matej Volarević i veteran Damir Zahirović.

    U kategoriji JB-1, 15 do 17 godina (2005.-2007.) učenički pojasevi od 8. do 5. kupa nastupile su Ena Anušić i Dea Marković. Nakon svojih nastupa Dea je osvojila 10. mjesto sa zaostatkom od 0.13 bodova za 8. mjestom koje je vodilo u finale te kategorije, a Ena je prošla u finalni krug i njen nastup su sudci ocijenili ocjenom 5.37 koja joj je bila dovoljna samo za 5. mjesto sa zaostatkom od 0.03 boda od osvajačice brončane medalje Petrom Serepec iz zagrebačke Dubrave.

    U juniorskoj JB-2 kategoriji od 15 do 17 godina (2005.-2007.) učenički pojasevi od 4. kupa do 1. kupa nastupile su Dora Dragovan i Nina Vicković. Nakon prvog kruga Dora je zauzela 9. mjesto sa istim brojem bodova kao i osmoplasirana Stefani Mindoljević iz splitskog St Kwana koja je imala veće ocjene iz tkz. „umjetničkog dojma“ dok je Dora imala bolje ocjene iz tehnike a zbroj im je objema bio 5.10. Nina je prošla u finale kao petoplasirana. Poslije odrađenog finalnog kruga Nina je zauzele su peto mjesto sa zaostatkom od 0.2 boda za osvajačicom medalje Enom Fajdetić iz zagrebačke Čigre.

    Laura Zahirović i nastupila je u kategoriji SB-2 majstorski pojasevi koje su se za ovu priliku odvijala po pravilima kao na svjetskom prvenstvu gdje su bili izvučeni parovi kao da se rade borbe, s nositeljima kategorije, a nakon odrađenih formi Laura zauzima 3. mjesto i brončanu medalju, izgubivši od Lee Matešić (Dubrava).

    Nastup po istim pravilima i s istim ishodom zabilježio je i Matej Volarević izgubivši u borbi za finale od Tina Tadića iz splitskog St Kwana i osvojio je brončanu medalju.

    Veteran Damir osvojio je u kategoriji Masteri od 51 do 60 godina prvo mjesto.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske.

    Studentsko prvenstvo Hrvatske u Taekwondo-u

    U nedjelju 07.04.2024. u Zagrebu je održano Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog akademskog sportskog saveza Više…

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 4 natjecatelja. Mlađi kadet  Domagoj Ljevar, juniorka Dora Dragovan, seniorke Nina Vicković i Laura Zahirović.

    Taekwondo – Tehničko prvenstvo Hrvatske 2024.

    Dana 18.02.2024. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu