SPORT

TK Osijek – Taekwondo prvenstvo Hrvatske

Juniorke Ena Anušić, Dea Marković, Dora Dragovan i Nina Vicković, seniorka Laura Zahirović, senior Matej Volarević i veteran Damir Zahirović su nastupili na prvenstvu Hrvatske

    Objavljeno 28.03.2023
    Matija Ivanković

    Dana 26.03.2023. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo kluba „Zaprešić“.
    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 7 natjecatelja. Juniorke Ena Anušić, Dea Marković, Dora Dragovan i Nina Vicković, seniorka Laura Zahirović, senior Matej Volarević i veteran Damir Zahirović.

    U kategoriji JB-1, 15 do 17 godina (2005.-2007.) učenički pojasevi od 8. do 5. kupa nastupile su Ena Anušić i Dea Marković. Nakon svojih nastupa Dea je osvojila 10. mjesto sa zaostatkom od 0.13 bodova za 8. mjestom koje je vodilo u finale te kategorije, a Ena je prošla u finalni krug i njen nastup su sudci ocijenili ocjenom 5.37 koja joj je bila dovoljna samo za 5. mjesto sa zaostatkom od 0.03 boda od osvajačice brončane medalje Petrom Serepec iz zagrebačke Dubrave.

    U juniorskoj JB-2 kategoriji od 15 do 17 godina (2005.-2007.) učenički pojasevi od 4. kupa do 1. kupa nastupile su Dora Dragovan i Nina Vicković. Nakon prvog kruga Dora je zauzela 9. mjesto sa istim brojem bodova kao i osmoplasirana Stefani Mindoljević iz splitskog St Kwana koja je imala veće ocjene iz tkz. „umjetničkog dojma“ dok je Dora imala bolje ocjene iz tehnike a zbroj im je objema bio 5.10. Nina je prošla u finale kao petoplasirana. Poslije odrađenog finalnog kruga Nina je zauzele su peto mjesto sa zaostatkom od 0.2 boda za osvajačicom medalje Enom Fajdetić iz zagrebačke Čigre.

    Laura Zahirović i nastupila je u kategoriji SB-2 majstorski pojasevi koje su se za ovu priliku odvijala po pravilima kao na svjetskom prvenstvu gdje su bili izvučeni parovi kao da se rade borbe, s nositeljima kategorije, a nakon odrađenih formi Laura zauzima 3. mjesto i brončanu medalju, izgubivši od Lee Matešić (Dubrava).

    Nastup po istim pravilima i s istim ishodom zabilježio je i Matej Volarević izgubivši u borbi za finale od Tina Tadića iz splitskog St Kwana i osvojio je brončanu medalju.

    Veteran Damir osvojio je u kategoriji Masteri od 51 do 60 godina prvo mjesto.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske.

    Studentsko prvenstvo Hrvatske u Taekwondo-u

    U nedjelju 07.04.2024. u Zagrebu je održano Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog akademskog sportskog saveza Više…

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 4 natjecatelja. Mlađi kadet  Domagoj Ljevar, juniorka Dora Dragovan, seniorke Nina Vicković i Laura Zahirović.

    Taekwondo – Tehničko prvenstvo Hrvatske 2024.

    Dana 18.02.2024. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje